Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a DEAC

   

Az alapszakaszhajrára leeresztett kissé a csapat, de ha a Gyergyó ellen összekapja magát, akkor még feljebb kapaszkodhat.

A debrecenieknek három meccsük maradt az alapszakaszból, és ezek egyike sem ígérkezik könnyűnek: kétszer játszanak a Gyergyószentmiklóssal, és a kettő között egyszer még Dunaújvárosba is el kell utazniuk. A csapat jelenleg negyedik, egy ponttal lemaradva a nála két meccsel kevesebbnél tartó Brassótól, illetve két pont előnnyel az ötödik Újpesttől. Ahhoz, hogy ne nulláról kezdje a felsőházi középszakaszt a DEAC, minél több pontot kell gyűjtenie ezen a három találkozón. A Gyergyó hasonló cipőben jár, csak ők az alsóházat szeretnék minél kedvezőbb pozícióból kezdeni. Ott sem kisebb a tömörülés, de az erdélyi csapat jó pozíciókat foglalt el: 35 meccsen 50 pontot gyűjtött, ami két ponttal kevesebb, mint a hatodik helyezett Fehérvári Titánoké, de eggyel több, mint a DAB-é. A farmcsapat azonban két meccsel többet játszott, a dunaújvárosiak pedig eggyel, tehát saját kezükben van a sorsuk. Ez akkor is igaz, ha a hátralévő öt meccsük talán a legnehezebb szakasz az idei szezonban, hiszen a DEAC után a Brassóhoz látogatnak, majd jön egy hárommeccses magyarországi kiszállás, amelynek során játszanak a listavezető Fradival, a fonalat egyre inkább elkapó Vasassal, végül újfent a DEAC-cal.

A két csapat egymás elleni meccseiből eddig a debreceniek jöttek ki jobban, de egyszer sem volt két gólnál nagyobb a különbség: Debrecenben 5-3-ra, Gyergyószentmiklóson 3-1-re nyertek David Musial tanítványai. Hetényi Zoltán mindkét alkalommal döntő érdemeket szerzett a győzelem megszerzésében: hazai pályán 92,3%-kal, idegenben 98,1%-kal védett, az egész mezőny legjobb játékosa volt. Rá vasárnap is nagy szükség lesz, annál is inkább, mert az új évben nagyon megy a gyergyóiaknak: a DAB-ot büntetőkkel győzték le, az UTE csapatát lenullázták, a Csíkszeredától is pontot raboltak, egyedül a Fradi jelentett megoldhatatlan problémát számukra, bár ott is csak az utolsó nyolc percben vívott ki fölényt az ellenfél, addig döntetlenre álltak. A DEAC közel sem kezdte ilyen jól 2019-et: előbb fájó vereséget szenvedtek hazai pályán a Hokiklub Budapesttől, majd a Fehérvári Titánok ellen is elhullajtottak egy értékes pontot, míg legutóbb Brassóban kaptak ki 6-3-ra úgy, hogy a hazaiak már 5-1-re is vezettek. Ideje véget vetni ennek a rosszabb szériának, hiszen az, hogy az alapszakasz hajrájában mire megy egymással ez a két csapat, nagyban meghatározza a végső helyezésüket is.

DEB-GYE-900

fotó: DEAC

Gyergyói HK–DEAC 5-1

   

A Gyergyó jött ki jobban a pénteki vesztesek csatájából, a székeyek fontos három pontot szereztek a DEAC ellen.

Mindkét csapat kikapott előző meccsén, így nem lehetett más a céljuk, mint kiköszörülni a csorbát. Az első húsz percben egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, előbb a hazai csapat örvendeztették meg szurkolóikat, miután a 7. percben Csergő talált be a debreceni kapuba, amelyet ezúttal Gönczi őrzött. A gyergyóiak jobban is elhúzhattak volna, ezt követően kétszer is emberelőnybe kerültek, ám a vendégek szívós védekezéssel húzták ki ezeket. Teljes létszámban a debreceniek komoly rohamokat vezettek, ami a 18. percben hozta meg gyümölcsét, Salló egyenlített, 1-1. A második harmad eleje a hazaiaknak sikerült jobban, éppen négy perc elteltével Constantin góljával visszavették a vezetést. A Debrecen nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ám nem tudtak betalálni. A 36. percben Karpusz és Turcotte kapott össze, az ítélet páros kiállítás lett. Két perccel később Vorobjov megduplázta a hazaiak előnyét, 3-1. A harmadik játékrészben tovább gyűrték a felek egymást, mígnem a 48. percben a debreceniek csapatbüntetést kaptak. Ez sokba került nekik, mert az előnyből ismét Csergő talált be, még nehezebb helyzetbe lökve a vendégcsapatot. A fiatal csatár aztán igencsak elkapta a fonalat, hiszen az 55. percben újabb gólt lőtt, ezzel mesterhármast ért el, és beállította az 5-1-es végeredményt.

A Gyergyói HK fontos győzelmet aratott, hiszen a három ponttal megelőzte a Fehérvári Titánokat, és fellépett a hatodik helyre.

debgye

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1050 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Péter.
Ruczuj: 98,0% (Szakács)
K
Gönczi: 87,5% (Hetényi Z.)
Jezsov, Kozma Zs., Pesztunov, Constantin, Csergő
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Góga, Orbán, Steén, Karpusz, Vorobjov
2
Hetényi P., Markov, Németh, Kulesov, Hári
Bobcek, Ferencz Csibi, Benedek, Péter, Elekes Darabont
3
Antal, Berta, Silló, Molnár, Salló
György, Timaru, Barabás, Daradics, Ivácson
4
Erdei, Márton, Kozma F., Vincze
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:27 GYE Csergő Pesztunov Kozma Zs.
1-1 17:03 DEB Salló Turcotte
2-1 23:58 GYE Constantin Góga
3-1 37:16 GYE Vorobjov Steén
4-1 48:34 GYE PP Csergő Péter Pesztunov
5-1 54:34 GYE Csergő Constantin
40 Kapura lövések száma 50
6 Kiállításpercek 8

Csergő Hunor mesterhármasa és még 3 gól

 

A Gyergyói HK–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum