A DAB és a DEAC is szeretne feljebb lépni

   

Egymás ellen játszanak, mindkettejüknek nem sikerülhet.

A DEAC az ötödik helyen áll az Erste Ligában, a Dunaújváros a nyolcadikon, és mindkét csapat egy pozícióval kerülhetne még feljebb. A debreceniek hátránya négy pont az UTE-val szemben, a DAB egy egységre van a Gyergyótól. A DEAC az újvárosiak után az erdélyi csapattal játszik hétfőn, az UTE a Titánokkal mérkőzik vasárnap. Az a meccs fél órával később kezdődik, tehát a DEAC-nak úgy kell jégre lépnie, hogy fogalma sem lesz róla, marad-e esélye. Márpedig csak akkor marad, ha az UTE kikap a Titánoktól, mivel pontegyenlőség esetén a lilák járnak jobban egymás elleni eredmény szempontjából.

DAB_DEAC
Fotó: Boda Bence / DAB

A DAB már nem kezdheti az élről az alsóházat, hiszen a Fehérvári Titánok behozhatatlan távolságra vannak tőle, de második még lehet. Ehhez a Gyergyói HK-t kell megelőznie. Az fog dönteni közöttük, hogy melyikük tud több pontot szerezni a DEAC-tól. Az eddigi három meccsen az Acélbikák 2 pontot kaparintottak meg, a Gyergyó 3-at. A DAB dolgát nem könnyíti meg, hogy Hüffner Adrián az alapszakasz utolsó meccsén eltiltása miatt nem játszhat. A DEAC számára az jelenthet nehézséget, hogy egy hete játszottak utoljára mérkőzést, így nem feltétlenül vannak lendületben. Mindent összevetve persze egyik csapat sincs csúcsformában, és papíron így is a DEAC az esélyesebb. De bármilyen rossz passzban van is a DAB, azt mindenki tudja, hogy többre képes annál, mint amennyit ebben a bajnokságban eddig nyújtott. Hogy mindebből mi sül ki, lehetetlen megjósolni.

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3-6

   

Háromgólos vezetésről bukta el utolsó alapszakaszmeccsét a DAB.

Az utóbbi időben megszokottaknál lendületesebben álltak bele a meccsbe az Acélbikák, aminek az első harmad közepén meglett az eredménye. Az agilis és ponterős játékának köszönhetően immár az első sorba nevezett Németh Péter a 13. percben szerzett vezetést, 1-0. A második újvárosi gólt is ő jegyezte, és az asszisztosok is azonosak voltak: Azari Zsolt és Oula Uski, mindez már a második harmadban történt, 2-0. A harmadik hazai találatot a mérkőzés kellős közepén szerezte Azari, ám erre már volt válaszuk a debrecenieknek, Jiri Behal a 36. percben szépített, 3-1.

A harmadik játékrészben aztán igazi dráma bontakozott ki. Azzal kezdődött, hogy azonnal összekülönbözött Franssila és Turcotte, és míg ők pihentek, Dubek pedig elkövetett egy szabálytalanságot, késleltetett kiállításos szituációban öt a négy ellen megint Behal hozta még közelebb csapatát, 3-2. Nem egészen egy perc múlva Novotny is feliratkozott a gólszerzők közé, 3-3, majd az újvárosi nevelésű Berta a fordítást jelentő találatot is elérte, 3-4. Ezzel sem volt vége, hamarjában Silló Arnold is betalált, 3-5, öt és fél perc alatt kapott négyet az összeomló DAB. Az 58. percben érkezett a kegyelemdöfés, Silló második góljával már hárommal mentek a vendégek, és ez a 3-6 maradt a végeredmény is.

A DEAC ezzel közelebb került auz UTE-hoz a felsőházban, de utolérni nem fogja, Dunaújvárosban viszont nagyon ki kell találni valamit, ha a csapat ténylegesen ott akar majd lenni a rájátszásban.

dabdeb

fotó: Boda Bence/DAB

Elfelejtettük, hogy még van hátra húsz perc

   

Mestermérleg a kegyetlen dramaturgiájú DAB–DEAC mérkőzést követően.

Corey Bricknell, DAB: “A harmadik harmadban úgy mentünk fel a jégre, hogy megvan a meccs. Elfelejtettük, hogy még van hátra húsz perc. Óriási csalódás, gondolom, a szurkolók számára is, hogy nem tudunk egy játékrészt végigkoncentrálni, mentálisan egyben maradni.”

David Musial, DEAC: “Az elején bent ragadtunk az öltözőben, de aztán azt kértem a fiúktól, hogy találják el a kaput, mert lövésből lesz a gól. Megtaláltuk a játékunkat, és az utolsó húsz perc mindenért kárpótolt minket. Nagyon örülünk a három pontnak.“

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Váczi, Berkesi.
Zaharcsenko: 85,7% (Garbacz)
K
Hetényi Z.: 92,3% (Gönczi)
Jaborník, Franssila, Uski, Németh P., Azari
1
Antal, Berta, Silló, Molnár, Salló
Lencsés, Léránt, Saluga, Iossafov, Dubek
2
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Hruby, Mestyán, Liarakos, Török, Nagy M.
3
Hetényi P., Behal, Németh A., Kulesov, Hári
Szabó, Tóth, Pinczés O., Makovics
4
Erdei, Kozma, Vincze, Márton
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:27 DAB Németh P. Azari Uski
2-0 25:25 DAB Németh P. Uski Azari
3-0 30:46 DAB Azari Franssila Nagy M.
3-1 35:47 DEB Behal Turcotte
3-2 41:56 DEB Behal Németh A. Hári
3-3 42:53 DEB Novotny Izacky
3-4 44:42 DEB Berta
3-5 47:24 DEB Silló Turcotte Antal
3-6 57:37 DEB Silló Salló Antal
39 Kapura lövések száma 42
8 Kiállításpercek 8

A DEAC újvárosi fordításának összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum