Megkapaszkodhat az élmezőnyben a Hokiklub

   

Mármint az Erste Liga alsóházában: ehhez azt a Schiller-Vasas HC-t is vernie kellene, amely péntek este kezdi a középszakaszt.

A Hokiklub Budapest nyitásként legyőzte a Vienna Capitals farmcsapatát szerdán, és mivel a Dunaújvárosi Acélbikák kikaptak Székesfehérváron, így Szécsi Patrikék előztek, és az első játéknap után rájátszást érő pozícióban találták magukat. Pénteken újabb fontos mérkőzés következik számukra. Az a Vasas látogat a Tüskecsarnokba, amely az alapszakaszban szép lassan beérte pontszámban a juharleveleseket, majd a végjátékban fej fej melletti küzdelmet vívott velük az utolsó hely elkerüléséért. Innen nézvést világos: ha a rájátszásba kerülést komolyan gondolják a KMH-nál, akkor kötelezően megnyerendő összecsapásról van szó. A Hokiklub az átigazolási határidő előtt két új játékost szerződtetett a hátsó alakzatok megerősítésére, és eddig ez bejönni látszik. Landsman kapus és Kuqali hátvéd érkezésével jelentősen csökkent a kapott gólok száma. Landsman három meccset követően 94,7%-os védési hatékonyságnál tart, míg Kuqali 5 meccsen egy asszisztnál és +3-as mutatónál. Megjegyzendő: a terhek megosztása Kiss Bencének is használt, hiszen az ő kiváló kapusteljesítményének is köszönhetően tartották szerdán 1 gólon a Vienna Capitals II-t.

Ugyanakkor a Vasas is erősödött az alapszakasz utolsó heteiben. A szezont szinte végig a piros-kékeknél töltő Bukor és az októbertől Káposztásmegyeren játszó Lőczi mellett sokszor a piros-kékeket segítette Szigeti Ákos, Kreisz Brúnó és Bugár Gábor, de december-januárban meg-megfordult Ladányi Balázs csapatában Garát Zsombor, Majoross Barnabás, Szabad Kevin és Odnoga Mátyás, illetve gyakran játszott náluk is Pápa Márton. Mindez az eredményekben is megmutatkozott. A Vasasnak végig jóval kevesebb gondja volt hátul, mint a HKB-nak, a 40 forduló alatt 30 góllal kapott kevesebbet, viszont a góllövéssel sokáig hadilábon állt. Az alapszakasz végére ebben is történt előrelépés, különösen Bödök Bencének, Szlama Dánielnek, Turbucz Martinnak, Csiki Attilának köszönhetően. Ebből adódóan a Vasas is a 3 pont reményében léphet jégre péntek este.

A két csapat a közelmúltban kétszer mérkőzött egymással. Karácsony másnapján a Vasas Káposztásmegyeren nyert két góllal, majd január 7-én idegenben hárommal, ráadásul úgy, hogy a KMH nem is tudott betalálni Tóth Balázs kapujába. Viszont e két meccs egyikén sem volt még sem Landsman, sem Kuqali, valamint természetesen az ezen a héten végre visszatért Korbuly Gergely sem.

Egyenlő erők fognak tehát farkasszemet nézni egymással a Tüskecsarnokban, igazi alsóházi rangadó lesz, amelyen megjósolhatatlan, hogy ki fog nyerni.

KMH-VAS_20190917-2-900

fotó: KMH

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 4-3

   

Hihetetlenül drámai végjátékot hozott a mérkőzés, a Vasas két gólt lőtt kapus nélkül, így egyenlített, ám a büntetőket a HKB lőtte ügyesebben.

Az első harmadban inkább a Schiller-Vasas HC birtokolta a korongot, mégis a Hokiklub Budapest épített fel előnyt magabiztosan. Az első gólt Szappanos Dávidnak írták be, majd a játékrész közepe táján hosszabb szünet következett egy szétrobbant plexi miatt. Az újraindulást követően a játék képe nem változott, viszont megszületett a második hazai gól, Lakatos Levente gyötört be egy kipattanót. A következő periódusban ugyanez ment, a piros-kékek próbálkoztak, de átütő erő nélkül, a KMH ellentámadott, sokszor veszélyesen. Az újabb gól gyönyörűen kijátszott emberelőnyből született, Satek passzát Csíki Zoltán varrta fel a 37. percben, 3-0. A harmadik felvonásban is nyomott a Vasas, sokáig eredménytelenül. Mígnem az 57. percben (!) Schmál tökéletesen ért bele Bödök kék vonalról elengedett lövésébe, 3-1-re módosult az állás. Ladányi Balázs már 57:55-nél időt kért, és azonnal lehozta kapusát. Meglett a következménye, Varga 58:39-nél betalált, 3-2. A középkezdés után a piros-kékeké lett a korong, bevitték, Koitmaa hálóőr ismét lement, Turbucz 35 másodperccel a vége előtt egyenlített, 3-3! A hosszabbításban előbb a Vasasnak voltak lehetőségei, Szlama ziccert hagyott ki, aztán a vége felé a KMH is feltámadt, gól azonban sem itt, sem ott nem született. A büntetők közül kettőt is belőttek a vendéglátók, előbb Izsák, majd Egyed, míg a piros-kékek részéről csak Székely Mádai volt hatékony. Így a pluszpontot behúzva második középszakaszmeccsét is megnyerte a Hokiklub – ez volt a csapat első túlórás sikere a szezonban –, miáltal negyeddöntős helyen tartózkodik.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 182 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Pálkövi, Kövesi.
Kiss Bence: 93,2% (Landsman)
K
Koitmaa: 91,7% (Tóth)
Szécsi, Kuqali, Sátek, Petres, Szappanos
1
Seregély, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
Csíki, Lakatos, Albert, Godó, Izsák
2
Surányi, Tornyai, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Lévai, Orbán, Egyed, Köllő, Németh
3
Inglis, Fejes, Szlépka, Varga, Kováts
Korbuly, Horváth, Berendi, Szopos, Szűcs
4
Bálint, Belényesi, Rózsa, Farkas, Gágyor
Gröschl Tamás
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:05 HKB Szappanos Szécsi Kuqali
2-0 17:51 HKB Lakatos Németh
3-0 36:54 HKB PP Csíki Sátek Kuqali
3-1 56:45 VAS Schmál Bödök Szlama
3-2 58:39 VAS EN Varga Szlama Bödök
3-3 59:25 VAS EN Turbucz Tornyai Székely-Mádai
4-3 65:00 HKB GWS Egyed
37 Kapura lövések száma 42
4 Kiállításpercek 16

A HKB–Schiller-Vasas HC góljai

 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum