Semleges pályán meccsel a Fehérvár és az UTE

   

Erste Liga-összecsapással tesztelik az új érdi csarnok jegét.

Nagyon kevés fehérvári szurkoló juthat be a korlátozott befogadóképességű létesítménybe, míg vendégdrukker egyáltalán nem, így roppant szerencsésnek mondható, hogy a vasárnap esti összecsapás már nem sok részletről dönt. Szombaton a Schiller-Vasas azzal, hogy háromgólos hátrányból legyőzte a Gyergyói HK-t, megszerezte a Fehérvári Titánoknak az alapszakasz hatodik helyét és az ezzel járó hat bónuszpontot az alsóházi középszakaszra.

Az eldöntendő kérdés az maradt, hogy az UTE a negyedik vagy az ötödik helyen zár-e, és így 1 vagy 0 ponttal kezdi a felsőházi középszakaszt. Azért a presztízs mindenképpen fontos szerepet játszhat. Az UTE ugyanis nagylelkűen szórta el pontjait az alapszakasz jelentős részében azokon a találkozókon, amelyeken egyértelmű esélyes volt. Ide tartoztak a Fehérvári Titánok elleni derbik is, amely csapat ráadásul az alapszakasz előrehaladtával rendkívül karakteresé vált Kiss Dávid értő kezei alatt. Nem véletlen, hogy a hatodik helyig jutottak, ahogy az sem, hogy eddig egyszer sem engedték az újpestieknek, hogy 3 pontot zsebeljenek be tőlük. Kemény ellenfélnek ígérkeznek tehát most is.

Szilassy Zoltán csapata viszont biztosan meg szeretné szerezni legalább azt az egy bónuszpontot, ráadásul felpörögve akar nekiindulni a középszakasznak. A lilák a január eleji bizonytalankodást követően felpörögni látszanak, a Csíkszereda ellen kifejezetten jó iramú, kemény meccset nyertek, majd a Dunaújváros ellen azt is elégedetten láthatták a szurkolók, hogy a játékosok közösséget alkotnak, kiállnak egymásért. Egyre élesebbek tehát Vargáék, aminek itt volt az ideje, hiszen mostantól egyre nagyobb a tétjük a dolgoknak. A középszakasz 8 mérkőzésén az ellenfélválasztás jogát, valamint a rájátszásbeli pályaelőnyt is meg lehet szerezni, és egyáltalán nem lesz mindegy a kétnaponta megvívandó meccsek időszakában, hogy mennyi energia és utazás megy rá egy-egy meccsre, illetve mennyi idő marad regenerálódásra. Így az elherdált pontokat követően immár minden lehetőséget meg kellene ragadniuk a liláknak, hogy javítsanak pozícióikon.

TIT-UTE_201809xx-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–UTE 4-7

   

Magabiztosan nyerte a frissiben épült érdi jégcsarnok tesztmeccsét az Újpest, és ezzel a 4. helyen végzett az Erste Liga-alapszakaszban.

A gyönyörű, ám csekély befogadóképességű létesítményben azonnal támadólag lépett fel az UTE, és hamar kétgólos előnyt szerzett, úgy, hogy mindkétszer sikerült takarni a kilátást a fehérvári kaput védő Szeles Martin előtt. Az első találatnál kötényben ment be a Szalmán megpattanó korong, a másodiknál a bal alsóba vágódott Sikorcin lövése, 0-2 a 7. percben. A lilák harmadik találata egy kéken elfogott indításból született, a szólózó Sikorcin használta ki a ziccert, 0-3. Közben hatalmas szépítési lehetőséget hagytak ki a Titánok, az üres kapu torkában pattant el Szabó ütőjéről a korong.

A második harmadban nagyobb volt az újpesti fölény, mint az elsőben, ám ez sem a lövések számában, sem az eredményben nem mutatkozott meg, a lilák több üres kapus helyzetet is kihagytak, előbb Brine, majd Stefishen hibázott. A negyedik UTE-gólt Benk András lényegében egyedül csinálta meg a 24. percben, amikor lövése visszapattant a palánkról, ugyanő rástartolt és másodjára bevágta. A fehérváriak előnyből egyenlítettek, Láday emelt lövésébe piszkált bele ügyesen Balogh, 1-4 a 33. percben. A négygólos különbséget kisvártatva életerős lövéssel állította vissza Varga Arnold, 1-5-nél mehettek pihenni a felek.

A harmadik játékrész meglehetősen gólzáporosnak bizonyult, a csapatok mindkét kapu előtt aktívan és célratörően tevékenykedtek. Előbb Kocsis Ferenc közte ötre növelte a különbséget, ám aztán gyors egymásutánban lőttek kettőt a “hazaiak”, Péter Andor és Bennett révén, utóbbi bombája a kapuvasat is megcsilingeltette, 3-6 a 48. percben. Két és fél perc elteltével Sági Martin is betalált, míg a végeredményt Szabó Bence állította be a Titánok részéről, csodásan kígyózott át a bekk az UTE védelmén, 4-7.

Ezzel az UTE megszerezte a negyedik helyet, vagyis 1 pontot visz magával a középszakaszba. Azt már eddig is tudtuk, hogy a Fehérvári Titánok a várakozásokat meghaladó módon hatodikak lettek, így a 6 bónuszpontról indulva szállnak versenybe az alsóházban a negyeddöntős pozíciókért.

titute

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Erste Liga, Érd, 196 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Abonyi.
Szeles: 80,0% (Gyenes)
K
Sila: 87,1% (Duschek)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss Patrik
1
Varga, Szaller, Nemes, Csányi, Kocsis
Imre, Szabó B., Péter, Balogh, Bennett
2
Rusk, Kiss Phil, Benk, Sikorcin, Stefishen
Reiter, Láday, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Nagy N., Kovács Attila, Vincze, Sági Martin
Sándor
4
Szalma, Brine, Ropret
Kiss Dávid
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:11 UTE Szalma Varga Brine
0-2 06:54 UTE Sikorcin Kiss Phil Varga
0-3 19:17 UTE SH Sikorcin
0-4 23:58 UTE Benk Varga Stefishen
1-4 32:22 FHA PP Balogh Láday Kiss Patrik
1-5 38:07 UTE Varga
1-6 41:33 UTE Kocsis Nemes
2-6 47:06 FHA Péter Kiss Patrik
3-6 47:53 FHA Bennett Balogh
3-7 49:27 UTE PP Sági Martin Stefishen Nagy N.
4-7 54:51 FHA Szabó B.
31 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 6

Van harminc fotónk az új érdi jégcsarnokból

 

A Fehérvári Titánok–UTE Erste Liga-mérkőzés képes összefoglalóját Soós Attila felvételeiből állítottuk össze.

11 gól az új érdi jégcsarnok tesztmeccséről

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum