A Fradi pénteken megnyerheti az alapszakaszt

   

A zöldek utolsó meccsükön az alsóház élére pályázó Gyergyói HK-t fogadják, ha rendes játékidőben nyernek, a Sportklub nem előzheti meg őket.

Nem a legjobb előjelekkel megy bele a mérkőzésbe az FTC-Telekom, hiszen csütörtökön csak hosszabbításban tudta legyűrni a Schiller-Vasast. A pontvesztés azért lehetett különösen fájdalmas, mert legnagyobb ellenfelük, az SC Csíkszereda továbbra is a nyomukban lohol. A két éllovas között hat pont a különbség a zöld-fehérek javára, de az erdélyi csapat két meccsel többet játszik még, tehát a hátrány simán ledolgozható. Annál inkább, mivel a háromból kétszer hazai pályán játszanak a csíkiak, mégpedig a Vienna Capitals II és a Hokiklub Budapest ellen. Ha hétfőre pontegyenlőség alakulna ki az Erste Liga táblázatának élén, akkor az a Fradinak kedvezne, mivel az egymás elleni meccsekből a zöldek 7 pontot tettek el, a Sportklub pedig 5-öt. Ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy ha este a Ferencváros rendes játékidőben nyer, azzal megszerzi az alapszakasz-győzelmet, függetlenül attól, hogy a szeredaiak mire jutnak a továbbiakban.

FTC-GYE_20181014-DSC_2918-900

Hatalmas tehát a tét, és ez nem jön jól a Gyergyónak, amely az alsóház első helyéért áll harcban már jó ideje. Utolsó magyarországi túrájukon a Fradi után a Vasassal, végül a DEAC-cal játszanak. Ezeken a meccseken kell összehozni annyi pontot, hogy megelőzzék a Titánokat, akik három ponttal állnak előttük, és már csak az UTE-val játszanak – miközben a DAB is csak egy pontra van mögöttük. Az erdélyi csapatnak igen sűrű lett az alapszakasz vége, az új évben 14 nap alatt hat meccset játszottak, többnyire dicséretes eredménnyel: a DAB-ot büntetőkkel győzték le, az UTE-t lenullázták, a DEAC-on is magabiztosan kerekedtek felül, a Sportklubtól pontot loptak, csak a Fraditól és a Brassótól szenvedtek vereséget. A hat mérkőzésből azonban csak egyszer játszottak idegenben, így az alsóházi sorrend szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogy idegenben milyen eredményekkel fejezik be az versenyfutást.

FTC-Telekom–Gyergyói HK 4-3

   

A ferencvárosiak a sikerükkel megnyerték az Erste Liga alapszakaszát, így 6 ponttal várhatják a középszakasz kezdetét.

Az FTC-Telekom számára volt nagyobb a tét, hiszen győzniük kellett az alapszakasz-győzelemért, ám ez a vendég gyergyóiakat nem hatotta meg, másfél perc elteltével Góga révén magukhoz ragadták a vezetést. A Fradi ezután nagy fölényt harcolt ki, és első emberelőnyét rögtön gólra is váltotta, miután a 7. percben Rafaj talált be a vendégkapuba. Három perc múlva megint kipróbálhatta speciális játékát a zöld-fehér csapat, és ismét jól vizsgázott: ezúttal Perrier használta ki a fórt. A 15. percben jött el a vendégek első emberelőnye, ám ezt is a Fradi fordította a javára, Switzer lövése ugyanis ilyen hátrányos helyzetben is megtalálta az utat a hálóig.

A második harmad elején keményen küzdött a Gyergyó a szépítésért, és ez elég hamar, a 24. percben össze is jött Elekes Darabont révén. A Fradi azonban továbbra is nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, sorra vezették támadásaikat és ez a kemény erőfeszítés a 33. percben hozta meg gyümölcsét, amikor Sarcia visszaállította a kétgólos hazai előnyt. Három perc múlva Bobcek és Roczanov kapott össze, a vendégvédő 5+20, a Fradi támadója 2+2 percet kapott. Az utolsó percek is a kiállításokról szóltak, de újabb gól már nem esett.

A harmadik 20 percben először mindkét csapat kihagyta a maga emberelőnyét, majd a vendégek, ismét közelebb lopták magukat a Fradihoz, ezúttal Csergő góljával, így már csak egy találatra voltak a döntetlentől. Ennek megfelelően nagy csata alakult ki, a vendégek az utolsó percben időt kértek, a kapusukat csatárra cserélték, ám nem tudtak betalálni.

Az FTC-Telekom hozta a számára fontos győzelmet, és ezzel megnyerte az Erste Liga alapszakaszát.

ftcszereda

Fotó: Fradihoki-facebook

Három-négy szívrohamot is kihordtam a padon

 

Mestermérleg az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzés után, amelyen a hazaiak megszerezték az alapszakasz-győzelmet az Erste Ligában.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Három-négy szívrohamot is kihordtam a padon, de nagyon örülünk. Keményen meg kellett küzdenünk, nehéz ellenfelet kellett legyőznünk. Szoros lett a vége, de örülünk, hogy behúztuk a meccset, és a Ferencváros visszakerült arra a helyre, amit én gyerekkoromban megszoktam, a liga élére. A srácok keményen dolgoztak ezért, itt a példa, hogy a munka meghozza az eredményét.”

Mikael Tisell vezetőedző, Gyergyó: „Elégedett vagyok a csapattal a vereség ellenére is. Felvettük a ritmust, gyorsan játszottunk, végig versenyben voltunk egy nehéz ellenféllel. Kicsit balszerencsések voltunk az első két gólnál, a speciális játékunk nem működött a legjobban.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 718 néző. Játékvezetők: Nedeljkovic, Nedeljkovic, Kis-király, Mizsák.
Arany: 84,2% (Pleszkán)
K
Ruczuj: 91,7% (Szakács)
Karmeniemi, Rantanen, Walls, Pavuk, Nagy G.
1
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
2
Góga, Orbán, Steén, Tománek, Vorobjov
Hegyi, Sarcia, Rafaj, Farkas, Dósa
3
Bobcek, Ferencz Csibi, Benedek, Péter, Sára
Lengyel, Tóth G., Roczanov, Tóth Renátó, Pozsár
4
Ivácson, Timaru, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:27 GYE Góga
1-1 06:01 FTC PP Rafaj Tóth A. Pavuk
2-1 09:30 FTC PP Perrier Tóth A. Pavuk
3-1 15:54 FTC SH Switzer Walls Karmeniemi
3-2 23:06 GYE Elekes Darabont Constantin
4-2 32:44 FTC Sarcia Tóth G. Roczanov
4-3 49:19 GYE Csergő Pesztunov Constantin
48 Kapura lövések száma 19
10 Kiállításpercek 37

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum