A szezon eddigi legfontosabb meccse Miskolcon

   

Joggal reméljük, hogy lesznek még fontosabbak is az idén, ám a DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín most kiemelt rangadónak számít.

A miskolci Extraliga-csapat színvonalas és egyenletes teljesítményéről több alkalommal is értekeztünk már. Glen Hanlon gárdája remekül szállt be a szlovák bajnokságba, majd következett egy nagyobb hullámvölgy, ám mióta onnan kilábaltak ősszel, egyre-másra szállítják a szurkolóboldogító eredményeket, úgy is, hogy becsúszik olykor egy-két botlás. Ez azonban egy ilyen kompetitív pontvadászatban természetesnek mondható. A lényeg úgy is az, hogy a Jegesmedvékből előbb középcsapat lett, amely stabilizálta a 8. helyét a táblázaton, majd mostanra eljutott oda, hogy feltehetjük a kérdést: képesek-e arra a piros-fehérek, hogy megközelítsék az élmezőnyt?

Egy ideig úgy tűnt, hogy az első hetet lehetetlen utolérni. Az eredmények alakulásának köszönhetően ez a konstelláció már a múlté. Igaz ugyan, hogy a top 5 alaposan elhúzott a többiektől, ám a hatodik Érsekújvár és a hetedik Trencsén több mint belátható közelségbe került. Előbbi 4, utóbbi 3 pontra van a DVTK-tól  – és kedd este a Népkertben összecsaphatnak a tabellaszomszédok. Egyszerű a képlet, amennyiben Magosiék nyernek, utolérik a Trencsént. A hatodik helynek, mint mindenki tudja, azért van extra jelentősége, mert a legjobb féltucat automatikus szereplője lesz a negyeddöntőknek.

A tavalyi finalista egészen biztosan komoly ellenállást fog kifejteni. Először is kiváló csapatról van szó, amely rutinos profik tömkelegét foglalkoztatja. Másodszor azt sem mondhatjuk, hogy gond lenne a formájukkal. Noha ebben a naptári évben még csak kétszer nyertek – a Zsolna és a Gyetva ellen –, ám szoros csatákra kényszerítették a Nyitrát és a Zólyomot is. Ezáltal 7 pontot gyűjtöttek 2019-ben, azaz 2-vel kevesebbet, mint a Jegesmedvék, akik 5-ből 4-szer pontot szereztek, 3-szor nyertek. Sikereik közül a legutóbbi a legfényesebb: idegenben múlták felül büntetőkkel a listavezető Besztercebányát. Ha ennek a diadalnak a lendületével tudnak nekiugrani a Trencsénnek, akkor minden lehetségessé válik.

“A tabellán elfoglalt helyezések pontosan megmutatják, hogy milyen fontos mérkőzés vár ránk kedden – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Ellenfelünk rutinos, jó csapat, amely tavaly egészen a döntőig menetelt, és olyan tapasztalt játékosai vannak, mint Radivojevic vagy Bartovic. A legutóbbi miskolci meccsünkön nagy csatában sikerült őket legyőznünk, most is hasonlóan szoros, a végletekig kiélezett találkozót várok.”

A találkozót élőben közvetíti a Digi Sport.

mis_o20

fotó: Teszárovics Zsuzsa

DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín 5-4

   

A miskolci Extraliga-csapat egészen elképesztő fordulatok után büntetőkkel nyert a Trencsén ellen.

A mérkőzés elején a felek lemondtak a tapogatózásról, rögtön nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe. A 3. percben 2 az 1 ellen mehettek a vendégek, Svec lövése azonban a kapuvasról oldalra pattant, majd nem sokkal később egy közeli próbálkozást védett mamuttal Vay. Az 5. percben a trencséni kapuba került a korong, miután Szirányi kék vonalas lövése beakadt, ám a játékvezetők némi videózás után magas bot miatt nem adták meg a találatot. A Trencsén nagyon aktív volt, többet támadtak, de ezt inkább mezőnyben tették, a kapu elé ritkán kerültek. A 9. percben Somogyi lövése csalt ki tapsot a szurkolókból. Két perc múlva megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Bedobás után Sojcik brusztolta a korongot a kapu elé, majd Ölveckyhez passzolt, ő pedig közelről nem hibázott (0-1). Egy perc múlva emberelőnyben válaszoltak a Jegesmedvék: Kulmaláról lemaradt a védője a kapus előtt, a csatár először Simkóba vágta a korongot, ami visszapattant hozzá, és másodjára már a hálóba emelt (1-1). A 14. percben Galanisz kerülte meg a kaput, ráhúzta a korongot, kissé lecsúszott, így Simko visszaért és védett. A 18. percben több mint egy percre kettős előnybe kerültek a miskolciak, ebben előbb Pance a kapuvasat találta el, utána Magosi már a hálóig lőtte a korongot (2-1). A maradék szimpla fórt kivédekezték a vendégek, majd a Jegesmedvék elcserélték magukat.

A második harmad így áthúzódó trencséni előnnyel indult, de ez igazán komoly veszélyt nem jelentett. Felpörgette játékát a szlovák csapat, több meleg pillanat is adódott a miskolci kapu előtt, az egyiknél Vay fejvédője is a hálóba került. A 26. percben Vas maradt teljesen egyedül a szlovák kapu előtt, de közelről Simkóba lőtt. A 28. percben Rygl érkezett a ketrec elé üresen, kapta a korongot, de lövését bravúrral hárította Vay, majd Kulmala léphetett ki, ám mellé durrantott. A 33. percben emberhátrányban növelte előnyét a hazai gárda, miután Magosi – Galanisszal kipasszolva a vendégeket – egy kontrát értékesített (3-1). Három perc múlva válaszolt a Trencsén: egy gyors támadás végén Hecl meg is nézhette, majd kilőtte a hosszú felső sarkot (2-3). Alig telt el 14 másodperc, és már egyenlő volt az állás: Vay próbálta ellőni a pakkot a saját kapuja mögött, ám az Kiss korcsolyájáról Dlouhyhoz került, neki csak be kellett lőnie a felsőbe (3-3). Az igazi döbbenet azonban csak ezután jött, újabb 13 másodperc múlva Radivojevic a saját kispadja elől bombázott kapura, picit beleértek, a korong a hálóban kötött ki (3-4). Ilyet is ritkán látni: a Trencsén 27 másodperc alatt kétgólos hátrányból fordította meg az állást. A lendület vitte tovább a vendégeket, újabb helyzeteket dolgoztak ki, de ezek kimaradtak.

A harmadik játékrész első 40 másodpercében még a miskolciak lehettek létszámfölényben a jégen, és két nagy helyzetük is kimaradt. A 44. percben jött az újabb miskolci előny, amelyből 22 másodpercnyi kettős fór lett, ekkor Glen Hanlon időt kért. Jól játszották meg az előnyt a miskolciak, több életveszélyes kapu előtti beleszúrásuk volt, ám egyik sem jutott át a gólvonalon. Teljes létszámban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, bár a csapatok több időt töltöttek a miskolci harmadban. Óriási küzdelem alakult ki minden korongért, a játékosok nem kímélték egymást. A Dukla okosan játszva elől tudta tartani a korongot, és így gyorsan pergették az órát. Az 56. percben a vendégek kihagytak egy emberelőnyt, és ez megbosszulta magát, mert 12 másodperccel a vége előtt a Jegesmedvék kapus nélkül kiegyenlítettek: Magosi egy kipattanót lőtt be közelről nagy csel után, ezzel mesterhármast ért el (4-4).

A hosszabbítás első fele a miskolci, a második a trencséni kapu előtt zajlott, másfél perccel a vége előtt Kulmala az üres kapu mellé lőtt éles szögből.

A büntetők első öt körében két-két találat született, majd a trencséniek lőttek dupla kapuvasat, végül a pluszpontot Galanisz második sikeres kísérlete döntötte el, 5-4. A DVTK Jegesmedvék ugyan nem érték utol 7. helyen álló riválisukat, de nyertek és közelebb kerültek. Óriási munkát tettek a jégre a miskolciak.

mis-tre

Magosi Bálint a hátára vette a csapatot

   

Így látták a szakvezetők a Jegesmedvék–Trencsén Extraliga-rangadót.

Strenk Hunor másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Jól kezdtünk, az emberelőnyöket is kitűnően használtuk ki az elején, sőt hátrányból is betalálunk. Azt a fél percet nehéz feldolgozni, egyéni hibákból kaptunk gólokat, de utána tudtuk rendezni a sorokat. A harmadik harmadban a Trencsén okosan játszott, nehéz volt lekontrázni őket, de a végén működött a 6 az 5 elleni játékunk. Ki kell emelnem Magosi Bálintot, aki a hátára vette a csapatot. A hosszabbítás és a büntetők a lutri kategóriába tartoznak, de ebből is jól jöttünk ki.”

Peter Oremus vezetőedző, Dukla Trencín: “Az első harmadban hiába szereztünk vezetést, az ellenfél megfordította az állást. A második harmadban produkáltunk egy fantasztikus fél percet, amikor három gólt lőttünk. A mérkőzés végét elrontottuk, ilyen nem történhet meg, hogy így elengedjük a meccset. Haragszom néhány játékosra, de így is szereztünk egy pontot.”

Extraliga, 2019. jan. 15., kedd.
Vay: 88,2%
K
Simko: 80,0%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
Rygl, Starosta, Radivojevic, Ölvecky, Sojcik
Szirányi, Láda, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Cebák, Frühauf, Bartovic, Sádecky, Hecl
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
3
Gula, Bohunicky, Varga, Dlouhy, Mikula
Slovák, Vojtkó
4
Bokros, Pardavy, Obuhov, Hudec D., Svec
Glen Hanlon
E
Peter Oremus
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:11 TRE Ölvecky Sojcik
1-1 10:59 MIS PP Kulmala Galanisz Pance
2-1 18:03 MIS PP2 Magosi Milam Vas
3-1 32:33 MIS SH Magosi Galanisz
3-2 35:28 TRE Hecl Sádecky
3-3 35:42 TRE Dlouhy Varga
3-4 35:55 TRE Rygl Radivojevic
4-4 59:48 MIS Magosi Milam Vas
5-4 65:00 MIS GWS Galanisz
26 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 12

Magosi Bálint mesterhármasa és más fordulatok

   

Hihetetlen mérkőzésen nyertek büntetőkkel a DVTK Jegesmedvék, mutatjuk a Trencsén elleni mérkőzés összefoglalóját.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum