Máris jön az újabb erdélyi csúcsrangadó

   

Az Erste Liga-középszakasz felsőházi nyitányán ugyanúgy Sportklub–Brassó meccset játszanak, ahogy az alapszakasz zárónapján.

A különbség annyi, hogy fordított pályaválasztás mellett találkoznak, vagyis csütörtök este a Vákár Lajos Műjégpályán csapnak össze. Azt anélkül is tudja mindenki, hogy mekkora a presztízse a párharcnak, hogy kacifántos jelzőket használnánk a leírására. Noha a Corona Brassó nem “ősi” gyökerekkel rendelkező klub, ám ettől még az elmúlt években a két erdélyi gárdának a viaskodása határozta meg a romániai jégkorongot. A bukaresti Steaua gyengülésével nem is történhetett másként – igaz, menet közben előfordult, hogy a Dunarea Galati is beleszólt a duó dolgába, nem akárhogy, hiszen bajnoki címeket is szerzett. Egyetlen Erste Liga-szezonjukban viszont a galaciak nem sok vizet zavartak, így számunkra a Szereda mellett tényleg a Brassó volt az a csapat mindig, amelyre figyelnünk kellett.

Nincs ez másként most sem, főként, hogy a magyar bázisú bajnokság előző három szezonját meghatározó DVTK és MAC az Extraligába távozott, így többen is jó eséllyel szálltak versenybe azért, hogy a helyükre lépjenek. Az igazi csata ezen a téren most, a középszakasz indulásával kezdődik. Az alapszakaszban az első négy helyet az a négy gárda foglalta el, amelyekre számíthattunk, de hogy közöttük mi lesz a végén a sorrend, nem is sejthetjük. A két erdélyi nagycsapat mindenesetre megszerezte a dobogó második és harmadik helyét, és innentől még komolyabb küzdelmet folytathatnak a kedvező rájátszásbeli pozícókért. A Sportklub 3 bónuszpontról indul, a Corona 2-ről, a különbség egyetlen pillanat alatt eltörölhető.

A szezon érdekessége, hogy nevezett felek immár 6 egymás közti találkozón túl vannak. Ez úgy lehetséges, hogy a 4 Erste Liga-alapszakaszmeccsen kívül játszottak egy olyan román bajnokit is, amely a magyar bázisú pontvadászatba nem számított bele, illetve összecsaptak a román kupa döntőjében. Utóbbi találkozót a Csíkszereda nyerte, aminek azért is örülhetett, mert egyebütt nem termett számára sok babér eddig. Az öt bajnoki közül négy alkalommal a Corona szerezte meg a pontokat, és idegenben is volt sikerélménye. Alighanem ez is olyan körülmény, amely extra teljesítményre sarkallhatja este a kék-fehéreket, főként saját közönségük előtt. Örömhír a szurkolóik számára, hogy több sérültjük is felépült és játékra jelentkezett: Papp Szabolcs csapatkapitány, Részegh Tamás, Antal Norbert és Casaneanu szóhoz is jutott a Steaua elleni szerda esti román bajnokin, amelyet laza 16-3-mal abszolváltak a csíkiak. A Brassóval bizonyosan nehezebb dolguk lesz.

bra-scc

SC Csíkszereda–ASC Corona Brassó 3-0

   

A Sportklub kapott gól nélküli sikerrel indította a felsőházi középszakaszt.

A felsőház első mérkőzésén a hazaiaknál Joakim Lundström, a vendégeknél Tőke Zoltán állt a kapuban. Az első harmadban 1-1 kimaradt emberelőny után a 14. percben a Sportklub megszerezte a vezetést, a Brassó hiába védekezte ki a hátrányát, 1 perccel később Eduard Casaneanu betalált. A következő találat a meccs felénél született: 4 a 4 elleni játék során Valchar belőtte a második hazai gólt. A következő percekben kettős emberelőnybe kerültek a csíkiak, Valchar meglőtte önmaga 2., csapata 3. találatát. A mérkőzés hátralévő részében a Sportklub 4 teljes emberelőnyt hagyott kihasználatlanul.

Az SC Csíkszereda 3-0-ra győzött, sikerével ugyanúgy 6 pontos, mint az FTC-Telekom. A Brassó hétfőn a DEAC ellen próbálhatja megszerezni első középszakaszbeli diadalát.

sccbra

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Nagyon nagy intenzitású mérkőzés volt

   

Don MacAdam, az SC Csíkszereda vezetőedzője így látta a Corona Brassó elleni erdélyi rangadót.

“Nagyon nagy intenzitású mérkőzés volt, igencsak kiérződött a rivalizálás a csapatok között. Elégedett vagyok, azzal, amit a srácok mutattak. Egytől egyig mindenkivel, jól oldották meg a feladatukat. Voltak nehéz, vagy frusztráló részei is a találkozónak, de a fiúk nem veszítették el a fejüket, dolgoztak keményen végig.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Crisan, Crisan, Péter, Fehér.
Lundström: 100% (Onodi)
K
Tőke: 92,1% (Polc)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Carlson, Bors H. F., Tendler, Lidhammar, Gliga
Salló, Farkas, Fodor, Panov, Bíró T.
2
Peretyagin, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Zsók
Györfy, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh T.
3
Dorofejev, Nagy, Mihály Á., Bíró G., Lee
Flinta, Antal, Krasznoszlobodcev, Horváth, Rokaly N.
4
Bíró M., Mihály E., Bíró O., Molnár Z.
Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:07 SCC Casaneanu Rokaly Sz.
2-0 29:39 SCC Valchar Belov Becze
3-0 33:04 SCC PP2 Valchar Becze Belov
38 Kapura lövések száma 30
14 Kiállításpercek 38

A 3-0-s Sportklub–Brassó mérkőzés góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum