Bravúrra van szüksége a MAC Újbudának

   

Az Extraliga egyik legjobb formában lévő csapata érkezik a Tüskecsarnokba, amelynek történetesen lenne miért visszavágnia.

A HKM Zvolen korábban sok időt eltöltött a táblázat élén, időnként jelentős előnnyel, és most sem indokolt búslakodnia, hiszen dobogós pozíciót foglal el. Ezt annak köszönheti, hogy az utóbbi időben ismét belelendült a játékba, 5 meccses győzelmi szériában van, az óév utolsó találkozóján lenullázta a DVTK Jegesmedvéket, majd idén kétszer is elintézte az Érsekújvárt, illetve egyszer-egyszer a Poprádot és a Trencsént.

Néhány héttel ezelőtt ugyanakkor komoly hullámvölggyel kellett megbirkózniuk a zólyomiaknak, volt egy időszakuk, amikor 9 találkozójukból mindössze egyet tudtak behúzni. Ennek a sorozatnak a közepén fogadták még december 9-én a MAC Újbudát, és szenvedtek 1-6-os megsemmisítő vereséget. Majoross Gergely tanítványainak tehát van sikerélményük az Extraliga leggazdagabb csapatával szemben, még akkor is, ha kettejük összevetésében az első két találkozót 5-3-ra és hosszabbításban 3-2-re megnyerő zólyomiak állnak jobban.

A fővárosi Extraliga-csapat továbbra is nagy csatában van a playoff-kvalifikációt érő helyek valamelyikéért, ezért óriási szüksége van a pontokra. A MAC jelenleg tizedik 50 ponttal, a HC Detva 3 egységgel van előtte, a Liptovsky Mikulás 4-gyel mögötte, és nem lehet kérdéses, hogy nem csupán az előrelépéshez, a pozíció megtartásához is szükség van bravúrokra. Márpedig a Zólyom legyőzése bravúr lenne a javából. Miként a HC Kosice legyűrése is az volt pénteken. Ha az sikerült, miért ne jöhetne össze ez is?

maczvo

Fotó: Koncsár Irma (MAC)

MAC Újbuda–HKM Zvolen 2-3

   

Az első nyolc perc után két góllal vezetett a budapesti Extraliga-csapat, ám végül 1 ponttal kellett beérnie.

A mérkőzés 4. percében rögtön emberelőnybe került a Zólyom, Majoross Barnabás ült ki két percre. Handlovsky eresztett meg egy bombát, de Bálizs a helyén volt. Még az hátrány során Garát remekül indította a kilépő Jared Brownt, aki Tomek lábai között megtalálta a rést a kapuba, 1-0. A 8. percben megduplázta vezetését a MAC, Vokla Roland belöbbölt korongjába Terbócs István ért bele a kapu előtti kavarodás során, 2-0. 12. percben Ruzicka akasztotta Nagy Krisztiánt, jutalma kétperces kiállítás lett. Az emberhátrány alatt a Zólyom elszaladt kontrában, de Bálizs a helyén volt. A 16. percben Klempa jutott a kiállítás sorsára. Felállt a Zólyom, Holovic hiába sündörgött, nem tudott túljárni Bálizs eszén. Épphogy lejárt a MAC kiállítása, amikor ismét hátrányba került a csapat, Dansereau csak hátulról tudott akasztani egy szlovákot. Az újabb előnyt már kihasználták a vendégek, Sisovsky lopta a távolságot, majd nagy gólt akasztott a felsőbe, 2-1. A harmad első része egyértelműen az újbudaiaké volt, ám a két kiállítás során a vendégek vissza tudtak kapaszkodni.

A 23. percben Sisovsky lépett ki Burt szorításában, Bálizs bravúrral védett. A szlovák csapat percekre beszorította a hazaiakat, ám Vokláék nem törtek meg, sőt utána a MAC borította rá a pályát a Zólyomra. A 28. percben Chovan került helyzetbe, Pozsgai szépen mentett. Pöyhönen kétszer is tesztelte Bálizst, de a hálóőr állta a sarat. A harmad derekán a bírók Mitchellt és Garátot egyszerre küldték pihenni. 4 a 4 ellen Nagy Krisztián csapott le egy korongra, ziccerét fogta Tomek. Rengeteg helyzet alakult ki a két perc alatt, de gól nem esett. Chovan viselte rosszul Macaulay kemény ütközését, Nagy Krisztiánon vezette le frusztráltságát, amit a bírók 2 perccel díjaztak. A MAC hiába próbálkozott többször is, nem tudta feltörni a szlovák reteszt. A 38. percben Bálizs-show-t láthatott a nagyérdemű, több lövést is bravúrral hárított a magyar portás. Később Burt és Petrás találta meg egymást, mindketten fegyelmit kaptak. Bár gól nem esett a harmadban, helyzetekben és izgalmakban nem volt hiány.

Lassan kezdődött a harmadik játékrész, egyik kapu sem forgott veszélyben. A 45. percben Brown szállt ki a játékból 2 percre. Az előnyből egyenlített a Zólyom, Sisovsky egy Bálizsról lecsorgó korongot vágott a hálóba, 2-2. A 48. percben Chovan próbálkozott közelről, középmagas lövésére leért a kapus. A folytatásban inkább biztonságra játszottak a csapatok, egyik kapu előtt sem alakult ki nagyobb helyzet. Az utolsó perceket eléggé megnyomta a Zólyom, de a hazaiak állták a rohamokat. Az idő lepergett, így az összecsapás hosszabbításba torkollott. A hirtelen halált gyorsan lezárták a vendégek, Obdrzálek és Chovan mentek el ketten egy ellen, utóbbi lekészítését előbbi váltotta gólra.

A MAC keményen küzdött, de nem tudta megőrizni 2-0-s előnyét, a Zólyom remek emberelőnyös játékának köszönhetően 2 ponttal távozott a Tüskecsarnokból.

mac-zvo

fotó: Koncsár Irma/MAC

Extraliga, 2019. jan. 13., vasárnap.
Bálizs: 92,5% (Nagy Kristóf)
K
Tomek: 90,9%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Pöyhönen, Fraser, Chovan, Kytnár, Handlovsky
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Pufahl, Ruzicka, Mitchell, Sisovsky, Spirko
Garát, Burt, Majoross, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Vandane, Zelenák, Obdrzalek, Petrás
Vokla, Odnoga, Szabad, Pápa, Szigeti
4
Andrisík, Chlepcok, Holovic, Roman, Halama P.
Majoross Gergely
E
Andrej Podkonicky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:47 MÚB SH Brown Garát
2-0 07:35 MÚB Terbócs Vokla Burt
2-1 19:09 ZVO PP Sisovsky Chovan Vandane
2-2 45:03 ZVO PP Sisovsky Handlovsky Obdrzalek
2-3 60:29 ZVO Obdrzalek Chovan
22 Kapura lövések száma 40
20 Kiállításpercek 16

A MAC Zólyom elleni pontszerzése videón

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum