Nagyon kell a három pont az FTC-Telekomnak

   

Ahhoz, hogy a zöld-fehérek biztosan megnyerjék az Erste Liga alapszakaszát, csütörtökön is győzniük kell a Schiller-Vasas HC otthonában.

Miután az UTE megtette azt a szívességet örökös riválisának, hogy a magyar bázisú nemzetközi bajnokság vasárnapi rangadóján legyőzte az SC Csíkszeredát, a vesztett pontok tekintetében korábban hátrányban lévő listavezető a saját kezébe vehette sorsát. A képlet egyszerű. Amennyiben Fodor Szabolcs csapata hozza két hátralévő mérkőzését, minden további eredménytől függetlenül a táblázat élén zárja a negyvenkörös alapszakaszt. Ez nyilván alapvető cél, hiszen így értelmezhető előnnyel kezdhetné a gárda az ötcsapatos felsőházi középszakaszt.

Az esélyek nyilvánvalóan az FTC-Telekom mellett szólnak, hiszen mindkét ellenfelük az alsóházhoz tartozik. Igen ám, de mai vendéglátójuk az utóbbi időben egészen parádés formát mutat, így legyőzése korántsem magától értetődő. Ebben a naptári évben hat alkalomból mindössze egyszer fordult elő, hogy Ladányi Balázs tanítványai pont nélkül maradtak, és bár rendes játékidőben csupán egyszer diadalmaskodtak, túlórában még háromszor behúzták a pluszpontot, vagyis összesen 10 egységet gyűjtöttek. Nem csalás, nem ámítás: csupán 1-gyel kevesebbet, mint az azt megelőző fordulókban összesen. Ugyanez a mutató ugyanebben az időszakban a Fradinál: 4 mérkőzésből 2 győzelem és 7 pont.

Ebből persze tévedés lenne azt a következtetést levonni, hogy már-már egyenlő erők küzdelmére kell számítani Káposztásmegyeren. Játékosállománya, játéktudása, rutinja alapján egyértelműen az FTC-Telekomnak áll a zászló, ezt botorság lenne kétségbe vonni. Az azonban feltétlenül igaz, hogy a listavezetőnek maximális koncentrációra és erőbedobásra lesz szüksége, hogy a papírformát érvényesítse.

FTC-VAS_20181102-DSC_3949-900

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-2

   

Ladányi Balázs csapata hosszabbításra kényszerítette az Erste Ligát vezető zöld-fehéreket egy kiváló kapusteljesítményeket hozó mérkőzésen.

A mérkőzés első két harmada a kapusokról szólt: Koitmaa mind a 24, Pleszkán mind a 23 kapujára tartó lövést védte. A találkozó sportszerű mederben zajlott, az első 40 perc során csak Bálint Tamás kapott kétperces büntetést. A hálóőrök makulátlansága a harmadik játékrész közepéig tartott: az 50. percben Majoross Barnabás gólra váltotta a hazaiak első emberelőnyét. A Schiller-Vasas vezetése két percig sem tartott, Tóth Adrián egyenlített. A rendes játékidő utolsó percében mindkét csapatnak volt lehetősége a 3 pont megszerezésére, nem éltek a lehetőségeikkel, hosszabbításra került sor. A túlórában Nagy Gergő megpróbálta becsúsztatni a korongot Koitmaa mamutja mellett, de az észt kapus lábbal odaért. Egy perccel később Pavuk győzelmet érően villant: becselezte magát a kapu elé és közelről belőtte a botos kesztyű fölé.

Az FTC-Telekom 2-1-re nyert, így alapszakasz-győzelme a saját kezében maradt, ám hogy így is maradjon, pénteken vernie kell a Gyergyói HK-t.

vasasftc-2

Fotó: Vasas Attila

Talán a szezon egyik legjobb meccsét játszottuk

   

A Schiller-Vasas trénere elégedett csapata csütörtöki teljesítményével.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Schiller-Vasas HC: “Talán a szezon egyik legjobb meccsét játszottuk. A Ferencváros ellen még nem szereztünk pontot, így a szezon végére sikerült, és szombaton, a Gyergyó ellen ugyanez lesz a célunk. A második harmadunk kiemelkedő volt, de az elsőre és a harmadikra sem panaszkodhatunk. Vannak olyan dolgok, amiket kértünk, de nem kaptunk vissza, de nem mondanám, hogy elégedetlenek lennénk a srácokkal. Mindent megtettek a győzelemért több mint hatvan percen keresztül, talán túl hamar lőttük a vezető gólunkat. Megyünk tovább!”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nem lepődtem meg, hogy szoros volt a meccs, a Vasas ellen mindig nehéz volt ebben a szezonban játszani, most is tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Az utóbbi időben bizonyították, főleg hazai pályán, hogy bárkinek a dolgát meg tudják nehezíteni. Jól játszottak, azt csinálták, amit kellett, mi viszont sokáig nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Miután belőtték az emberelőnyt, felébredtünk, és rájöttünk, mit is kellene játszani. Sikerült is kiegyenlíteni és megvolt a sansz a három pontra is, de végül hosszabbításban tudtunk szerezni kettőt. Ez pedig talán elég lesz az alapszakasz megnyeréséhez, ha az utolsó meccsen megszerezzük a három pontot.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kis-király, Sindel.
Koitmaa: 96,2% (Tóth K. B.)
K
Pleszkán: 97,2% (Arany)
Farkas B., Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Karmeniemi, Sarcia, Walls, Pavuk, Nagy
Bálint, Tornyai, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Inglis, Seregély, Majoross, Varga, Szlépka
3
Rantanen, Lengyel, Pozsár, Farkas L. S., Tóth G.
Fejes, Kováts, Szigeti, Pápa, Gágyor
4
Hegyi Á., Dósa, Roczanov, Tóth Renátó, Rafaj
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 49:45 VAS PP Majoross Székely-Mádai Lőczi
1-1 51:27 FTC Tóth A. Tóth Richárd Rantanen
1-2 62:12 FTC Pavuk Perrier Tóth Richárd
36 Kapura lövések száma 52
2 Kiállításpercek 2

A Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum