Nyitrán kezdik az utolsó kört a Jegesmedvék

   

A miskolci Extraliga-csapat pénteken távolabb került a hatodik-hetedik helytől, és bravúrok nélkül nem kapaszkodhat ismét közelebb.

Közeleg az alapszakasz vége a szlovák bajnokságban is, de jó néhány nagy csata vár még a csapatokra. 57 mérkőzés 5 körbe sűrítve nem kevés, és nagyon jó látni, hogy egyik magyar gárda sem fáradt bele a rohanásba. Ebből az 5 körből ma kezdődik az ötödik – 11 találkózója van hátra mindenkinek. Mivel volt némi variálás a naptárral, ezért vannak, akik már nem találkoznak a továbbiakban – hacsak a playoffban nem –, és vannak, akik kétszer is. A HK Nitra ellen most zárnak a piros-fehérek, ráadásul idegenben. A nyitraiak három hellyel állnak előrébb, ötödikek jelen pillanatban, és az a különlegessége a produkciójuknak, hogy náluk több gólt senki sem volt képes szerezni a szezonban. Pontosabban, megközelíteni sem tudták őket az élen állók sem. 173 találatuk kimagasló, a második helyen a listavezető Besztercebánya áll 157-tel. Ebből máris kiderül, mire kell figyelniük Galaniszéknak a vendégjátékuk során. Az 51 pontos Lantosi, a 25 gólos Blackwater és még sokan mások életveszélyesek. Jellemző adat, hogy hatan is elérték a 30 pontos határt, valamint a csak október végétől játszó Juraj Majdan is közel van a pont/meccshez. A Jegesmedvéket sem kell félteni, egyrészt itt véd a liga legjobb átlagú kapusa, de az előrejátékban is van potenciál, gondoljunk Magosira és Vas Jánosra, Kulmalára és Pancéra.

A DVTK két hatalmas meccset játszott a héten, amelyeken két pontot gyűjtött. Mivel közvetlen riválisai – a túlórában legyőzött Trencsén, illetve az Érsekújvár – összességében valamivel eredményesebbek voltak, különösen fontos lenne sikerrel hazatérni Nyitráról. Az ellenfél azonban nem adja majd könnyen magát a délután 4 órakor kezdődő összecsapáson. Már csak azért sem, mert hárommeccses vereségsorozatban van, és ha még el akarja érni a dobogót, akkor ezt mielőbb meg kell szakítania. Ami a felek egymás elleni eredményeit illeti, előbb 3 magabiztos szlovák siker született, majd december 23-án 2-0-val küldte őket haza a Miskolc. Ebben a szellemben kellene folytatni.

misnit201810

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 1-2

   

A miskolci Extraliga-csapat hosszabbításban kerekedett ellenfele fölé.

Óvatosan kezdtek a felek, csaknem három percet kellett várni az első valamire való lövésre, ezt Vay védte. A következő percekben hullámzó játékot láthattak a nézők, és bár a Nyitra valamivel többet támadott, fölényről nem lehetett beszélni. A 6. percben Caladi másodpercek alatt kétszer tehette kapura a korongot, de Vayt nem tudta meglepni. Egy perc múlva közepes méretű kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, ezt is elfojtották a védők. Nem sokkal később a másik ketrec előtt egy eladott korongot fülelt le Pance, de közeli fonák emelését magához szorította Simboch. Lüktető, élvezetes játékkal múltak a percek, és bár a csapatok gyorsan eljutottak a másik harmadába, a nagyon sok odaérő ütő és jókor érkező blokk miatt a hálóőröknek igazán komoly munkájuk kevés akadt. A 15. percben Loiseau maradt egyedül a nyitrai kapu előtt, kapta is a passzt, de közeli kísérletét bravúrral hárította Simboch. Kereken három perc volt hátra a harmadból, amikor Bucek cselezte be magát a miskolci kapu elé, első lövése még kijött a kapusról, másodszorra viszont már nem hibázott (1-0). Az utolsó másodpercekben gyors miskolci kontra futott a pályán, ám nem sikerült belőle egyenlíteni.

A második harmadból kilenc másodperc telt el, amikor Blackwater került helyzetbe, de lövését másodjára fogta Vay. Még ugyanebben a percben Vas középtávoli kísérletét tolta oldalra Simboch. Továbbra is közönségszórakoztató hokit tettek a jégre a csapatok, de csak kisebb lehetőségeket dolgoztak, illetve hagytak ki. A 27. percben nyílt először a büntetőpad ajtaja, előbb egy miskolci, majd nem sokkal később egy nyitrai játékost is fogadott, de a kiállítások leteltéig az eredmény nem változott. A következő előnyét nagyon jól játszotta meg a Nyitra a 33. percben, több meleg pillanat is volt a miskolci kapu előtt, de a Jegesmedvék kivédekezték a hátrányt. Három perc telt el, amikor Caladi a támadó harmad közepéről bődületes kapuvasat lőtt. Az utolsó percekben ismét átfedéssel jött egy-egy kiállítás a két csapatnál, ám egyikük sem tudott ezekkel élni.

A harmadik játékrész elején a meccs képe nem sokat változott. A 47. percben Rapac egyedül állt Vay kapussal szemben, de lövését a hálóőr bravúrral hárította. Fél perc múlva Kulmala zörgette meg a bal kapuvasat. A harmad derekán 2-3 percre beszorultak a Jegesmedvék, ekkor a Nyitrának nagy helyzetei adódtak, de nem tudott ezekkel élni. Az 51. percben aztán egyenlítettek a miskolciak! Pancéra nem jutott védő a kapu előtt, ő pedig egy méterről tette a pakkot a jobb sarokba (1-1). A hátralévő időben a Nyitra komoly nyomás alá helyezte a Jegesmedvéket, Vaynak több bravúrt is be kellett mutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát, ám a miskolci kontrák veszélyesek voltak, újabb gól azonban egyik oldalon sem született.

A hosszabbításban mindkét csapatnak volt ordító ziccere és 2 az 1 elleni helyzete is, amelyek kimaradtak, majd másfél perccel a vége előtt Szirányi Bence egy lecsorgó korongot egy lépésről beütött a kapuba, eldöntve a pluszpont sorsát (1-2). Nagyon fontos mérkőzést nyertek meg hátrányból fordítva a DVTK Jegesmedvék, így a 2 frissiben besepert ponttal folytatják a versenyfutást a 6. helyért.

dvtk-misnit

Örömteli látni a fejlődést, amin keresztülmentek

 

Strenk Hunor másodedző a hivatalos klubhonlapon mondta el véleményét a DVTK Jegesmedvék nyitrai győzelméről.

“A négyórás út után sikerült jól kezdenünk a mérkőzést, az első harmadban négy-öt gólszerzési lehetőségünk is volt, mégsem tudtunk betalálni. A második harmadban a nyitraiak nagy nyomás alá helyeztek minket, ennek következtében néha túl sokáig maradtunk a saját zónánkban. A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, és végül sikerült betalálnunk a hazaiak kapujába. A ráadásban eltaláltuk a kapuvasat, majd jött Szirányi remek gólja. Mindent összevetve úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a találkozót, és fontos pontokat szereztünk. A srácok jól dolgoztak, és örömteli látni azt a fejlődést, amin keresztülmentek, hiszen a bajnokság első mérkőzésén ugyanitt 6-1-es vereséget szenvedtünk.”

Extraliga, 2019. jan. 20., vasárnap.
Simboch: 92,6% (Foltán)
K
Vay: 97,7% (Adorján)
Mezei, McCormack, Blackwater, Slovák M., Kollár
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Korí­m, Morrison, Lantosi, Kerbashian, Scheidl
2
Szirányi, Slovák T., Loiseau, Magosi, Harrison
Pupak, Versteeg, Rapác, Bortnák, Bucek
3
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
Fominih, Sloboda, Patoprsty, Hrusík, Caladi
4
Láda, Vojtkó
Antonín Stavjana
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:56 NIT Bucek Rapác Bortnák
1-1 50:58 MIS Pance Kulmala Szirányi
1-2 63:31 MIS Szirányi Harrison
44 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 6

Így győzték le a DVTK Jegesmedvék a Nyitrát

 

Ismét hatalmasat dolgozott a pontokért a miskolci Extraliga-csapat egy élgárda otthonában.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum