Szabad Kevin: Nem ijedek meg a kihívásoktól

 

Fizikális, erőteljes hokit várnak tőlem, mondta blogunknak a 21 éves csatár, aki a MAC-ból távozva az EBEL-es Villachban folytatja karrierjét.

Komoly tervekkel szerződött Szabad Kevin a MAC Újbudához a Vienna Capitals farmcsapatából. A szezon kitűnően indult számára, blogunk is készített vele ekkor interjút, ám utána törés következett be a játékában. ?Ezt szó szerint is lehet érteni. Valóban egy törés, egészen pontosan az orrtörésem hozta el a fordulatot, amelytől megváltozott minden. Kiestem a játékból, a napi ritmusból, és nehezen találtam vissza. Már túl voltunk a huszadik mérkőzésen, és az eredménykényszer miatt egyre kevesebb lett a jégidőm, a játékom pedig hullámzóvá vált, hol jobban ment, hol rosszabbul. Fokozatosan alakult ki bennem a gondolat, hogy ez a helyzet nem szolgálja a fejlődésemet, ami egyre inkább a meggyőződésemmé vált.?

Az természetes egy jégkorongcsapatban, hogy a bajnokság előrehaladtával a rutinosabb játékosokra kerül a teher, ám ezt a fiataloknak mégsem könnyű feldolgozni. ?Az Extraliga jellegéből adódik, hogy sokat utazunk. Csak amikor egy hosszú út után a mérkőzésen volt egy-két cserém, és ez hetente többször ismétlődött, óhatatlanul csökkent bennem a motiváció. Ez nemcsak az én problémám volt, a többi fiatal is így járt. Ezek után kezdtem el gondolkodni a jövőmről, majd hosszas tépelődés után úgy döntöttem, leülök a szakmai stábbal, és kikérem a véleményüket. Úgy láttam, meglepte őket a problémám, de nagyon profi módon álltak hozzá, és tényleg olyan megoldást kerestünk együtt, ami mind a két félnek megfelelő volt.?

szabad

A döntés tehát megszületett, a csatár és a klub útjai elválnak. De ahogy a mondás tartja, ha egy ajtó bezáródik, kinyílik egy másik. ?Minden mérkőzés után beszélgettem az ismerőseimmel, az ügynökömmel. Ők szóltak, hogy a Villach fiatal csatárt keres. Az osztrákok a szezon előtt is megkerestek, de akkor a MAC mellett döntöttem. Most az egyeztetések során kiderült, hogy szívesen látnának, nekem pedig jó lehetőségnek tűnt, így megegyeztünk. A szerepkörömben nem lesz nagy változás, fizikális, erőteljes hokit várnak tőlem. Úgy gondolom, jó helyre kerülök, mert a Villach kifejezetten fiatal csapat, ahol már a jövőre is gondolva fejlesztik a hozzám hasonló korú játékosokat. Bízom benne, hogy több jégidőt kapok, és az 5 az 5 elleni játék mellett a speciális formációkban is helyet harcolhatok ki magamnak.?

A játékos már meg is érkezett új klubjához, a kérdés csak az, hogy hosszabb távra tervez-e az osztrák csapatnál? ?Ezt még nem tudnám megmondani. Számomra most az a legfontosabb, hogy megragadjam az esélyt és éljek vele. Be kell bizonyítanom, hogy megállom a helyem ebben a csapatban és az EBEL-ben. A karrierem végéig hokiosztráknak számítok, jövőre is nulla pontos leszek, azaz a szerződtetésemmel jól jár a csapatom, mert marad helye drágább légiósra is. De előbb a jégen kell teljesítenem, minden más csak azután kerülhet szóba.?

A Villach nem áll most fényesen az EBEL-ben, utolsó előtti a táblázaton, akár hamar is véget érhet a csapat és így Szabad Kevin szezonja. ?Ettől nem tartok. Az az Extraligában is előfordulhatott volna, hogy nem jutunk be a rájátszásba, ami persze az EBEL-ben is megtörténhet. Az alsóházi középszakasz is nyújt azonban egy újabb lehetőséget, hogy bejussunk a playoffba, ezt kell megragadnunk. Több mint tíz mérkőzés minimum vár rám Villachban, ezeken kell megalapoznom a jövő évi szerződésemet. Kemény a feladat, de nem reménytelen, és különben sem ijedek meg a kihívásoktól.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum