A Jegesmedvéknek el kell kapniuk a Zsolnát

   

Az Extraligában nincsenek könnyű kézzel begyűjtendő 3 pontok, de a piros-fehéreknek mégis oda kell csapniuk péntek este.

A Magyar Kupa-bronzmeccsen elszenvedett váratlan vereség után folytatják a harcot a legjobb hatért a DVTK Jegesmedvék. Az elmúlt hetekben voltak már közelebb is a vágyott pozícióhoz, míg most 5 pont a hátrányuk a Trencsénnel, illetve 7 az Érsekújvárral szemben. Noha a miskolciak tartották a maguk által diktált tempót – a HC Kosice otthonában elszenvedett vereség nem tekinthető kudarcnak, és a 8 mérkőzésen begyűjtött 13 pont sem kevés –, ám a közvetlen riválisok újabb lendületet vettek. A hosszabb időn át vergődő Zámky pédául legutóbbi 4 találkozója mindegyikén szerzett pontot, úgy, hogy 3-at rendes játékidőben megnyert.

Ebből is adódóan a DVTK Jegesmedvéknek a folytatásban hozniuk kellene azokat az összecsapásokat, amelyeket a mögöttük állókkal vívnak, és ráadásképpen bravúrokra is szükségük lesz. A Népkertben ma vendégeskedő MSHK Zilina finoman szólva sem tartozik a verhetetlen ellenfelek közé. A zsolnaiak leszakadva utolsók a táblázaton, hátrányuk az előttük álló Liptószentmiklóshoz képest 8 pont. De természetesen még nem kellett lemondaniuk a playoff-kvalifikációról, és az eredményeik azt mutatják, hogy nem is tettek ilyet: 2019 elejét ugyan elrontották, jelenleg azonban 3 meccses győzelmi szériában vannak, miután túlórában elkapták a Kassát (!) és az Érsekújvárt, majd rendes játékidőben a HC Detvát. Már csak emiatt is érdemes lesz kettőzött erőbedobással jégre menni ellenük. No meg azért is, mert a felek egymással szembeni eredményei alapján jelenleg döntetlen az állás: eddig minden találkozót a hazai pályán játszó csapat nyert meg. Igen fontos lenne, hogy ez a sorminta az alapszakasz ötödik körében se változzon.

“A mérkőzés legfontosabb célja, hogy visszataláljunk a győzelem útjára, és újra azt a játékot mutassuk, amire képesek vagyunk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Nem szabad hagyni, hogy megtévesszen minket a zsolnai csapat tabellán elfoglalt helyezése. A szezon során már kétszer is veszítettünk ellenük pontokat, ezért maximális koncentrációval kell jégkorongoznunk. Ha ez így lesz, és a legjobb tudásunk szerint játszunk, akkor a miénk lesz a három pont. Négy nagyon fontos meccsünk van hátra a válogatott szünetig, amikből a legtöbbet kell kihoznunk, hogy kedvezőbb helyzetből várhassuk az alapszakasz hajráját.”

miszil01

DVTK Jegesmedvék–MSHK Zilina 6-4

   

Megszenvedett a ligautolsóval a miskolci Extraliga-csapat, de végül begyűjtötte a három pontot.

A mérkőzést nagyon határozottan kezdték a Jegesmedvék, az első percben csak kapkodta a fejét Fucik kapus a sok lövés nyomán. Aztán az első veszélyes támadásából gólt lőtt a Zsolna: Surovka adott középre, Mily pedig egy védő szorításában még bele tudott szúrni a korongba, amely így a bal sarokba csúszott (0-1). Mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, a védelmek azonban jól zártak, a kapusoknak nem volt túl sok dolguk. A 9. percben növelte előnyét a vendégcsapat, amikor szép háromszögelés után Hvila a harmad közepéről bombázott a miskolci kapuba (0-2). A Jegesmedvék továbbra sem tudtak kellően felpörögni, ezt jól használta ki a zöld-sárga alakulat. Sokat tartották a korongot a miskolci harmadban, igaz kapura nem voltak túlságosan veszélyesek. A piros-fehérek mentek előre, de az átütő erő hiányzott a támadásaikból. A 14. percben Miskolczi bombázott kapura a kék vonal közeléből, Fucik fölé fejelte a korongot. A 17. percben szépítettek a Jegesmedvék: Pance a kaputól nem messze fordulásból lőtt a jobb also sarokba (1-2). Másfél perccel a harmad vége előtt előnybe kerültek a miskolciak, majd nem sokkal később újabb vendégjátékos ült ki a büntetőpadra.

A második játékrész így 37 másodperces kettős miskolci fórral indult, és ez éppen letelt, amikor ajtó-ablakig passzolt helyzetben Magosi talált be az üresen maradt kapuba (2-2). Egy perc múlva ismét a Jegesmedvék kerültek előnybe, ám ezt kivédekezték a vendégek. Átvette a domináns szerepet a miskolci gárda, a Zsolna a kapuja elé szorult. A 31. percben zsinórban a negyedik előnyét kapta a házigazda, és ezt Somogyi fonák emelésével ki is használta (3-2). Két perccel később jött el az első vendégfór ideje, amiből nem sokkal később kettős előny lett, ám egyikből sem tudtak gólt lőni. Sőt, a büntetőpadról visszatérő Magosi egyedül léphetett ki, de szólóját védte Fucik. A 37. percben megduplázták előnyüket a Jegesmedvék, amikor Pance közelről mattolta a zsolnai kapust (4-2). Gyorsan jött a válasz, 26 másodperc múlva Jencik oldalról nagyon kilőtte a hosszú sarkot (4-3). A gól után kisebb bunyó alakult ki, amiből páros kiállítás lett, de a 4 a 4 elleni játék végül nem módosított az álláson.

A harmadik harmadból bő egy perc telt el, amikor 2+2 perces létszámfölényhez jutott a miskolci csapat, és ebből a másodikat sikerült az előny növelésére használni, miután Loiseau a kapuvas mellől talált be (5-3). A 49. percben újra faragtak a hátrányból a vendégek: Duben nem messze a kék vonaltól lövésre szánta el magát, és a korongot a bal felső sarokban a háló fogta meg (5-4). A miskolciak megkapták nyolcadik emberelőnyüket, voltak nagy helyzeteik, de ezek ki maradtak, majd teljes létszámban Kulmala a kapuvasat zörgette meg. Az utolsó percekben nagy hajrát indított a Zsolna, de nem tudtak egyenlíteni, sőt 10 másodperccel a vége előtt Harrison az üres kapuba lőtte a korongot (6-4).

miszil-20190125

Igazi csapatmunkát mutattunk be

 

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–MSHK Zilina mérkőzésről.

Glen Hanlon: “Igazi csapatmunkát mutattunk be, az emberelőnyös és -hátrányos játékunk is jól működött. Nagyon fontos három pontot szereztünk.”

Stanislav Skorvanek: “Az öt az öt elleni játékban jobbak voltunk, de nagyon sok kiállítást kaptunk, így nehéz nyerni. Mindkét csapat játszott kettős előnyben, ellenfelünk kihasználta, mi nem.”

Extraliga, 2019. jan. 25., péntek.
Vay: 85,2%
K
Fucík: 85,3%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
Kucny, Matejka, Jencik, Huzevka, Huna
Szirányi, Láda, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Bagin, Jankovic, Hvila, Podesva, Beranek
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
3
Piegl, Duben, Balej, Surovka, Mily
Vojtkó
4
Mendrej, Dlugos, Ondrus, Rehák, Hrazdira
Glen Hanlon
E
Pavel Paukovcek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:21 ZIL Mily Surovka Balej
0-2 08:19 ZIL Hvila Beranek Bagin
1-2 16:50 MIS Pance Kulmala Vas
2-2 20:38 MIS PP Magosi Vas Kulmala
3-2 31:28 MIS PP Somogyi Crawford Pance
4-2 36:23 MIS Kulmala Pance Láda
4-3 36:49 ZIL Jencik Huna Huzevka
5-3 43:59 MIS PP Loiseau Magosi Crawford
5-4 48:03 ZIL Duben Surovka Hvila
6-4 59:50 MIS Harrison Crawford
35 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 16

Így győzték le a Jegesmedvék a Zsolnát

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum