Jó formában várja a DAB-ot az UTE

   

A Csíkszereda elleni győzelmük után joggal nőtt meg az önbizalmuk, a forma tartósítása a rájátszás közeledtével egyre fontosabb.

Az UTE még egy utolsó nagy rohammal megszerezheti a dobogót. Ez akkor is igaz, ha nem ők az esélyesek ebben a versenyfutásban. A legjobb pozícióval a Brassó rendelkezik, amelynek 75 pontja van, mögötte az UTE három, a DEAC négy ponttal van lemaradva, miközben Mihály Árpádéknak egy meccsel több van hátra, ráadásul ők a papíron mindenképpen gyengébb Vienna Capitals II-ht és a Hokiklub Budapestet is fogadják, mielőtt az alapszakasz utolsó meccsén a Sportklubbal rangadóznának. A debreceniek előtt két nem leküzdhetetlen akadály tornyosul: vasárnap Dunaújvárosba látogatnak, hétfőn a Gyergyót fogadják. Az UTE még játszik a DAB-bal és a Fehérvári Titánokkal. A táblázat alapján ezeken a meccseken a lilák az esélyesek, azonban az eddigi eredmények óvatósságra kell intsék Szilassy Zoltán csapatát. A DAB-ot ugyan mindhárom meccsükön legyőzték, de két alkalommal csupán egy góllal nyertek, míg az első meccsen üres kapus góllal lett 5-3.

UTE-gol-_TSH0003-900
Fotó: TSH fotó

Pénteken az a DAB utazik hozzájuk, amely csütörtökön éppen a megyei riválistól szenvedett sima 4-1-es vereséget. Ezzel folytatódott az Acélbikák rossz sorozata, ebben a naptári évben még csak az utolsó helyen álló Hokiklub Budapest csapatát sikerült legyőzniük, szűken, emellett négy vereséget gyűjtöttek. A csütörtöki nulla ponttal matematikailag még nem, a gyakorlatban azonban nagy valószínűséggel elbúcsúzhatnak az alsóház élét jelentő hatodik helytől. Jelenleg 52 ponttal nyolcadikok, a Titánok 56 ponttal vezetik a csoportosulást, míg a Gyergyói HK-nak 53 pontja van. A fehérváriak még három pontot szerezhetnek, amihez az UTE-t kell legyőzniük, a DAB-ra a lilákon kívül a DEAC vár. A gyergyóiak pénteken a Fradival, vasárnap a DAB-bal, hétfőn a DEAC-cal játszanak. Lehetetlen megmondani, hogy e meccsekből melyik csapat hány ponttal fog kijönni, de z Újvárosnak hatalmas formajavulást kellene mutatnia, miközben a többiek pontvesztésére is rá van szorulva.

Az UTE ellen idén még pontot sem sikerült szerezniük Azariéknak, mint említettük, három szoros vereségre futotta ellenük. Soha jobbkor nem jönne az Acélbikák számára, ha megtörnék a jeget, ehhez azonban az liláknak is lesz egy-két szavuk. A DAB-hoz hasonlóan ők is rosszul kezdték a 2019-es évet, büntetőkkel kaptak ki a Vasastól az év első napján, aztán sima vereségeket szenvedtek Csíkszeredában és Gyergyóban is, majd küzdelmes meccsen két pontot vittek el a Hokiklub Budapest otthonából. A rossz sorozat azonban január 13-án megszakadt, amikor emlékezetes csatában a tabella második helyén álló Csíkszeredát győzték le 2-1-re, nagy segítséget nyújtva ezzel az örök rivális FTC-Telekomnak is. Ha az azon a meccsen mutatott játékot tudja reprodukálni az Újpest, a DAB-nak mérhetetlen formajavulásra lesz szüksége a pontszerzéshez.

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 5-2

   

Az újpestiek egy paprikás hangulatú mérkőzésen győzték le a DAB-ot.

Az első harmad 1-1 gólt és bunyót hozott. A játékrész közepén Kovács Attila találatával az UTE megszerezte a vezetést, aztán a 17. perc elején Kovács Attila és Tóth Gergely összemérte az erejét. A második húsz percben mind a gólok, mind a büntetéspercek száma emelkedett. Franssila gólra váltotta Nemes kiállítását, majd 3 és fél perccel később Nagy Nilan 5+végleges fegyelmit kapott durva játékért, ám mégsem a DAB, hanem az UTE játszott emberelőnyben, ugyanis Hüffner és Azari is kisbüntetést kapott. A 4 a 3 elleni játékhelyzetben Varga Arnold újra vezetéshez juttatta a lila-fehéreket. A meccs felénél elszabadultak az indulatok, Varga és Hüffner verekedésért 5+végleges fegyelmivel gazdagodott, de utóbbi játékos fejre irányuló támadásért is begyűjtött egy véglegest. Az így kialakult újpesti fór Iossafov 2+2 perces kiállításával kettős előnnyé duzzadt, ezt Benk András váltotta gólra. Az utolsó felvonásban Hebar háromgólosra növelte az UTE előnyét, 6 percre rá Franssila kozmetikázott az eredményen. Két perccel a vége előtt időt kért és lehozta a kapusát a DAB, hiába, Stefishen egy üres kapus góllal beállította az 5-2-es végeredményt. AZ UTE megerősítette harmadik helyét, a DAB már biztosan nem éri el a 6. helyet és az azzal járó 6 pontot.

dabute-201811

Fotó: DAB

Erste Liga, Megyeri út, 513 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kövesi, Árkovics.
Duschek: 93,3% (Sila)
K
Zaharcsenko: 91,7% (Garbacz)
Rusk, Kiss, Nemes, Csányi, Kocsis
1
Franssila, Léránt, Nagy M., Németh, Uski
Varga, Szaller, Benk, Sikorcin, Stefishen
2
Hüffner, Mestyán, Dubek, Iossafov, Saluga
Nagy N., Kovács A., Vincze, Hebar, Sági Martin
3
Lencsés, Erdélyi, Jaborník, Török, Azari
Pokornyi, Ropret, Szalma, Brine
4
Hruby, Szabó, Tóth, Makovics, Liarakos
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:40 UTE Kovács A. Sági Martin Vincze
1-1 22:17 DAB PP Franssila Erdélyi
2-1 27:11 UTE PP Varga Stefishen Sikorcin
3-1 33:37 UTE PP2 Benk Vincze Stefishen
4-1 44:07 UTE Hebar Stefishen Benk
4-2 50:01 DAB Franssila Azari Jaborník
5-2 59:10 UTE EN Stefishen Duschek
49 Kapura lövések száma 30
73 Kiállításpercek 85

Az UTE–DAB videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum