Lendületben maradna a Hokiklub Budapest

   

Nem lesz más célja a Vienna Capitals II-nek sem, így jó meccset játszhatnak az Erste Liga-alsóház küzdelmeinek első játéknapján.

Az alsóház csapatai látványosan megtáltosodtak újév után az Erste Ligában. A mezőny végét alkotó három gárda – a Vienna Capitals II, a Schiller-Vasas HC és a Hokiklub Budapest – minden különösebb előzmény nélkül 16 pontot szerzett az alapszakasz első öt helyezettje elleni 12 meccsén, miközben az előző naptári évben ugyanezekkel a klubokkal lejátszott 48 találkozón mindösszesen 4-et. Ennek okai külön tanulmányt érdemelnének, hiszen aligha valószínű, hogy a hármas varázsütésre vált egyenrangú ellenfelévé az élmezőnynek. Az viszont kétségtelen, hogy láthatóan fejlődtek a szezon alatt, így az alapszakasz végére képesek lettek arra, hogy megbüntessék a nagycsapatokat, ha azok nem megfelelően álltak bele az összecsapásokba. Így történhetett meg, hogy az egész alapszakaszt 20% alatti teljesítménnyel záró Hokiklub a januárt 52%-os produkcióval hozta le, míg a 40 meccs után alig valamivel 28% felett záró Vienna 53%-on teljesített.

A nagyok elleni robogásból a Hokiklub két rendes játékidős győzelemmel (Brassóban és Debrecenben) és három pontszerzéssel (a Brassó, az UTE és a Csíkszereda ellen) vette ki a részét, míg a Vienna egy hárompontos győzelmet (a Brassó ellen) és egy csíkszeredai pontszerzést tett bele a közösbe. Az alsóházi középszakasz első játéknapján ez a két csapat egymás ellen kezdi a harcot a negyeddöntőt érő 3 hely valamelyikének megszerzéséért. Az eddigi pontok törlődtek, a bónuszpontokkal a bécsieknek egy egységnyi előnyük van induláskor. Hogy a januári formajavulás mit jelenthet a középszakaszra nézve, először szerda este derülhet ki.

A mérkőzés végeredményére tippelni istenkísértés lenne. Az alapszakaszban mindketten egy-egy meccset nyertek rendes játékidőben hazai jégen és idegenben is. A Vienna meglehetősen hiányos összeállításban utazott el legutóbbi túrájára, ezúttal viszont komplettebb csapattal érkezhetnek, hiszen nincs sem EBEL-, sem EBYSL-, illetve EBJL-játéknap, így mindenki Santeri Heiskanen vezetőedző rendelkezésére állhat. A hazaiaknál Landsmann kapus és Kuqali hátvéd egyértelmű erősítésnek számít, és jól sikerült a strukturális átalakítás, a sorok átrendezése is. Ez talán feléjük billenti kicsit a mérleg nyelvét, favoritja azonban egészen biztosan nincs a találkozónak.

KMH-VC2_20180909-1-900

fotó: KMH

Hokiklub Budapest–Vienna Capitals II 3-1

   

A HKB Szappanos Dávid 2 góljának és Kiss Bence 21 védésének köszönhetően legyőzte a bécsieket.

A Hokiklub Budapestnél szezonbeli első mérkőzésére készült a rendkívül súlyos nyári sérülése utan visszatérő Korbuly Gergely. A találkozó sokáig a kapusokról szólt, Kiss Bence és Matthias Lichtenecker a 28. percig hibátlanul védett. A mérkőzés közepe táján úgy tűnt, a hazaiak megszerezték a vezetést, ám nem így történt. Szappanos lövése a bécsi kapus mamutja alá került, majd amikor felemelkedett, az érkező Satek beütötte a korongot. Hiába, sípszó után tette. Nem sokkal később betalált a Capitals II is: Kiss Bencéről egy védés után magasra felperdült a korong, Richard Schlögl a levegőből beütötte, a játékvezetők érvényesnek látták a gólt. A 43. percben szép találattal egyenlített a HKB, Satek kapu mögüli passzára Szappanos érkezett jó ütemben. A záró felvonásban a hazaiak egyértelmű fölényben játszottak, nyomásuk az 54. percben érett újabb góllá, amikor Lakatos Levente hatalmas kék vonalas bombát vert a bécsi kapuba. A végjátékban az osztrákok lehozták a kapusukat, ez arra volt elég, hogy Szappanos beállítsa a 3-1-es végeredményt.

A HKB így 3 pontos, míg a Vienna Capitals II továbbra is 1 ponttal áll.

KMH-VC2-900

Fotó: Somogyi Viktor

Erste Liga, Tüskecsarnok, 88 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Abonyi, Soltész.
Kiss: 95,5% (Landsman)
K
Lichtenecker: 93,5% (Tschrepitsch)
Szécsi, Kuqali, Sátek, Albert, Szappanos
1
Saari, Satmark, Bauer, Hiltunen, Kittinger
Lévai, Orbán, Egyed, Köllő, Izsák
2
Piff, Lakos, Schlögl, Ranftl, Preiser
Lakatos, Csíki, Petres, Godó, Németh
3
Posch, Hedberg, Hofer, Antal, Maxa
Korbuly, Jancsó, Berendi, Szopos, Szűcs
4
Birnbaum, Rohm
Gröschl Tamás
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:27 VIC Schlögl Piff
1-1 42:43 HKB Szappanos Sátek
2-1 53:47 HKB Lakatos Köllő Szopos
3-1 59:59 HKB EN Szappanos
32 Kapura lövések száma 22
18 Kiállításpercek 14

Jókora gólt lőtt a kék vonalról Lakatos Levente

 

A Hokiklub Budapest–Vienna Capitals II mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum