A ligautolsót fogadja a Szereda

   

A Hokiklub Budapest látogat Csíkba, a hazai gárda egyértelmű esélyes, de ahhoz, hogy nyerjék az alapszakaszt, a Fradinak is botlania kell.

Kevés egyértelműbb mérkőzés van az Erste Ligában annál, mint amikor a sereghajtó érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára. Habár hazai pályán Szécsi Patrikék rendre megnehezítették az erdélyi csapat dolgát, hiszen elsőre csak 3-1-re, másodjára pedig 4-2-re kaptak ki, idegenben nem voltak képesek megközelíteni ezt a teljesítményt, 8-3 lett annak a találkozónak a vége. Azóta három hónap eltelt, a pénteki mérkőzés kiváló felmérője lesz annak, hogy az eltelt időben mennyit fejlődött a ligaújonc. A jelek biztatóak, idén eddig öt meccset játszottak, rendes játékidőben csak a Vasas és a DAB tudta legyőzni őket, a Brassótól és az UTE-tól pontot szereztek, a DEAC-ot idegenben legyűrték rendes játékidőben. Szerencsétlenségükre legnagyobb ellenfelük, a Schiller-Vasas is az alapszakasz végére kapta el a fonalat, különben már rég nem lennének a tabella legvégén. A Csíkszereda azonban az egyik legerősebb ellenfél, amely hazai pályán a megszerezhető pontok 83%-át begyűjtötte eddig, ez a legjobb mutató az Erste Ligában. Ráadásul ha a Gyergyó pontot lopna Pesterzsébeten, azzal ismét nyílttá válna a küzdelem az alapszakasz első helyének megszerzéséért. Csíkszeredában persze nem ezzel kell foglalkozni, hanem az előttük álló első feladatra, valamint a stabil védekezésre, hiszen intő jel lehet a számukra, hogy a HKB a DEAC otthonában is öt gólt ütött és nyert.

KMH-SCC_20181021-900

SC Csíkszereda–Hokiklub Budapest 3-2

   

A Sportklub csak hosszabbításban gyűrte le az utolsó helyen álló együttest, így messze került az alapszakasz megnyerésétől.

A nagy iramú mérkőzésen nem kellett sokáig várni az első gólra: Michal Sátek a 8. másodpercben vezetéshez juttatta a Hokiklub Budapestet. Az első harmad egyenlő erők küzdelmét hozta, a Sportklub nem borította rá a pályát a vendégekre, akiknek a kontrái is veszélyesek voltak, Landsman pedig fantasztikusan védett. A második játékrész elején egy kipattanóból egyenlített Fodor Csanád révén a Csíkszereda. Ezt követően már fölényben voltak a hazaiak, a 34. percben mégis újra a fővárosi együttes szerezte meg a vezetést: Orbán Attila a saját kapujától indulva kicselezte a komplett csíki együttest. A második szeredai egyenlítés emberelőnybe jött össze, a hazaiak üres kapuig játszották a helyzetet. A harmadik húsz percben a hazaiak 2, a vendégek 1 emberfórt hagytak ki. A hosszabbítás 4. percében Becze Tihamér eldöntötte a pluszpont sorsát.

A Sportklub 3-2-re győzött, túlórás pontvesztése miatt gyakorlatilag lemondhat a középszakasz 6 ponttal történő indításól.

hkbscc201812

Fotó: Somogyi Viktor

Nagyon szörnyű első harmadot játszottunk

   

A Sportklub vezetőedzője csak a harmadik harmadban játszott elvárhatóan.

Don MacAdam, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon szörnyű első harmadot játszottunk, amivel egyáltalán nem voltam megelégedve. A második felvonásra egy picit feljavultunk, de igazán a harmadik játékrészben játszottunk úgy ahogy az minimálisan elvárható. Ekkor több gólszerzési lehetőségünk volt. Dicséret illeti a vendég csapatot, hiszen nagy kihívás elé állítottak bennünket, amihez párosult egy remek kapusteljesítmény is. Nem kifogásként szeretném felhozni, de sok meccsünk volt az elmúlt időben és ezt figyelembe véve büszke vagyok a fiúkra. Nagy szívvel játszottak. Holnap pedig senkit nem akarok a jégpálya környékén sem látni.”

Gröschl Tamás, vezetőedző, Hokiklub Budapest: “Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy ebben az épületben akár egy pontot is szerez. Utolsó helyezettként mi ezt megtettük. Nagyon megdolgoztunk ezért az egy pontért és nagyon büszke vagyok a csapatra. Vitathatatlan, hogy kellett ehhez egy remek kapusteljesítmény is. Ugyanakkor szükséges ehhez az is, hogy el legyen végezve a védőmunka, figyelni kellett a kipattanókra, a lecsorgókra. Ezek mostanság kulcsfontosságúak és ebben sikerült javulnunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Fehér, Péter.
Lundström: 92,6% (Onodi)
K
Landsman: 94,0% (Kiss)
Farkas, Salló, Becze, Valchar, Panov
1
Egyed M., Kuqali, Sátek, Izsák, Albert
Gecse, Sulakov, Bíró, Fodor, Krasznoszlobodcev
2
Lévai, Jancsó, Petres, Godó, Szappanos
Györfy, Flinta, Anyiszin, Rokaly N., Rokaly Sz.
3
Orbán, Lakatos, Berendi, Németh, Köllő
Bors, Egyed R., Horváth L., Sándor
4
Vajda, Csíki, Szopos, Horváth B. D., Szűcs
Hozó Levente
E
Mega Roman, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:08 HKB Sátek Egyed M. Albert
1-1 21:07 SCC Fodor Valchar
1-2 33:11 HKB Orbán
2-2 36:28 SCC PP Valchar Becze Panov
3-2 63:27 SCC Becze Gecse
50 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 10

Így talált be a 8. másodpercben a HKB

   

A Sportklub–Hokiklub Budapest mérkőzés mindegyik gólja élményszámba ment.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum