Így ünnepelte a 30.-at a szegedi jégkorong

 

Debrecen elleni öregfiúkmeccsel és OB II-es rangadóval ünnepelte a Tisza-parti város 30 évvel ezelőtti első bajnoki mérkőzését.

Szegeden 1989 januárjában játszották az első hivatalos hokimeccset, ennek apropóján január 13-án egész délutánt betöltő programot szervezett a Goodwill Pharma-Szegedi Vízmű együttese. Aki már fél 1-től kint volt a jégpályán, az láthatta a szegedi U16-os csapat drámai mérkőzését az UTE-val, amelyet a fővárosiak büntetőkkel nyertek meg 6-5-re úgy, hogy az első harmad után még 3-0-ra vezettek a hazaiak. Ezt követően némi csúszással az öregfiúk léptek jégre, az 1988 és 1993 között Szegeden jégkorongozó játékosok a hasonló korosztályú debreceniekkel csaptak össze egy 3×15 perces, futó órával mért találkozón. A cívisvárosiak 5-2-re győztek, a vendégek soraiból kiemelkedett két orosz légiósuk. Igor Razov és Mihail Szokolov ? utóbbi a DEAC jégkorongozójának, Szokolov Artyomnak az apja ? a hőskort felidézve szinte végigjátszották a meccset, jóformán csak akkor jöttek le a jégről, miután gólt szereztek. A szegedi találatokat Pallós Péter és Redler Attila lőtték, utóbbi hatalmas bombát zúdított a debreceni kapuba.

szeged30-0

Fotó: Frank Yvette (delmagyar.hu)

Az öregfiúk találkozóját követően szülő?gyermek ügyességi versenyt tartottak, aztán összehívták a jégre az összes olyan játékost, szakembert, szülőt, akiknek az elmúlt 30 évben közük volt a szegedi jégkoronghoz.

Az est zárásaként jött a Goodwill Pharma-Szegedi Vízmű?Egerszegi Titánok rangadó, amely nem várt izgalmakat és színvonalat, illetve rég látott típusú vendégszurkolókat hozott. Nehezen lehet elmenni amellett, hogy nagyjából 15-20 zalaegerszegi a jégkorongban nem megszokott magatartást tanúsított: már a mérkőzés előtt balhéztak a csarnoknál, majd amikor elfoglalták a helyüket a nézőtéren, köpködték az előttük elsétáló szegedieket. A meccs 11. percében, 3-0-s vendégvezetésnél felhangzott az “egyszerűen senkik vagytok, hej, hej” rigmus, amire szerencsére nem érkezett válasz a nézőtér szegedi részéről. Ellenben a jégről igen, a “senkik” a második harmad végére egyenlítettek. A harmadik játékrész elején ismét betaláltak az egerszegiek, és ezután a szegediek hiába hajtottak az egyenlítésért, csak kapuvasig jutottak. Az Titánok 4-3-ra győztek, nem akárhogyan: a 4 zalaegerszegi gólból 3-at Szegeden nevelkedett játékos lőtt, Bosnyák Márkó 2+1, Ambrus András 1+1 pontot szerzett, de a vendégeknél ott volt a két évtizeden át a Tisza-parton játszó Egyed Máté is. Ami még inkább pikánssá tette a meccset: bár a jegyzőkönyvben Csata Csaba szerepel játékos-edzőként, a közel három évtizedet Szegeden töltő Kalocsa László állt a vendégek padján.

szeged30-2

Fotó: Kovács Ferenc (szegedma.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum