Fejér megyei rangadóval indul a középszakasz

   

Az Erste Liga-alsóház középszakaszának első mérkőzésén este fél 7-kor dobják be a korongot Székesfehérváron.

Az alsóház küzdelmeinek egyik legnagyobb kérdése, hogy magukra találnak-e a Dunaújvárosi Acélbikák. A szezon előtt mindenki sokkal többet várt a korábbi többszörös bajnoktól, hiszen ránézésre színvonalas keretet állítottak össze, ígéretes légiósokkal, rutinos magyarokkal, tehetséges fiatalokkal. Az alapszakasz során azonban nem állt össze a csapat, és bár három edző is megpróbálhatta mederbe terelni az energiákat – Borbás Gergely deklaráltan átmeneti időre kapta a megbízást –, nem sikerült igazán elkapniuk a fonalat. A 8. helyezés csalódás, miként az is, hogy csak egy-két játékos nyújtott említésre méltó teljesítményt.

A Fehérvári Titánok ellenkező utat jártak be. Kevés légiós és sok fiatal, ez volt a vezetőedzőként debütáló Kiss Dávid receptje, és határozottan mondhatjuk, hogy nem vallott kudarcot a huszonéves tréner és a csapata sem. A negyven mérkőzés során a várakozásokhoz képest többször örülhettek a Titánok, mint ahányszor búslakodniuk kellett esetleges kudarcok miatt. A hatodik hely és a hat bónuszpont, amelyek birtokában folytatják a szezont, alighanem több, mint amit reálisan várni lehetett tőlük, és jó alapot teremt, hogy a kieséses szakaszban is ott legyenek.

Ehhez azonban folytatásban is ugyanazt a célratörő és lendületes játékot kell mutatniuk, amit eddig. Elsőként a megyei rivális ellen bizonyíthatják, hogy nem véletlenül voltak jobbak egymás között az elmúlt hónapokban. A négy DAB–Titánok összecsapás közül csak az elsőt tudták megnyerni az újvárosiak, utána három fehérvári győzelem következett, innen mennek tovább a csapatok. Kiss Dávid biztos benne, hogy az Acélbikák szeretnének most már visszavágni a fájó vereségekért, ám a Titánok sem fogják hagyni magukat, nagy csatában otthon akarják tartani a három pontot:

Corey Bricknell, a DAB kanadai trénere a következőképpen foglalta össze várakozásait:  “Ez tulajdonképpen egy második lehetőség a számunkra, hogy bebizonyítsuk, jó jégkorongcsapatunk van. Vannak tapasztalt játékosaink, vannak technikás játékosaink, vannak jó teljesítményre képes kapusaink. Tudom, hogy ismétlem magam, de egyszerűen hatvan percen keresztül kellene játszanunk, nem egy harmadot, vagy kettőt végigkoncentrálva, hanem a kezdő bedobástól kezdve egészen a végét jelző dudaszóig odafigyelve.”

A mérkőzést élőben követhetik a Fehérvár AV19 hivatalos Youtube-csatornáján.

dabtit

fotó: Boda Bence/DAB

Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1-0

   

A középszakaszt az élen kezdő székesfehérváriak egygólos mérkőzésen, Gyenes 40 védéssel elért shutoutjának köszönhetően megőrizték alsóházi első helyüket.

Finoman szólva nem rontottak egymásnak a csapatok a Fejér megyei rangadón. Lassú iramban indult a mérkőzés, ami még nem lett volna baj, de a mérsékelt tempó mellett rengeteg volt a pontatlanság is. A kapuk nem forogtak veszélyben, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A harmad második felére megélénkült a játék, igaz ez csak az addiginál több szabálytalanságot jelentett. A 11. percben Mihály Ákos arca találkozott Nagy Márk ütőjével, a fehérvári támadó nehezen kelt fel, végül a saját lábán hagyta el a jeget, majd rövid ápolás után visszatért. Még ugyanebben a percben egy buli után Uski és Császár akadtak össze páros kiállítást érően. Négy a négy ellen sem változott a játék képe. A 14. percben Léránt mehetett a büntetőpadra. A Titánok villámgyorsan kihasználták a fórt; Mihály Ákos sodorta be a kipattanót, a játékvezetők azonban – a videóbírót is segítségül hívva – kapustámadás miatt érvénytelenítették a gólt. Ez megzavarta a hazaiakat, akik az emberelőny további részében már veszélytelenek voltak. Öt az ötben jobban ment a fehérváriaknak, Mihály Ákos lövése Zaharcsenkóról lepattant, és centiméterekkel ment el a jobb kapuvas mellett. A másik oldalon Saluga veszélyeztetett, ezt Gyenes védte.

A szünetben változtattak a Titánok, agilisabb játékuknak köszönhetően többet tartózkodtak a dunaújvárosiak harmadában. Továbbra is kevés volt a kapura lövés, a mezőnyben nyüstölték egymást a csapatok. A csatárok a lövőhelyzetekből is továbbpasszolták a korongot, sok volt rontott átadás. A tempó és a színvonal javult valamelyest. A 30. percben, Kiss Roland kiállításakor fordult a kocka, átvette a játék irányítását a DAB. Az emberelőny letelte után is lendületben maradtak Azariék, tüzeltek becsülettel, Gyenes azonban állta a sarat. Még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, Lénárt, mintha csak edzésen bójákat kerülgetne, szlalomozott a fehérvári hátvédek között, majd Borbás lőhetett tiszta helyzetből, ismét Gyenes lett a végállomás. Sokat köszönhettek kapusuknak a hazaiak. A harmadot Szita helyzete zárta, aki lecsapott egy újabb könnyelműen eladott korongra, majd nem sokkal a kapu fölé bombázott. Érvényes találat nem született, 40 perc után Gyenes 23, ukrán kollégája 16 védéssel állt, a döntés a záró játékrészre maradt.

Szita helyzete vezette fel a harmadik felvonást; középre lőtt korongja dunaújvárosi lábról került kis híján a gólvonal mögé. Három-egyes kontrával válaszoltak a vendégek, ezt Gyenes védte. Az oda-vissza hokiból a Titánok jöttek ki jobban. A 47. percben Jabornik és Beukeboom akadtak össze, elestek, ebből indult a kontra, melynek végén Bennett kilőtte a rövidet (1-0). Az 52. percben Iossafov egyenlíthetett volna, egymás után kétszer is tisztán tüzelt, Gyenes sokadik bravúrja állta útját. Támadásban maradtak az újvárosiak, ez kiállítást kamatozott, a mérkőzés addigi egyetlen gólját szerző Bennett ült ki két percre. Ládayék kivédekezték az emberhátrányt, így érkeztünk el a hajrához. DAB-időkérés következett, Zaharcsenko is lekorcsolyázott, hat az öt ellen támadtak a vendégek. Azari ütközött a fehérvári kapussal, akit rövid ideig ápolni kellett, majd Lewis lódult meg az üres kapu felé, de csak vasat talált. Az eredmény már nem változott. A Titánok a shutoutot elérő Gyenes Dávid szenzációs teljesítményének köszönhetően megnyerték első középszakasz-mérkőzésüket, sikerükkel 9 pontosak. A DAB pénteken Gyergyószentmiklóson próbálhatja meg gyarapítani 2 pontját.

titdab

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

A kapusunk tényleg meccsben tartott bennünket

   

Mestermérleg a Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzést követően.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 245 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Váczi, Kis-király.
Gyenes: 100% (Szeles)
K
Zaharcsenko: 96,0% (Garbacz)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Franssila, Léránt, Uski, Németh, Azari
Reiter, Szabó B., Szita, Balogh, Bennett
2
Jaborník, Erdélyi, Saluga, Borbás, Iossafov
Imre, Láday, Péter, Császár, Mazzag
3
Lencsés, Hüffner, Török, Dubek, Nagy M.
Vas, Sándor, Hamvai, Kovács, Almási
4
Hruby, Szabó D., Pinczés O., Liarakos
Kiss Dávid
E
Jávorics Gábor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 46:49 FHA Bennett Kiss R. Beukeboom
25 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 4

A Fehérvári Titánok–DAB meccs egyetlen gólja

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum