Be kellett lőnöm, mert nem értem volna vissza

 

Erdély Csanád húzóembere lett a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának, aki egyre-másra lövi a fontos gólokat. Kifaggattuk.

A számok nem hazudnak, így nyugodtan kijelenthetjük: Erdély Csanád karrierje legjobb szezonját futja. A még csak 22 éves csatár a Fehérvár kanadai táblázatán a harmadik helyet foglalja el Hári János és Andrew Sarauer mögött, és már most több gólt és asszisztot jegyez, mint előző teljes szezonjai bármelyikében. Az idén 36 mérkőzésen lépett jégre, lőtt 15 gólt, adott 16 gólpasszt, a neve mellett 31 pont szerepel. A fejlődés tehát igen látványos. ?Valóban jobban megy a játék, mint az előző években, de ebben óriási szerepe van a csapat jó szereplésének és a sortársaim segítségének is. A játékos és a csapat teljesítménye kölcsönösen függ egymástól, nem választanám el a kettőt. Annak külön örülök, hogy mind a két téren sikerült előrelépnünk.?

erdely1

A Fehérvár régóta nem volt ilyen jó pozícióban, négy fordulóval az alapszakasz vége előtt úgy áll a hatodik, azaz biztos rájátszást érő helyen, hogy a sorsa a saját kezében van. De miben más ez a gárda, mint az előzők? ?Ha szigorúan a statisztikákat nézzük, akkor az idén több gólt lövünk, mint korábban. Ha meccsenként 3-4 alkalommal betalálunk, az már jó alap a győzelemhez. A védekezésünk is jobb lett, de úgy érzem, ebben még vannak tartalékaink. Ha ezen is sikerült javítanunk, az még inkább segítheti a jó szereplést. Szintén nagyon fontos változásnak tartom, hogy sikerül kulcsmérkőzéseket nyernünk a tabellaszomszédaink ellen. Ezek olyan mentális lökést adnak a csapatnak, ami újabb sikerekhez vezet.?

Ami még feltűnő, hogy a szezon kezdetéhez képest a Volán sokkal eredményesebb idegenben. ?Kellett egy kis idő, amíg összerázódott a csapat, közben kiismertük az ellenfeleket, és sikerült ellenük jó taktikákat kidolgozni. Fontos cél nálunk, hogy idegenben kiegyensúlyozott első harmadot hozzunk le, lehetőleg ne vezessen az ellenfél. Erre építve a második és harmadik harmadokat jobban meg tudjuk nyomni, és ez sokszor működik is.?

erdely4

Erdély Csanád teljesítménye nemcsak a mennyiség, hanem minőség szempontjából is értékelhető, hiszen fontos gólok szerzője. A legutóbbi példáért nem kell visszamenni az időben, csak vasárnapig, amikor a hosszabbításban emberhátrányban ütött nem akármilyen mérkőzést eldöntő gólt a Dornbirnnek. Mi játszódik le a játékos fejében egy ilyen szituációban? ?Az ilyen helyzet kialakulása sok összetevős, és szerencsefüggő is. Most nagyon lényeges volt, hogy Luttinen le tudta blokkolni a korongot, ami így elém került. Ilyenkor nincs sok idő és lehetőség gondolkodni, tizedmásodperceid vannak a jó döntés meghozatalára. Megmondom őszintén, az futott át az agyamon, hogy muszáj belőnöm, különben nem lesz erőm visszaérni. És sikerült.?

Sokaknak feltűnt, hogy a fiatal csatár mintha gyorsabb és erősebb lenne, mint bármikor. ?Örülök, ha kívülről így látszik. A hokiban alapvető fontosságú a nyári felkészülés, ez meghatározza a játékos egész szezonját. Évek óta ugyanazzal a társasággal, Horváth Dániel irányításával végzem a nyári munkát, és úgy tűnik, megvan az eredménye.?

erdely2

Négy forduló van hátra az EBEL alapszakaszából, és rendkívül fontos mérkőzések jönnek. ?Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk, a saját meccseinkre kell koncentrálnunk. A négyből háromszor játszunk hazai pályán, ami döntő lehet, hiszen fantasztikus szurkolóink előtt mindig jobb jégre lépni, ami látszik is a hazai meccseink eredményén. Nem kell mást tennünk, csak amit eddig, persze megpróbálva még magasabb szinten csinálni mindent, és akkor összejöhet a top 6 és vele az automatikus rájátszás.?

A szurkoló természeténél fogva telhetetlen, mindig jobb és jobb eredményt remél kedvenceitől. Mire számíthatnak a Fehérvár-drukkerek a szezon legizgalmasabb részében? ?Ez nehéz kérdés, és én soha nem szoktam hosszú távú előrejelzésekbe bocsátkozni. Most sem tenném, elég, ha a következő mérkőzésre tekintünk: a Magyar Kupa döntőjére. Ez is fontos állomása a szezonnak, amit szeretnénk megnyerni. Utána ahogy mondtam, az elsődleges cél a rájátszás, ami a hokiban mindig egy másik történet.?

erdely3

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum