Semmi keresnivalója a Zágrábnak az EBEL-ben

   

A Medvescak újra rekordot döntött, 13-0-ra kapott ki vasárnap a Vienna Capitalstól. Nem kizárt, hogy a középszakasztól visszalépnek a horvátok.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy az ezer sebből vérző, vezetőedzőjét és játékosai nagy részét elveszítő horvát EBEL-csapat ? amely története során először tényleg horvátnak nevezhető az összetétele alapján ? csúcsot döntött azzal, hogy 12-0-s vereséget szenvedett a Klagenfurttól. Ekkora különbségű pofont még soha senki nem kapott a bajnokság alapítása óta. Több gólt lőttek már ? 13-at a Vienna Capitals a Ljubljanának, 3 ellenében ?, közte tucat ellenben még nem fordult elő. A Medvescak természetesen azóta sem volt képes komolyabb ellenállást kifejteni senkivel szemben sem, majd január 13-án jött az újabb rekord, amelynek a másik oldalon a Bécs volt a főszereplője. A Capitals ezúttal is meglőtte a 13-at, viszont nem engedett a horvátoknak 1-et sem.

A megroggyant Medvescak sorrendben 19. vereségét szenvedte el, 13-adszor maradt pont nélkül, e 13 meccsen 12 gólt ütöttek és 98-at kaptak. Nem csoda, hogy nap mint nap vannak, akik megkérdőjelezik ligában maradásuk értelmét. Legutóbb Andreas Nödl, a Vienna Capitals csapatkapitánya beszélt erről a Laola portálnak még a vasárnapi meccs előtt. Azt elmondta, nem érti, miért van még mindig a EBEL-ben a Medvescak. “Nevetséges, hogy még itt játszanak ? idézte Nödlt a portál. ? Szerintem ez kissé sportszerűtlen, és értelmetlen számukra, a liga számára és az ellenfeleknek is, akik velük játszanak. Egyszerűen meg kell szereznünk náluk a három pontot, és ennyi. Ezeknek a találkozóknak semmi sportértékük nincs.” Nos: a bécsiek nem akárhogy szerezték meg a 3 pontot, és tényleg aligha volt sportértéke az “összecsapásnak”.

Az EBEL-ügyekben mindig jól értesült Bernd Freimüller ezenközben arról írt közösségi oldalán, hogy a Zágráb jó eséllyel nem vesz részt a középszakaszban.  Kétségtelen, hogy ha folytatnák ezt a rettenetes kínlódást még tíz mérkőzésen keresztül, az sem nekik, sem az ellenfeleiknek nem okozhatna sok örömet. Freimüller azonban meglepetésre hozzátette: “Mindez nem feltétlenül jelenti a Medvescak EBEL-szereplésének végét.”

Akár találnak a horvátok új és megbízható szponzorokat a későbbi időkre, akár nem, hallani lehet arról is, hogy az EBEL különböző irányokban tapogatózik egy 12. csapat kapcsán. Konkrétum ez ügyben viszont csak egy merült fel, ami persze más megvilágítást ad a lehetséges kimeneteleknek. E szerint elképzelhető az osztrák hoki legendás klubjának, a VEU Feldkirchnek a visszatérése. A vorarlbergiek 2004-ben távoztak az EBEL-ből, miután rövid időn belül többször is összeomlottak pénzügyileg. A következő szezon nevezési határideje kedden jár le, a Feldkirch pedig hétfőn tartja közgyűlését, amelyen döntenek a hogyan továbbról. Úgy tudni, a visszatérésről akkor lehet szó, ha legalább 3 millió eurós költségvetést képesek összerakni, és ezt hoszabb távon is biztosítottnak látják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum