A vendégek sokat nyerhetnek a bécsi meccsen

   

Az Erste Liga alsóházában 9 ponttal éllovas Fehérvári Titánok a vereséggel kezdő Vienna Capitals II otthonába látogatnak.

A Titánok győzelemmel kezdték a középszakaszt, ráadásul egyik legnehezebb ellenfelüket, a DAB-ot sikerült felülmúlniuk 1-0-ra. Pénteken sem lesz könnyű dolguk, hiszen Bécsben a lelkes hazaiak mindenki dolgát megnehezíthetik. Saját bőrükön érezhették ezt a fehérváriak is: két eddigi meccsükből csak egyet tudtak megnyerni az osztrák fővárosban. Most annál is fontosabb lenne a siker, mivel az újabb három pont bezsebelésével már 12 egységük lenne, ami egy tízmeccses sorozatban, ahol a 100%-os teljesítmény is csak 30 megszerezhető pontot jelent, rengeteg. Persze ehhez a bécsi farmnak is lesz néhány szava. Mivel ők az középszakasz első meccsén kikaptak a Hokiklub Budapest otthonában, így máris komolyabb lépéshátrányban vannak. Ráadásul a még meccs és pont nélkül utolsó Schiller-Vasas HC a Tüskecsarnokban lép pályára, ahol bármilyen eredmény születik, az amennyiben nem nyer, kedvezőtlen lesz a Vienna II számára. Ez esetben ha a Vasas győzne, a bécsiek az utolsó helyre szorulnának, ha a HKB diadalmaskodna, az osztrák farm is leszakadna. A probléma az, hogy a bécsiek nincsenek jó formában. Ebben a naptári évben 7 meccsen 5 pontot gyűjtöttek mindössze – igaz, egyetlen győzelmüket a Brassó ellen aratták Bécsben. Ha valamikor, hát a középszakasz elején ajánlatos lenne megtalálni a fonalat. Ha viszont folytatódik a rossz sorozatuk, akkor idén is hamar véget ér a szezon a számukra.

Nemcsak az tehát a helyzet, hogy a Titánok sokat nyerhetnek péntek este, hanem az is, hogy a Vienna Capitals II sokat veszíthet. Kíváncsian várjuk, hogy melyik csapatra miként hat a növekvő tét.

Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 2-3

   

Hosszabbításban győztek a Fehérvári Titánok Bécsben, és továbbra is vezetik az alsóház tabelláját.

A mérkőzésből alig telt el két perc, a Titánok máris emberelőnybe kerültek, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Teljes létszámban kiegyenlített játékot produkált a két csapat, voltak is lehetőségeik, a hazaiaknak kevéssel több, de a kapusok jó munkát végeztek. A 16. percben a bécsiek próbálgathatták speciális támadási formuláikat, ám nem jártak eredménnyel. A második harmadot villámrajttal kezdte a Capitals-farm, mindössze egy perc pörgött le az órán, amikor Ranftl megszerezte a vezetést. A fehérvári csapat nagy energiákat mozgosított az egyenlítés érdekében, és ez a 34. percben össze is jött, ekkor Imre vette be a bécsi kaput. A hátralévő időben nem változott sem a játék képe, sem az eredmény. A harmadik húsz percet ismét a házigazdák indították jobban, hiszen a 45. percben Bauer gólja után náluk volt az előny megint. Ám ez az állapot egy percig sem tartott, Hamvai újra egalizált. A következő percek a kiállításokról szóltak, a csapatok felváltva kerültek előnybe, ám a lehetőségeket egyik oldalon sem tudták gólra váltani, így a rendes játékidőben maradt a döntetlen. A hosszabbításban három perc után jött a nagy fordulat, amikor emberelőnybe kerültek a vendégek. Kiss Dávid időt is kért, majd 35 másodperc elteltével Beukeboom révén gólra váltották a fórt, így a pluszpont az övék lett.

titvie

Nagy a harc a három helyért a rájátszásban

   

Mestermérleg a Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok mérkőzést követően.

Santeri Heiskanen vezetőedző, Vienna Capitals II: „Jó és szoros meccset játszottunk. Mindkét csapatnak voltak helyzetei. Túl sok büntetést kaptunk, és bár sokat ki is védekeztünk, az utolsó góljukat is ilyen helyzetből szerezték. Még egy kicsivel többet kell nyújtanunk, hogy győzni tudjunk.”

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Mindkét csapat keményen küzdött. Különleges a helyzet, hiszen nagy a harc a három helyért a rájátszásban. Voltak helyzetek mindkét oldalon. Az emberhátrányos védekezésünk nagyszerűen működött. Bár emberelőnyben nem voltunk a legjobbak, de a legfontosabb időszakban betaláltunk. Boldogok vagyunk, hogy két ponttal távozunk Bécsből.”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Sindel, Váczi.
Lichtenecker: 91,2% (Tschrepitsch)
K
Gyenes: 93,3% (Szeles)
Piff, Lakos, Antal, Bauer, Hiltunen
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Péter, Mazzag
Saari, Satmark, Schlögl, Ranftl, Kittinger
2
Reiter, Szabó B., Szita, Kiss P., Bennett
Pallierer, Hedberg, Hofer, Preiser, Maxa
3
Imre, Láday, Mihály, Császár, Balogh
Rohm, Pohl
4
Sándor, Hamvai, Almási, Búzás
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:04 VIC Ranftl Hiltunen
1-1 33:58 FHA Szabó B. Mihály Imre
2-1 44:22 VIC Bauer Hiltunen Saari
2-2 45:18 FHA Hamvai Lewis
2-3 63:37 FHA PP Beukeboom Kiss P. Láday
30 Kapura lövések száma 34
26 Kiállításpercek 4

A Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum