Komoly esélyünk van elhódítani a bajnoki címet

 

Egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújt az alapszakasz-elsőség felé igyekvő FTC-Telekomban Braden Walls. Feltettük neki kérdéseinket.

Az Fradi teljesen új arcát mutatja az idei szezonban, a csapat az elejétől kezdve a legjobbak közé tartozik, nagy versenyben az SC Csíkszeredával, és jelenleg is a saját kezében tartja az Erste Liga-alapszakasz megnyerésének a kulcsát. A gárda remek eredményeiben lényegi szerepet vállal az élete formájában játszó Braden Walls. A kanadai és brit állampolgárságú támadó házi pontkirályként a magyar bázisú nemzetközi bajnokság kanadai táblázatának második helyén áll 37 mérkőzésen elért 56 egységgel, ami 34 gólt és 22 asszisztot takar. A 33 éves csatár 2011-ben a CHL-ből érkezett Európába, közelebbről Franciaországba, ahol a következő hat szezonban nyert egy liga- és egy francia kupát, illetve három bajnoki döntőben is szerepelt, igaz, az Angers valamennyit elveszítette. Ezek után tavaly az Erste Ligába, Brassóba igazolt. Az ok egyszerű volt. ?Azért igazoltam Franciaországból ebbe a ligában, mert abban az időben nem adódott más olyan lehetőség, ami érdekelt volna engem, illetve a családomat. Egy nagyon szép városban, Angers-ban játszottam öt évig, de azon gondolkodtam, hogy ha máshova igazolnék, megismerhetnék egy másik országot, és ezzel egy másfajta életstílust. Az Erste Ligáról semmit nem tudtam korábban, de éltem a lehetőséggel, és belevágtam a kalandba, amit a Brassó kínált.?

Braden Walls így a Cenk aljára költözött, ahol jó teljesítményt nyújtott, hiszen az előző idény alapszakaszában 34 meccsen lőtt 27 gólt, adott 12 gólpasszt, amit a rájátszásban 10 mérkőzésen további 9 ponttal ? 6 találattal és 3 assziszttal ? fejelt meg. ?Brassó gyönyörű város, nagyon jól éreztem magam ott, még úgy is, hogy novemberben összeszedtem egy komolyabb sérülést. A bajnokság jobb volt, mint amit vártam, minden meccsünk nagyon kemény volt, egyiket sem vehettük fél vállról. A saját teljesítményemet a körülményekhez képest jónak tartottam.?

A kanadai támadó termelékenysége felkeltette az FTC-Telekom vezetőinek figyelmét is, akik a korábbi évekhez képest a teljes újraindítás mellett döntöttek, és ennek keretében szerződést ajánlottak neki. ?Több ok miatt mondtam igent a Ferencvárosnak. A legfontosabb tényező az volt, hogy új élményekre vágytam egy másik helyen. Bajnokságot nem akartam váltani, és ahogy szétnéztem, a Fradi jó lehetőségnek tűnt. Tetszett az elképzelés, amit vázoltak: a csapatot új irányba akarták indítani, mint amerre az előző szezonokban ment, új edzőt és remek játékosokat igazoltak. Éreztem, hogy valami újat akarnak építeni, és ennek én is részesévé kívántam válni. Nem mellesleg az FTC volt az első klub, amelyik szerződést ajánlott nekem, és nagyon izgatott lettem, hogy tényleg ennyire meg akarnak szerezni.?

walls

fotó: Claus János (FTC)

A döntést egészen biztosan egyik fél sem bánta meg, hiszen a csatár a tavalyihoz képest is sokkal jobban teljesít, sőt látva a statisztikáit meg lehet kockáztatni, hogy soha nem játszott még ilyen formában. A magyarázat szerinte igazán nem bonyolult. ?A teljesítményem javulása több okra vezető vissza. A keret mélysége a Fradinál sokkal nagyobb, mint Brassóban volt. Ennek is köszönhető, hogy egy-egy játékoson nincs akkora nyomás, hiszen vannak mellette rutinos, tapasztalt, kitűnő hokisok, akik korábban már bizonyítottak a ligában az elmúlt években. Az edzői stáb igazán kiváló, ami szintén nagy segítség. Jó érzés minden nap a jégpályára jönni, egy percig nem érzem nyűgnek, nem is olyan, mintha munkába járnék. Itt nem kell olyan sok meccset játszani, mint Romániában, és az utazás is jóval kevesebb, ami azért fizikailag és mentálisan is megterheli az embert. A klubnál jó értelemben vett stabilitás van, itt minden részletet sokkal profibban menedzselnek, így jóval könnyebb a legjobbat kihozni magadból a pályán.?

Braden Walls a második szezonját tölti a magyar bázisú bajnokságban, így már a saját bőrén tapasztalhatta a változásokat. ?Az Erste Liga színvonala más, mint tavaly volt. A két legjobb csapat távozása és a főként fiatalokkal felálló klubok csatlakozása átformálta az erőviszonyokat. Ez teszi érdekessé a bajnokságot, mert azt érzem, hogy a tabella tetején és alján lévő csapatok között van egy kis különbség, ám ez nem olyan drasztikus. Ha jellemeznem kellene a francia és az Erste Liga közötti különbséget, akkor mindenképpen ezt mondanám.?

A Fradi a saját kezében tartja a sorsát, már ami az alapszakasz megnyerését illeti, aztán következik a középszakasz, majd a rájátszás. A kanadai támadó így látja az esélyeket. ?Arra számítok, hogy a playoff igazi csata lesz. Győzni sosem könnyű, de a rájátszásban mind egyénileg, mind csapatszinten a legjobbat kell nyújtani ezért. A meccseken az intenzitás, a játék minden eleme szintet lép, és azt várom, hogy a csapatunk felkészült legyen erre, és nyerjük meg a bajnokságot. A szezon során nagyon keményen dolgoztunk, remekül edzettünk, és úgy érzem, jó úton járunk. Most komoly esélyünk van arra, hogy elhódítsuk a bajnoki címet.?

Fotó: Mudra László - MJSZ

fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum