Hibátlan hetet zárt a KMH

 

Folytatódott az EWHL Supercup és az EWHL is. Több magyar légiós is gólpasszal segítette csapatát. Összefoglaló a női jégkorong elmúlt hetéről.

OB I

Egy meccset rendeztek, a KMH nagyon magabiztosan, 23-0-ra győzött a MAC Marilyn ellen idegenben. Huszák Alexandra nyolc góllal és öt assziszttal vette ki a részét a sikerből. Somogyi Vivien 3+5-tel, Horváth Tifani 2+4-gyel zárt. A KMH továbbra is hibátlan mérleggel áll.

U25-ös bajnokság

Egy meccs híján lezárult az alapszakasz, amelyet az FTC zár az élen veretlenül. A MAC az elmúlt héten kikapott az Angels NJSE-től 4-3-ra, majd a háromgólos Lőrincz Krisztina vezérletével 5-0-ra verte a Hatvant, így bejött a harmadik helyre.

EWHL Supercup

Az idei első meccsen a KMH Budapest 5-1-re verte a bolzanói Eagles Südtirolt a Tüskecsarnokban. Fél perc után Jókai Szilágyi Kinga szerezte meg a vezetést, aki jól érkezett egy visszatett korongra. A második harmad elején emberelőnyben beszorította ellenfelét a magyar együttes, ekkor Kiss-Simon Franciska távoli lövése akadt be, majd nem sokkal később Rónai Alexandra növelte az előnyt egy szép villanás után. A 26. percben szépítettek a vendégek, de az utolsó percben újabb Rónai-gól következett. A 45. percben Szick Dorka állította be a végeredményt megugrása után.

A győzelemmel a KMH feljött az ötödik helyre.

EWHL

A Budaest U25 Select együttese az Eagles Südtirolt fogadta. A bolzanói csapat szerzett vezetést a második harmad elején, de aztán Timkó Blanka kettős fórból egyenlített a 48. percben. Sokáig nem örülhetett az FTC és a MAC vegyes csapata, mert az 50. percben a vendégek újabb gólt értek el, amire már nem érkezett válasz. Összességében az olasz együttes jóval többet lőtt kapura: 42:19 volt az arány. A magyar csapat a hetedik helyen áll.

Fodor Zoltán vezetőedző és Tóth Enikő csapata, a Lakers Kärnten 3-2-re kikapott otthon a Sabres Viennától. A magyar válogatott védő egy gólpasszt jegyzett. A csapat a hatodik helyről várja a folytatást.

DEBL

Két sikerrel zárta idegenbeli túráját a KMH Budapest II az osztrák női első osztályú bajnokságban. Grazban Maár Emese gólja döntött a Devils ellen, majd Villachban a Gipsy Girls ellen jóval könnyebben, 7-0-ra győzött a csapat. A KMH végig fölényben játszott, és minden harmadban legalább 20 lövéssel próbálkozott. Szamosfalvi Petra duplázott, Váradi Orsolya 1+3-mal zárt. A budapesti együttes továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a ligát.

Légiósok

Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea egy sima győzelemmel és egy vereséggel folytatta a svéd ligában. A Göteborg ellen 14-0-ra nyert a listavezető, a magyar csatár egy gólpasszt adott. Aztán a negyedik helyezett HV71 viszont 3-2-re jobbnak bizonyult: a győztes találat emberelőnyből született az 53. percben.

Pintér Lili visszatért az SDE együttesébe, de a csapat nem tudott győzni. Az AIK 3-2-re, a Modo 3-1-re verte a magyar válogatott játékost a második sorban bevető csapatot. Az SDE a kilencedik helyen áll, de 16 pontos a hátránya az előtte álló, így bent maradást érő helyen lévő AIK mögött.

A svéd második ligában a Karlskrona 5-1-re győzött a Troja/Ljungby ellen. Pártos Réka egy asszisztot ért el a csoportját vezető együttesben.

Az észak-amerikai egyetemi ligában a Dartmouth nem zárt sikeres hetet. A Cornelltől 3-0-ra, a Colgate-től 5-1-re kapott ki Odnoga Lotti csapata. A magyar hátvéd az első meccs egy lövésig jutott, míg a másodikon gólpasszt adott. Ez már a hatodik asszisztja volt, amivel a legjobb az egész csapaton belül.

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

kmhboz-201901

Fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum