Visszavágóra készül a Titánok ellen a Vasas

   

Két jó formában lévő csapat találkozik az Erste Liga hétfő esti tévés meccsén.

Nyílt sisakos és lendületes összecsapásra kerülhet sor Káposztásmegyeren. Az M4Sport közvetíti is a Schiller-Vasas HC és a Fehérvári Titánok utolsó alapszakaszmeccsét, amelyen a liga legfiatalabb gárdái közül méri össze az erejét kettő, ebben az alapszakaszban az utolsó alkalommal. Eddig mind a háromszor a kis Volán nyert, egyszer szorosan, egyszer – szintén a Vasas Jégcentrumban – gólzáporosan, legutóbb viszont csak túlórában. Ennek a január 9-ei 3-2-nek az is az érdekessége volt, hogy a korábban leszakadva utolsó Schiller-Vasas HC sorozatban negyedszer szerzett pontot. Azóta a piros kékek elszenvedték első rendes játékidős vereségüket is ebben a naptári évben, ám az SC Csíkszeredától szoros csatában kikapni nem szégyen. Szó se róla, a Fehérvári Titánok sincsenek rossz formában, ellenkezőleg: ők ötből öt alkalommal szereztek pontot, és ebből négyszer nyertek, így továbbra is hatalmas csatában vannak a középszakasz legkedvezőbb alsóházi pozíciójáért. Jelenleg a hetedik helyen állnak, párban a Dunaújvárosi Acélbikákkal – ugyanúgy 52 pontjuk van, és ugyanúgy 141-138 a gólkülönbségük, viszont még lesz egy meccsük egymás ellen is –, egy pont hátrányban az egy találkozóval kevesebbnél tartó, ám igen nehéz sorsolású Gyergyó mögött. A kép tehát meglehetősen bonyolult ezen a téren, és bizonyos, hogy csak a hét végére tisztulhat ki, ezzel együtt nem kérdés, hogy a Vasas otthonában kötelező lenne győzniük a Titánoknak a bónuszpontokért folyó versenyben maradás szempontjából. Igen ám, ehhez természetesen Ladányi Balázs tanítványainak is lesz egy-két szavuk, akik nagyon szépen belenőttek a ligába, ráadásul a párharcban elérhető első sikeren túl az is komoly motivációs erő, hogy elkerülhetik az alapszakasz utolsó helyét.

titvas

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 2-1

   

A székesfehérváriak hiába vezettek a végjátékig a találkozón, végül ugyanúgy túlóra döntött, mint a két csapat január 9-i mérkőzésén.

A Titánoknál pályafutása első Erste Liga-mérkőzésére készült Rajz Áron. A hazaiak kapujában Tóth Károly Balázs, a vendégeknél Gyenes Dávid kapott lehetőséget. A pörgős első harmad a kapusokról szólt, kettejük közül Tóthnak kellett többet védenie, a Titánok alakítottak ki több helyzetet, de csak kapuvasig jutottak. A Schiller-Vasas az első húsz percben is kihagyott egy emberelőnyt, a második felvonás elején pedig majdnem emberhátrányos gólt kapott. A kiegészülés után Kiss Patrik passzából Lewis vezetéshez juttathatta volna a vendégeket, de keresztben ellőtte a kapu előtt a korongot. A Titánok nyomása emberfórrá érett, hiába, nem találtak be. Ami nem sikerült a székesfehérváriaknak 5 a 4 ellen, összejött 4 az 5 elleni játék során: a Vasas hiába állt fel a vendégek harmadában, Balogh Bence korongot lopott, Bennettnek passzolt, aki góllal fejezte be szólóját. A középső harmadban mindösszesen 9-szer találták el a csapatok a másik kapuját. A harmadik játékrész elején is a Titánok játszottak aktívabban, a közepén emberelőnyben növelhették volna előnyüket, de a hazaiaknak is voltak veszélyes akcióik. A végjátékban a Schiller-Vasas nyomott, az 57. percben Székely Mádai egyenlíthetett volna, de Gyenes hatalmas botos bravúrral védte a próbálkozást. Másfél perccel a vége előtt eljött a negyedik Vasas-fór, Ladányi Balázs időt kért és lehozta a kapusát. A húzás bejött, 15 másodperccel a vége előtt Fejes Nándor egyenlített.

A hosszabbításban egy 3 az 1 elleni lehetőséget is kihagytak a vendégek, Balogh botjában maradt a győztes gól, akárcsak egy védekező harmadban elhozott buli utáni szólónál. Büntetőkre került sor, ahol az első párban Szlama és Bennett kihagyta, a másodikban Bödök és Császár belőtte, a harmadikban Odnoga és Balogh kihagyta, akárcsak a negyedikben Székely Mádai és Lewis. Az ötödik kör is a kapusokról szólt, Fejes és Kiss Patrik sem talált be. A sorrend fordult, Láday bombáját védte Tóth, ellenben Bödök bevarrta Gyenesnek.

A Schiller-Vasas 2-1-re nyert, előnyük 2 pontra nőtt a HKB-val szemben az utolsó hely elkerüléséért folyó harcban, míg a Titánok a pontszerzésnek köszönhetően megelőzték a Gyergyói HK-t és feljöttek a 6. helyre.

titvas

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

A harmadik harmadra a helyükre kerültek a dolgok

   

Így látták a vezetőedzők a Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok mérkőzést.

Ladányi Balázs, Vasas: „Az első negyven percet, mondjuk úgy, hogy kihúztuk. Több gólt is kaphattunk volna, ott még nem pörögtünk azon a hőfokon, ahogyan kellett volna. A harmadik harmadra a helyükre kerültek a dolgok. Elkezdtünk nyomni, elkezdtünk dolgozni, és itt tényleg a munkán van a hangsúly, hiszen néhány másodperccel a vége előtt érett be a gyümölcse, azzal tudtunk egyenlíteni. A hosszabbítás és a büntetők mindig ki-ki dolgok, örülök, hogy itthon tartottunk két pontot.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Nagyon rosszul játszottunk, abszolút a képességeink alatt teljesítettünk. Nem éltünk a helyzeteinkkel, ráültünk az egygólos előnyünkre, és hiába hívtuk fel a figyelmet, hogy tempót kell váltani, ez nem történt meg. Ahelyett, hogy három ponttal menjünk haza, csak egy jutott, és ezzel elég távol kerülünk a kitűzött céltól, a hatodik hely megszerzésétől.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 150 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Molnár, Muzsik.
Tóth: 97,1% (Koitmaa)
K
Gyenes: 93,5% (Szeles)
Farkas, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Reiter, Láday, Péter, Balogh, Bennett
Inglis, Seregély, Odnoga, Pápa, Varga
3
Imre, Szabó B., Hamvai, Császár, Mazzag
Fejes, Kováts, Szigeti, Matusek, Gágyor
4
Vas, Sándor, Kovács, Dézsi, Rajz
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 30:43 FHA SH Bennett Balogh
1-1 59:45 VAS PP Fejes Bukor
2-1 65:00 VAS GWS Bödök
31 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

A Vasas–Titánok góljai a teljes büntetőpárbajjal

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum