Korbuly Gergely: Akár meglepetést is okozhatunk

 

Kemény sérülésből tért vissza hosszú idő után Korbuly Gergely. A Hokiklub Budapest védője szerdán játszott mérkőzést először a szezonban.

A Hokiklub Budapest Vienna Capitals II elleni 3-1-es középszakasz-mérkőzése nemcsak a megszerzett három pont miatt volt örömteli a csapat számára, hanem azért is, mert közel fél év után visszatért soraikba Korbuly Gergely. A bekk még augusztusban szenvedett nagyon komoly sérülést. A játékos, aki jó néhány fehérvári és egy FTC-nél töltött szezon után igazolt a HKB-hoz, izgatottan lépett jégre. ?A mérkőzés elején még nagyon izgultam. Ilyen hosszú kihagyás után az ember fejében csak ott motoszkál a sérülés kérdése. Az első néhány csere után viszont már a helyén tudtam kezelni a dolgot. De azzal tisztában vagyok, hogy vissza kell szoknom az éles hokiba. Tulajdonképpen csaknem egy teljes naptári évet kihagytam, hiszen tavaly februárban agyrázkódást szenvedtem, utána jött augusztusban az újabb sérülés. Hiába készültem szárazon, majd az utóbbi egy hónapban jégen is, a meccseket nem lehet pótolni.?

A 24 éves bekk a nyári felkészülési időszakban sérült meg komolyan. ?Gyetván játszottunk meccset, ahol hátulról meglöktek. Egyrészt váratlanul ért, másrészt nagyon közel voltam a palánkhoz, tompítás nélkül, fejjel estem neki nagy erővel. Mentővel vittek a helyi kórház intenzív osztályára, ahol nem tudták pontosan megmondani, mi a helyzet. Aztán néhány nap múlva ugyancsak mentővel hoztak haza, és kiderült, hogy a C1-es csigolyám két helyen is eltört, és bár az egyik befelé fordult, szerencsére nem érte el a gerincvelőt. Ennek köszönhetően elég volt konzervatív kezelést indítani, ami négy hónap nyakmerevítőt jelentett.?

korbuly

fotó: Preisinger Péter/HKB

Hasonló sérülés egy átlagos fiatalnak is szenvedés lehet, de egy mozgáshoz és sporthoz szokott hokisnak még inkább az. ?Az biztos, hogy nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Szlovákiában a kórházban négy napig meg sem mozdulhattam. Aztán a pontos diagnózis után kiderült, hogy a nyakmerevítővel nagyjából normális életet tudok élni, csak nem vezethettem autót, nem futhattam, nem ugrálhattam. Három hét elteltével kezdhettem óvatosan spinningelni, egyéb könnyű száraz munkát végezni. December 10-én vették le a merevítőt, akkor már jégre is mehettem, persze kontakt nélkül. Január 10-én nyilvánítottak gyógyultnak, és a sportorvosi megszerzése után immár játékra készen álltam.?

Korbuly Gergely az elmúlt hónapokban bennfentes kívülállóként figyelhette klubja bajnoki szereplését. ?Tulajdonképpen minden nap itt voltam, láttam, hogyan készülnek a srácok, persze a meccsekre is kijártam. A szezon elején nehéz helyzetben voltunk, mert több játékos is kidőlt sérülés miatt hosszabb-rövidebb időre. Emellett a csapatnak bele is kellett nőnie a ligába, ami nem volt egyszerű. Úgy látom, az edzőváltás nagyon jót tett, új impulzusokat adott a játékosoknak, mindenki fokozott erővel akarja bizonyítani, hogy itt a helye. A két új légiós is sokat hozzátesz a játékhoz, és mindezek együtt már új irányba fordították a csapatot.?

A fiatal hátvéd a Vienna-farm elleni mérkőzésen tért vissza, amelyet egygólos hátrányból fordított meg a Hokiklub Budapest. Milyen volt ez a találkozó belülről az ?új? játékos szemével? ?Éreztem a többieken, hogy mindenki nyerni akar, és ez a harmadik harmadban jött ki igazán. Nagy dolognak tartom, hogy fordítani tudtunk, és felülmúltuk a bécsieket. Ez a három pont fontos volt, hogy elhiggyük, képesek vagyunk győzni, akár veszett helyzetből is. Bízom benne, hogy ez olyan lökést ad a csapatnak, ami újabb sikerekhez vezet. A helyzetünk nem könnyű, hiszen nulla ponttal vágtunk neki a középszakasznak. Ám ha mindenki kihozza magából a legtöbbet, és úgy küzdünk, mint szerdán, akkor okozhatunk akár nagyobb meglepetést is. A klubnak ez az első éve az Erste Ligában, komoly eredmény lenne, ha bejutnánk a rájátszásba. Megteszünk érte mindent.?

Gergely_KORBULY_222

fotó: Mudra László

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum