Két veretlen gárda csap össze Székesfehérváron

   

A volt sereghajtó Hokiklub Budapest negyeddöntős helyen áll, ám vasárnap a középszakasz-listavezető Titánok vendége lesz.

Úgy tűnik, átrendeződtek az erőviszonyok az Erste Liga alsóházában. Az alapszakasz legnagyobb részében a Hokiklub Budapest az utolsó vagy az utolsó előtti helyen állt a tabellán. Január elején már ébredezett a csapat, most pedig két meccs telt el a középszakaszból, és nagyot fordult a világ: a gárda nulla bónuszpontról indulva az alsóház harmadik helyén áll, öt megszerzett egységgel, miközben a második Gyergyói HK is csak 2 ponttal előzi meg, a többiek pedig lemaradtak. A Vienna Capitals II-t és a Schiller-Vasast is felülmúlva veretlen Hokiklub ugyanakkor most a középszakasz legnehezebb feladata előtt áll, a listavezető Fehérvári Titánok otthonában kell pályára lépnie.

A Titánok is veretlenek. Kezdésként a DAB-ot győzték le 1-0-ra hazai pályán, majd Bécsben nyertek 3-2-re hosszabbításban. A rájátszás közeledtével egyre kevésbé számít a játék szépsége, előtérbe kerül a hatékonyság. Ebben a Titánok verhetetlenek: szinte el sem kezdődött a középszakasz, máris 11 pontjuk van, míg a második Gyergyónak 7. Ha a vasárnapi meccset is behúzzák Kiss Dávid tanítványai, jelentős lépést tehetnek előnyük bebiztosítása felé.

tithkb

Ez abból a szempontból nem lesz egyszerű, hogy éppen a Hokiklub az alapszakaszban is sok borsot tört az orruk alá. Már az első fehérvári meccsen hátrányból kellett felállniuk a Titánoknak, majd nagy nehézségek árán sikerült nyerniük túlórában. A második meccs még rosszabbul alakult a hazaiak szempontjából, az utolsó percben lőtt góllal kozmetikázták 2-5-re az eredményt. Van tehát pozitív tapasztalata a fehérvári csarnokban a KMH-nak, erre is lehet építeni. Az esélyes ettől függetlenül a Fehérvár, de mivel a tét a vendégek számára sem kicsi, izgalmas meccsre van kilátás.

Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest 2-1

   

A Hokiklub Budapest újabb pontot szerzett, a Titánok viszont kettőt, és ezzel továbbra is nagy előnnyel vezetik az Erste Liga-alsóház tabelláját.

A korongbedobás után Lewis fonák emelése volt az első említésre méltó esemény. Ezután a mezőnyben folyt a játék, némi fehérvári fölénnyel. Az 5. percben feljegyezhettük az első vendéghelyzetet is, Izsák élesen belőtt korongja okozott riadalmat Gyenes kapuja előtt. A 9. percben Bernáthé volt az első kiállítás. Tüzeltek a Titánok emberelőnyben, Lewis bombája centiméterekkel ment el a kapuvas mellett. Láday cselei következtek, az akció végén Péter Andor lőtt, az EBEL-tapasztalattal is rendelkező Landsman kapus hárított. A fór után is lendületben maradtak a fehérváriak. Egy kontra után Albert cselezte ki a bekkeket, végül Gyenes állta útját. A 17. percben Beukeboom maradt üresen, szemben a kapuval, majd Hamvai lőhetett közelről, mindkettőt védte Landsman. A kiegyenlített első harmad gól nélkül zárult.

Egy-egy veszélyes lövéssel folytatódott a mérkőzés, majd az agresszívebb harcmodorra váltó Titánok átvették az irányítást. Működött a letámadás, a szerzett korongokból azonnal célba vették a HKB kapuját. A fővárosiak nem hagyták magukat, veszélyes kontrákat vezettek, izgalmas és élvezetes volt a játék. A 28. percben Sátek passzolt Szappanoshoz, az ő lövését még fogta Gyenes, majd a kipattanót Szécsi kotorta az üresen maradt kapuba (0-1). A gól után Korbuly ült ki a büntetőpadra, megvoltak a hazai lehetőségek, azonban Landsman továbbra is áthatolhatatlan falként tornyosult a támadók elé. A vendégeknél az agilisan játszó Albert többször is veszélyeztetett. Gyenes nem akart lemaradni kollégájától, ő is magabiztos volt. Növelte a tempót a Fehérvár, a hajrában teljesen beszorította ellenfelét, ám hiába a 18 lövés, a cseh kapus eszén nem tudtak túljárni. Izgalmas utolsó harmadra volt kilátás.

A záró felvonás Petres és Szappanos kettő-egyes lehetőségével indult, majd áttevődött a játék a vendégek harmadába. Tovább növelték a tempót a fehérváriak, teljesen beszorították ellenfelüket, Balogh Bence többször is megtornáztatta Landsmant. Másodpercekig sem tudták megtartani a korongot Orbánék. A hazai fölény emberelőnyben kamatozott, Lakatos ült ki két percre. Öt a négyben egyenlítettek a Titánok, Kiss Patrik a bedobókörből bombázott a rövid alsóba (1-1). Azonnal megváltozott a játék képe, Németh Árpád Gyenest, Péter Andor Landsmant tesztelte. Oda-vissza hokival folytatódott a mérkőzés, mindkét csapat küzdött a győztes a gólért. Két perccel a vége előtt Ládayt tüntették el a védők, emberelőnybe került a Fehérvár. Sőt: Godó után Sátek is kiment, 1:29-ig öt a háromban támadhatott a Kiss Dávid-csapat. Hősiesen védekeztek a vendégek, eljutottak a pontszerzést jelentő hosszabbításig.

Csíki volt zsinórban a harmadik kiállított, a ráadást is kettős emberfórban kezdhette a Fehérvár. Mindössze 12 másodperc után Beukeboom a kék vonalról belőtte a győztes gólt (2-1). A Titánok ezzel zsinórban a harmadik középszakasz-mérkőzésüket is megnyerték, az utóbbi kettőt hosszabbításban, és egyre biztosabb rájátszásrésztvevőknek tekinthetők. A Hokiklub Budapestre sem lehet panasz, harmadik meccsükön is pontot szereztek, ők is playoffhelyről várhatják a folytatást.

tithkb

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 285 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Pálkövi.
Gyenes: 96,2% (Szeles)
K
Landsman: 94,9% (Hajek)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Szécsi, Kuqali, Petres, Sátek, Szappanos
Reiter, Láday, Péter, Balogh, Bennett
2
Lévai, Orbán, Egyed, Izsák, Albert
Imre, Szabó B., Hamvai, Császár, Mazzag
3
Lakatos, Csíki, Berendi, Köllő, Németh
Sándor, Búzás
4
Bernáth, Korbuly, Szopos, Godó, Szűcs
Kiss Dávid
E
Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:27 HKB Szécsi Sátek Szappanos
1-1 48:14 FHA PP Kiss P. Láday Szabó B.
2-1 60:12 FHA PP2 Beukeboom Bennett Lewis
39 Kapura lövések száma 26
0 Kiállításpercek 12

Nagy gólokat lőttek a Titánok a HKB-nek

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum