Csak a presztízs a tét az erdélyi csúcsrangadón

   

Eldőlt, hogy a Corona Brassó két bónuszponttal kezdi a középszakaszt, míg az SC Csíkszereda hárommal, de aligha lesz lötyögős a hétfői esti meccsük.

A brassóiak a Vienna Capitals II elleni győzelemmel szerezték meg az alapszakasz harmadik helyét pénteken. Ugyanazon a napon az FTC-Telekom is verte a Gyergyót, amivel az is világossá vált, hogy a Szereda már nem előzhet az élen, ráadásul a csíkiak el is vesztettek egy pontot a Hokiklub Budapesttel szemben.

A Corona és a Sportklub játszott vasárnap is, a tét nélküli mérkőzések ekkor nem mozgatták meg a játékosok fantáziáját. A KMH az első harmadban háromszor talált be a brassóiaknak, és az előny ki is tartott a meccs végéig. A Vienna Capitals II a Csíkszereda otthonában vívott fordulatos mérkőzést, amelyet büntetőkkel nyert a hazai csapat 6-5-re. Az azonban a közvetlen előzmények ismeretében is meglepetés lenne, ha az egymás elleni presztízsrangadó sem tüzelné fel őket.

SCC-BRA-1b-900
Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

A Brassó az eddigi egy hazai meccsét megnyerte a nagy rivális ellen, nem is akárhogyan, a speciális egységek teljesítménye közötti különbségnek köszönhetően 8-3 arányban. Csíkszeredában ehhez képest a szezon első erdélyi csúcsrangadóját 6-1-re nyerték a hazaiak, de abból nem érdemes kiindulni, mivel a Brassó akkor még csak árnyéka volt önmagának. Utoljára december 3-án találkoztak a felek, és a speciális egységek ismét kritikus faktornak bizonyultak: Lidhammar előnyből talált be, a duplázó Tendler hátrányból, a vége 3-0 lett a Corona javára idegenben. Megállapítható tehát, hogy az alapszakasz második felében a Brassó borsot tudott törni ellenfele orra alá, és ebben az előnyös és a hátrányos játék volt a kulcs. Ha tehát a középszakaszra hangolódva a kékek vissza szeretnének vágni ellenfelüknek, elsősorban ezen kellene javítaniuk.

Corona Brassó–SC Csíkszereda 3-2

   

Az Erste Liga-alapszakasz szempontjából nem volt tétje a meccsnek, ám a román bajnokságban jól jött a Brassónak az újabb 3 pont.

Az első és az utolsó harmadban agilisabb hazaiakat, a közbülsőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség az újabb erdélyi csúcsrangadón. Ennek a mérkőzésnek csak a prezstízs a tétje, írtuk beharangozónkban, ám annyiban tévedtünk, hogy a román bajnokság aktuális szakaszában még korántsem dőltek el a nyitott kérdések, így nem véletlen, hogy mindkét gárda erős összeállításban indult csatába ezen a hétfő estén. A hazaiak a nyitó játékrészben egygólos vezetésre tettek szert, és ez később döntőnek bizonyult. A jegyzőkönyvbe kívánkozó események java része a második felvonásban történt, amikor is kétszer-kétszer találtak be a csapatok. Előbb Rokaly Szilárd egyenlített, amire duplán válaszolt a Corona – Péter Balázs és Lidhammar révén –, végül ismét Rokaly hozta beljebb a csíkiakat, 3-2 állt a táblán a 30. percben. Ami nem változott a végéig, innentől már csak kisbüntetések sorjáztak, azok szép számmal, csakhogy egyiket sem sikerült kihasználni egyik oldalon sem. A brassói győzelem az Erste Liga szempontjából azt jelenti, hogy a kék-sárgák háromszor, a kék-fehérek egyszer diadalmaskodtak az alapszakaszban, ennek ellenére a Sportklub végzett előrébb a táblázaton. Ami viszont a román bajnokságot illeti, ott veszélyesen közel került a második helyezett Corona az így is első Szeredához.

Folytatása következik, ráadásul ezen a héten: csütörtökön a Vákár Lajos Műjégpályán Sportklub–Brassó rangadóval indul a magyar bázisú nemzetközi pontvadászat felsőházi középszakasza.

brascc

Mind a két csapat keményen beleállt a meccsbe

   

Mestermérleg a Corona Brassó–SC Csíkszereda rangadót követően.

Hozó Levente másodedző, Sportklub: “Úgy gondolom, kifejezetten izgalmas és közönségszórakoztató összecsapást vívtunk, mind a két csapat keményen beleállt a meccsbe, és mind a kettő nagyon akarta a győzelmet. A Brassónak kicsivel több helyzete volt és egy árnyalattal jobban is játszott, így egy góllal többet ért el, mint mi. Összességében azonban nem vagyok csalódott.”

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona: “Nagyszerű, a szurkolók számára élvezetes hokimeccs volt ez. Kaptunk két könnyű gólt, hiába kontrolláltuk a korongot. Ezzel együtt jól játszottunk, boldog vagyok, hogy három pontot szereztünk. Különösen ahhoz képest voltunk jók, ahogy a Hokiklub Budapest ellen teljesítettünk. Most pedig azonnal elkezdünk készülni a középszakaszra.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1455 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Fehér, Péter.
Polc: 92,0% (Tőke)
K
Onodi: 93,6% (László)
Carlson, Bors H. F., Lidhammar, Molnár Zs., Gliga
1
Belov, Gecse, Becze, Valchar, Rokaly N.
Peretyagin, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
2
Flinta, Salló, Fodor, Panov, Bíró T.
Dorofejev, Nagy, Mihály Á., Bíró G., Lee
3
Györfy, Farkas, Rokaly Sz., Egyed, Horváth
Mihály E., Bíró O., Molnár Z., Bíró M.
4
Bors A., Sándor, Rejn, Anyiszin
Lindqvist Greg Kjell
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:17 BRA Bíró G. Mihály Á. Lee
1-1 23:01 SCC Rokaly Sz. Anyiszin Farkas
2-1 24:54 BRA Péter Boriszenko Peretyagin
3-1 27:19 BRA Lidhammar Carlson Bors H. F.
3-2 29:08 SCC Rokaly Sz. Salló
47 Kapura lövések száma 25
12 Kiállításpercek 16

A Brassó–Sportklub rangadó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum