Horváth Bálint 2+2-t csinált 2 meccsen

 

Kozma Dávid is két gólt lőtt a juniorok között, Péter Donát 2+3-at ért el. Körkép utánpótláskorú légiósainkról.

A svéd SuperElite alsóházában a Rögle két idegenbeli találkozót vívott: a Malmö Redhawks otthonában 4-3-ra alulmaradtak, a Södertälje csarnokában hosszabbításban 4-3-ra győztek. A Malmö ellen Horváth Bálint duplájával már 2-0-ra is ment a Rögle, ám a hazaiak a harmadik harmadban fordítani tudtak. A másik találkozón Horváth Bálint két gólt készített elő, köztük a győztes találatot a hosszabbítás 12. másodpercében. A Rögle nyolcadik a 10 csapatos alsóházban.

Remekelt a juniorok között Kozma Dávid. A Boräs 18 éves csatára segítségével az U20 Elit déli divíziójában 4-3-ra verte a harmadik Tingsrydet. Kozma két emberelőnyös gólt lőtt, köztük kettős előnyben a győztes találatot 2 perccel a lefújás előtt. A Boräs kilencedik a bajnokságban. Kozma a saját korosztályában is lehetőséget kapott, ám az u18-as csapat 2-0-s vereséget szenvedett a Vita Hasten otthonában. A Boräs negyedik az U18 Elit déli alsóházában.

Az U20 Elit keleti régiójában a Wings Arlanda hazai pályán 5-4-re kikapott a Vallentunától (a vendégeknél Galló Olivért nem nevezték), a Huddinge otthonában hosszabbításos, 3-2-es vereséget szenvedett. Utóbbi meccsen Kemény Patrik mindkét vendég gólban szerepet játszott, egyet előkészített, egyet ő maga vállalt. Kemény 27 meccset követően 19 ponttal áll. A Wings a hetedik, a Vallentuna a nyolcadik a pontvadászatban.

Picit megtört a svájci Elite A-s SCL Young Tigers lendülete. A langnaui klub előbb 4-3-ra nyert Klotenben, majd otthon, hosszabbítást követően 4-3-ra alulmaradt a Zuggal szemben, végül Davosban kapott ki 4-2-re. Kovács Dávid mindhárom találkozót végigvédte, a Davos ellen 4-3-nál lekorcsolyázott, hátha társai ki tudják harcolni a ráadást, de a davosi fiatalok üres kapus góllal bebiztosították győzelmüket. Kovács idén 25 meccset játszott a svájci juniorligában, ezeken átlagosan 2,52 gólt kap. A GCK Lions magyar csatára, Révész Marcell karácsony óta lábadozik lábműtétéből, előreláthatóan február második felében térhet vissza. A hátvéd Falus Ádám egy meccsen játszott, a GCK büntetőkkel 6-5-re verte a Davost. Az SCL Young Tigers holtversenyben vezeti a bajnokságot, a GCK Lions az utolsó rájátszást jelentő 8. helyen áll. Falusra az Elite B-ben is várt egy meccs, a ZSC Lions színeiben 5-2-re verték a HCT Young Lionst. Az első soros magyar bekk nem szerzett pontot, a ZSC negyedik a tabellán.

Az ifjúsági Novizen Elite-ben a Biel két meccs alatt 4 pontot gyűjtött. A Valais-Wallis otthonában 3-1-re győzött, a Genéve-től otthon büntetőkkel 4-3-ra kikapott. Ortenszky Tamás mindkét mérkőzésen jégre lépett, a Géneve ellen 10 perces fegyelmit kapott. A korosztályos válogatott hátvéd 17 meccs után 7 gólnál tart. A Biel hatodik a bajnokságban.

A német DNL küzdelmei során az Augsburg a Düsseldorfnál vendégeskedett. Az első meccset még hosszabbításban 5-4-re elbukták a bajorországi fiatalok, másnap aztán 7-1-re verték a DEG-t. Szűcs Ádám egy góllal, Péter Donát 2+3-mal abszolválta a kirándulást. Péter 25 meccs alatt 34 pontnál, csapattársa 16 találkozón 13-nál jár. Az Eisbären Berlinre hazai összecsapások vártak: A Bad Tölzöt 5-1-re, a Regensburgot 5-3-ra verték, Kánya Tamás nem szerzett pontot. A Berlin a negyedik, az Augsburg a hatodik.

Az Okanagan EBYSL csapata 4-1-re verte a Salzburgot. A hazai gólokból kettő is magyar játékos nevéhez fűződik: Komáromy Botond szerezte meg a vezetést, a végeredményt pedig Mesterházy Bálint állította be. Az Okanagan negyedik a B csoportban, a második helyig előre kellene kapaszkodniuk, amennyiben szeretnének rájátszásba jutni.

Az EBJL-ben az Okanagan Red hazai pályán kapott ki 10-7-re a Miskolctól. A vízilabda-eredményt hozó mérkőzésen Komáromy 2+1-gyel zárt, Kóczán János egy gólpasszt jegyzett, Mesterházy nem szerzett pontot. Simon János a 10. perctől védte a hazai kaput, 23 lövésből 5 gólt kapott. A Okanagan Red harmadik a középszakasz A csoportjában.

A szlovák ifjúsági ligában a Dukla Trencín a zsolnaiak vendége volt. A trencséni fiatalok nem kegyelmeztek ellenfelüknek, mindkétszer 9-0-ra verték őket. Sárdi Máté az elsőn 2, a másodikon 1 gólpasszt osztott ki, 25 meccs után 24 ponttal áll.

Hosszú időt követően felépült sérüléséből Vértes Nátán és újra lehetőséget kapott a HPK juniorcsapatában a Nuorten SM-ligában. A HPK otthon 3-0-s vereséget szenvedett a Tapparától, a TPS-t viszont sikerült 2-0-ra legyőzniük. A negyedik soros Vértes pontot nem szerzett, a HPK nyolcadik a 10 csapatos középszakaszban.

Két vereséggel folytatta a Nuorten Mestist a TPS Akadémiája. Farkas Márton és Nagy Zoltán csapata a SaPKo vendégeként 7-3-ra, a Ketterä csarnokában 9-5-re kapott ki. Farkas 2 gólpasszal, Nagy 1+2-vel abszolválta a túrát. A Diskos a Koovee-hoz látogatott, és súlyos, 11-2-es vereséget szenvedett. Daadou Ádám az egyik vendég gólnál asszisztos volt. A Diskos a nyolcadik, a TPS a kilencedik a ligában.

Az amerikai USHL ligában Papp Kristóf ismét pontot szerzett. A Madison Capitols a Cedar Rapidsnál vendégeskedett, szoros csatában 4-3-as vereséget szenvedett. Papp az első hazai találatnál volt asszisztos, 26 meccs után 8 pontnál jár. A Capitols továbbra is utolsó a keleti konferenciában.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum