Nagyon komoly feladat vár pénteken a MAC-ra

   

Az újbudai Extraliga-újoncnak úgy kellenek a pontok, mint egy falat kenyér, ám az ellenfél a legkeményebbek közül való.

Óriási lépést tett a playoff-kvalifikáció felé a MAC Újbuda azzal, hogy kiütötte idegenben egyik legnagyobb közvetlen riválisát, a HC 07 Detvát. A 7-3 már önmagában is gyönyörű eredmény, amellyel ráadásul felkapaszkodtak a mieink a táblázat 9. helyére. Jelen pillanatban a Gyetva hátránya 1 pont velük szemben, a Liptószentmiklósé 5, ami egyrészt biztató, másrészt viszont korántsem behozhatatlan. Nem először írjuk le: ahhoz, hogy Majoross Gergely csapata bent tudjon maradni a legjobb tízben, bravúrokra is szüksége van.

A kétszeres címvédő legyőzése természetesen mindenképpen az lenne. A Besztercebánya döcögősen kezdte a szezont, amit az is jelzett, hogy a MAC épp ellene szerezte meg első sikerét a ligában. Az a 4-0 igazán fantasztikus volt, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ebben a párosításban azóta nem sok babér termett a magyar gárdának. A következő három találkozót 2-0-ra, 6-3-ra és 7-2-re nyerték a szlovákok, a különbség tehát egyre nőtt a felek között.

Biztató lehet, hogy a MAC jó formát mutat az új naptári évben. A csapat hat mérkőzéséből négyet megnyert és összesen 12 pontot gyűjtött, ami igazán figyelemre méltó teljesítmény. A Besztercebánya hajszálra ugyanennyi pontot szedett össze, ugyanilyen győzelem/vereség felosztásban, azzal a különbséggel, hogy ráadásos és rendes játékidős bukását a legutóbbi két alkalommal hozta össze. Erőt adhat Terbócséknak az is, hogy múlt vasárnap a DVTK Jegesmedvék elhozták a pluszpontot a besztercebányaiak otthonából.

macbby

MAC Újbuda–HC '05 iClinic Banská Bystrica 3-4

   

A fővárosiak hiába vezetettek két góllal a második harmad után, az Extraliga címvédője a záró felvonásban megfordította a mérkőzést.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a 3. percben bántóan üresen maradt Koper, a ziccert Rajna védte. A nyitó harmad közepén emberelőnybe került a Banksá Bystrica, a hátrányt kibekkelte a MAC. A játékrész második felében már több helyzetet tudott kialakítani a hazai együttes, kétszer emberelőnyben is játszhatott, de az első gól Bodó ütőjében maradt a játékrész utolsó másodperceiben.

A címvédő besztercebányaiak egy védelmi hiba után Bartánus góljával megszerezték a vezetést. A MAC két és fél percre rá egy szerencsés találattal egyenlített: Bodó keresztpasszt szeretett volna, de beleért egy besztercebányai játékos, akinek a botjáról behullott a saját kapujába. A 28. percben a besztercebányaiak a vasak találkozását lőtték el, összességében egyik csapat sem tudta a másikra ráerőltetni az akaratát. A 33. percben a MAC megszerezte a vezetést: MacAulay passzát Nagy Krisztián ellőtte, a korong irányt váltott egy vendég korcsolyán, Williams tehetetlen volt. Nem sokkal később emberelőnybe kerültek az újbudaiak, a fór során Klempa hosszúra megeresztett lövése a kapuvasról bekerült a kapuba, így a második harmad után 3-1-re vezettek a hazaiak.

A 45. percben emberhátrányba került a MAC, amikor már Rajna verve volt, Brown kisegítette. A kibekkelt hátrány után beszorult a hazai csapat a saját harmadába, az elnyúlt csere egy eredményes Southorn-bombával zárult, így 1 gólra felzárkóztak a besztercebányaiak. Az 52. percben emberelőnyben egyenlített a címvédő, Rajna hiába védte Southorn lövését, Datelinka közelről bekotorta a magyar kapuba a korongot. Hat perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Faille értékesített, így fordított a Besztercebánya. A végjátékban próbált egyenlíteni a MAC, fél perccel a vége előtt Rajna lekorcsolyázott, hiába.

A MAC 4-3-as vereséget szenvedett a címvédőtől, vasárnap az Érsekújvár ellen javíthat.

macbby

fotó: Manases István/MAC

Extraliga, 2019. jan. 18., péntek.
Rajna: 88,2%
K
Williams: 88,9%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Southorn, Marshall, Selleck, Faille, Asselin
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Mihálík, Sloboda, Bartanus, Higgs, Sykora
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Kubka, Datelinka, Róth, Koper, Gabor
Vokla, Majoross, Szabad, Pápa, Szigeti
4
Biro, Török, Giertl, Majerík, Kabac
Majoross Gergely
E
Ivan Droppa
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:34 BBY Bartanus Róth Sloboda
1-1 25:02 MÚB Bodó Langkow Garát
2-1 32:47 MÚB Nagy Krisztián Macaulay Odnoga
3-1 34:08 MÚB PP Klempa Negrin Nagy Krisztián
3-2 47:41 BBY Southorn Marshall Selleck
3-3 51:51 BBY Datelinka Koper Southorn
3-4 54:00 BBY PS Faille
27 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 20

A MAC–Besztercebánya góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum