DVTK Jegesmedvék?FTC-Telekom 0-3

   

A lelkesen és fegyelmezetten játszó Erste Liga-alapszakaszgyőztes meglepte extraligás ellenfelét, és elhozta a Magyar Kupa bronzérmeit Miskolcról.

A bronzmérkőzésre a hazaiak három sorral álltak ki, míg a Fradi 22-es keretében kilenc olyan játékos is volt, aki korábban legalább egy szezont lehúzott Miskolcon. Bátran kezdett a vendégcsapat, az első percekben sokat volt náluk a korong, de azt főként a mezőnyben járatták. Ezt követően a Jegesmedvék többször is ráijesztettek Pleszkánra, de ő állta a sarat. Az első emberelőny a Fradié volt a 6. percben, ennek kivédekezése nem okozott gondot a házigazdáknak. A Jegesmedvék egyre több időt töltöttek a támadóharmadban, és sűrűn tesztelték Pleszkánt. Játékban nem sok különbség volt a két csapat között, de a kapu előtt a miskolciak határozottabbak voltak, gyorsabban kerültek helyzetbe, veszélyesebben lőttek. Ennek ellenére a 16. percben a Ferencváros szerezte meg a vezetést: Hegyi kék vonalas lövése kipattant Adorjánról, éppen Tóth Richárd elé, aki elhúzta a korongot a kapus mamutja előtt, majd az üresen maradt hálóba emelt (0-1). Szűk két perccel a vége előtt a miskolciak vághattak bele a speciális játékukba, ám a legnagyobb helyzet Walls előtt adódott, aki hiába állt egyedül Adorjánnal szemben, kettejük párbaját a kapus nyerte.

A második harmad 20 másodpercnyi hazai fórral indult, de eseménytelenül le is pergett. A 22. percben Farkas kapuvasat lőtt. A következő cseréket megnyomta a Miskolc, be is szorította ellenfelét, de hiába voltak a helyzetek, a zöld-fehérek masszív védekezésén nem találtak fogást. A Fradi átvészelte ezt az időszakot, ki tudott jönni a szorításból, és ismét veszélyes pillanatokat okozott a miskolci kapu előtt. A harmad derekán teljesen kiegyenlítődött a csapatok támadóideje, felváltva akadt dolga a két kapusnak. A 32. percben Harrison és Switzer találta meg egymást, így jöhetett két perc 4 a 4 elleni játék, eredmény nélkül. A 36. percben megduplázta előnyét a Ferencváros: Switzer oldalról lopta egy kicsit a távolságot, majd kilőtte a hosszú sarkot (0-2).

A harmadik játékrész első percében a vendégek két nagy helyzetet is kihagytak. Egy perc múlva Karmeniemi lőtt a kék vonalról, a korong megpattant az Adorján előtt forgó tömegben, majd a kapuvasról vágódott ki. A Fradi veszni hagyott egy emberelőnyt, majd ugyanezt tették a Jegesmedvék is. Teljes létszámban keményen gyűrték egymást a felek, és a hazaiak továbbra sem találták a zöld-fehér retesz nyitját, miközben az FTC ellencsapásaiban is ott volt a veszély. A 34. percben felpörögtek az események: előbb a vendégek hagytak ki egy ziccert, majd Pleszkánon csorgott át egy lövés, de a gólvonal előtt még meg tudta fogni. A 35. percben, miskolci emberelőnyben a Fradi kapujába került a korong, de mivel Kulmala rúgta a pakkot, a játékvezetők rövid videózás után nem adták meg a találatot. Szűk két perccel a vége előtt Glen Hanlon lehozta kapusát, de a húzás nem jött be, mert Dósa betalált az üres kapuba (0-3).

Az FTC-Telekom alaposan meglepte a miskolci Extraliga-csapatot, gólt sem engedett neki, így megérdemelten vitte haza a Magyar Kupa-bronzérmet.

DVTK Jegesmedvék?FTC-Telekom ?0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Miskolci jégcsarnok, 1160 néző
V: Kincses, Haszonits, Váczi, Pálkövi
Gól: ? ill.: Tóth R., Switzer, Dósa
Kiállítás: 6 perc, illetve 8 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján ? Crawford, Szirányi, Somogyi, Pance, Láda, Vas, Harrison, Slovak, Gőz, Vojtkó, Milam, Kiss, Miskolczi, Loiseau, Magosi, Kulmala, Vay(k). Edző: Glen Hanlon.

FTC-Telekom: Pleszkán ? Rantanen, Karmeniemi, Tóth A., Nagy, Walls, Perrier, Hegyi, Roczanov, Lengyel, Switzer, Tóth G., Jászai, Tóth R., Hardi, Farkas, Pozsár, Tóth R., Pavuk, Rafaj, Dósa, Maros(k). Edző: Fodor Szabolcs.

misftc

fotó: FTC Jégkorong facebook

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum