Igazi presztízsmeccs lesz a Magyar Kupa-döntő

 

A Fehérvár AV19 2016-ban, a MAC Újbuda 2017-ben vihette haza utoljára a trófeát.

Annak ellenére, hogy a MAC még csak a negyedik szezonját tölti a felnőtthokiban, a két csapat közös története bővelkedik izgalmakban. Majoross Gergely gárdája első nekifutásra emlékezetes hétmeccses elődöntőt vívott a MOL Ligában a Fehérvárral, amelyből ugyanúgy győztesen került ki, ahogy 2018 szeptemberében a Szuperkupa fináléjából is. Különbség volt ezek között a csaták között, hogy az említett negyeddöntőben nem a Volán EBEL-csapata szerepelt ? hanem az alaposan megerősített farm ?, az idei szezonnyitányon ellenben igen. Ide tartozik még, hogy természetesen a Fehérvárnak is voltak sikerélményei, így 2016-ban épp a Magyar Kupa elődöntőjében kapta el a MAC-ot, majd a döntőt is megnyerte a DVTK Jegesmedvék ellen.

Ami a szeptember óta eltelt időszakot illeti, Hannu Järvenpää csapata valamivel meggyőzőbben néz ki, ugyanakkor az újbudaiak híveinek sincs okuk panaszkodni. A magyar EBEL-csapat továbbra is nagy csatában van a felsőházért és ezzel az automatikus negyeddöntőért ? jelenleg is hatodik, 1 pont előnnyel legnagyobb riválisa, a Linz előtt ?, míg az Extraliga 9. helyén álló újonc feladata a playoff-kvalifikációs pozíció megtartása. Ami a pillanatnyi formát illeti, azzal sincs probléma egyiküknél sem. Legutóbb ugyan 5-0-ra kikapott a MAC az Érsekújvártól, valamint előtte a Besztercenyával sem bírt, ám ebben a naptári évben így is gyűjtött 12 pontot 8 mérkőzésen. A Fehérvár AV19 teljesítménye némileg impresszívebb, hiszen Háriék 3 meccses győzelmi és 5 meccses pontszerző sorozatban vannak.

Emlékeztetőül: az elődöntőkben a Volán kétgólos hátrányból felállva büntetőkkel jutott tovább a DVTK Jegesmedvék ellenében, míg a MAC Újbuda a végeredményt tekintve nagyobb különbséggel múlta felül az FTC-Telekomot.

Az EBEL-csapat honlapján Énekes Lajos másodedző és Szita Donát csatár beszélt várakozásairól:

A MAC Újbuda hivatalos honlapján Majoross Gergely vezetőedző hosszabban is kifejtette gondolatait az összecsapással kapcsolatban:  ?Ebben az elképesztő rohanásban, amiben vagyunk, jön egy több szempontból is kicsit más, kicsit különlegesebb mérkőzés. Ez a Magyar Kupa döntője, és nagyon büszkék vagyunk, hogy mi vagyunk az egyik csapat, amely ide tudott jutni. Azt gondolom, hogy egészen elképesztő és számomra még mindig nehezen felfogható, hogy fennállásunk negyedik évében MOL és Erste Liga-, Magyar Kupa- és Szuperkupa-finálék után most a hatodik döntőre kerül sor, amire azt hiszem, egyikünk sem mert gondolni akkor, amikor belevágtunk ebbe az egészbe. Egyúttal azt is gondolom, ez egy jó alkalom arra, hogy mindenki, aki ebben részt vett, kicsit visszatekintsen erre az egész útra, és legyen büszke arra, aminek részese lehetett. Egy kicsit ünnepi hangulatban és felszabadultan szeretnénk nekivágni ennek a döntőnek. A dolog másik pikantériája, hogy most már nagyjából tíz éve a Volán magasabb szinten versenyez, és idén van az első év, amikor nem ők az egyetlen magyar csapat valamelyik magasabb szintű bajnokságban, hanem a DVTK és mi is külföldön versenyzünk. Nyilván ennek a két csapatnak is kell idő ahhoz, hogy egyre jobb tudjon lenni a bajnokságban, ahol játszik, de mindenképp érdekes, hogy olyan csapatok találkoznak, amelyek nem egy ligában versenyeznek, és mégis van köztük valamiféle rivalizálás és közös múlt. Ebből a szemszögből nézve is érdekes lesz ez a mérkőzés. A hangulatra biztosan nem lehet majd panasz, és bízom abban, hogy a játék színvonalára sem. Meg abban is, hogy mindenki számára emlékezetes mérkőzést fog játszani a két csapat.?

A Magyar Kupa döntője este 8 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum