Dunaújvárosba is pontokért mehet a Hokiklub

   

Az Erste Liga-alapszakasz végén a két utolsó magára talált, ami fejtörést jelent az előttük állók számára.

Önbizalommal telve érkezhet a Hokiklub Budapest Dunaújvárosba, hiszen korábbi sikerei után pénteken pontot rabolt az UTE-tól is. A lila-fehérek végül rávezetésekkel tudtak nyerni, miután 65 percnyi játék után 1-1 volt az állás. A sikerben oroszlánrészt vállalt a klub frissiben igazolt játékosa, Filip Landsman. A pardubicei születésű 28 éves kapus 60-nál is több lövést kapott, és mindössze egyszer kapitulált. A HKB így tartja a lépést a Schiller-Vasas HC-val. Az alapszakasz hajrájára mindkét sereghajtó elkezdte termelni a pontokat, jelen állapotukban bárkire veszélyesek, egyaránt 19 pontja van. A Hokiklub esetében ez azt jelenti, hogy az utolsó négy meccséből háromszor szerzett pontot, ráadásul kétszer felsőházi csapat ellen: a DEAC-ot 5-4-re legyőzte idegenben, a Brassótól csak hosszabbításban kapott ki 5-4-re hazai pályán. Mindez figyelmeztető jel az Acélbikák számára is, akik utolsó erdélyi túrájukat követően szusszanhattak egy picit, egy hete játszottak utoljára. A DAB még nem tett le az alsóházi első helyet jelentő hatodik pozíció megszerzéséről, amelyért óriási versenyfutás zajlik. Jelen pillanatban a Fehérvári Titánok a hatodikak, akik 37 meccsen 52 pontot gyűjtöttek. A Gyergyó 35 meccsen van túl, és 50 ponttal hetedik, a DAB 36 meccsen szerzett 49 ponttal nyolcadik. A hármasból még bárki befuthat, ehhez azonban a Acélbikáknak közel 100%-os teljesítményre lesz szükségük. A HKB azért is veszélyes, mivel eddigi 5 rendes játékidőben elért győzelme közül négyszer idegenben örülhetett. A két csapat eddigi mérkőzésein mindazonáltal nem sok esélye volt a ligaújoncnak, kétszer 7-1-re, egy alkalommal 8-5-re nyertek a dunaújvárosiak.

dabhkb
Fotó: Boda Bence/DAB

„Nem lesz ez könnyű mérkőzés, persze egyik sem az, bárki bárkit meglephet a ligában – fogalmazott Corey Bricknell, a DAB kanadai vezetőedzője. – Az utóbbi időben a Hokiklub Budapest egyre jobb formában jégkorongozott, és az UTE-tól is pontot tudtak szerezni pénteken. Mi nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt héten az edzőteremben és a jégen is, csiszoltuk a rendszerünket. Amikor csapatként játszunk, és intelligens megoldásokat használunk, akkor jók vagyunk. Arra számítok, hogy vasárnap ezt az arcunkat mutatjuk majd.”

Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest 3-2

   

Kétszer is tudott egyenlíteni a vendégcsapat, harmadszor nem, három ponttal gazdagodott a DAB.

Egyenlő erők küzdelmét láthatta az alsóházi rangadón az újvárosi közönség, az utóbbi időben egyre jobb formát mutató ligautolsó ezúttal is méltó ellenfele volt a tabellán lényegesen jobb pozíciót elfoglaló hazaiaknak. Az első harmad kiegyenlített játéka kiegyenlített részeredményt hozott, Dubek Vladimir vezető találatára Lakatos Levente válaszolt. A második felvonásban is ez történt, csak a gólszerzők voltak mások, az Acélbikák részéről Németh Péter, a KMH soraiból a légiós Satek volt eredményes, 2-2-nél mehettek az újabb szünetre a felek. Azari Zsolt a 43. percben érte el a harmadik DAB-gólt, erre viszont már nem tudott reagálni a Hokiklub. Annak ellenére sem, hogy a Gröschl–Mega duó edzette juharlevelesek gyakorlatilag végigtámadták az utolsó tíz percet. Különösen Török Viktor 2+2 perces kiállítása alatt adódott rengeteg lehetőségük, számtalan lövést eresztettek meg ekkor, de vagy pontatlanul céloztak, vagy Zaharcsenko kapus állta útját próbálkozásaiknak. A végén hiába hozták le Filip Landsmant, igazán éles helyzetet nem tudtak kialakítani, maradt a 3-2-es hazai siker.

hkbdab-sv

Kezdjük felvenni a ritmust a ligában

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest mérkőzés után.

Corey Bricknell, DAB: “A második és harmadik harmadban jobban játszottunk, többet lőttünk kapura. Az emberelőnyeink is kezdenek veszélyesek lenni, de ezen a fronton még sokat kell javulnunk. A három pontnak örülök, bár ez nem volt szép győzelem, szerencsére ugyanannyit ér.”

Gröschl Tamás, Hokiklub: “Szoros mérkőzés volt, úgy érzem, kezdjük felvenni a ritmust a ligában. A végén a négyperces előnyünkben esélyünk is volt az egyenlítésre, de nem sikerült élnünk a lehetőséggel.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Sindel, Kedves.
Zaharcsenko: 95,5% (Garbacz)
K
Landsman: 92,1% (Hajek)
Franssila, Léránt, Iossafov, Dubek, Nagy M.
1
Szécsi, Kuqali, Sátek, Izsák, Albert
Hüffner, Mestyán, Uski, Németh P., Saluga
2
Lakatos, Jancsó, Petres, Németh Á., Szappanos
Lencsés, Erdélyi, Jaborník, Liarakos, Azari
3
Orbán, Bán, Berendi, Godó, Köllő
Hruby, Tóth, Borbás, Török
4
Lévai, Csíki, Szopos, Horváth, Szűcs
Jávorics Gábor
E
Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:47 DAB Dubek Nagy M. Hüffner
1-1 13:17 HKB Lakatos Petres Godó
2-1 28:02 DAB Németh P.
2-2 36:45 HKB Sátek
3-2 42:02 DAB Azari Török
38 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 6

A DAB–HKB mérkőzés videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 15., péntek
EBEL 19:15 RBSAVS 3-2 HVÉGE
március 16., szombat
EL 18:30 DEBFTC 0-3VÉGE
március 17., vasárnap
U20 12:30 AVSVIC 4-0VÉGE
EBEL 17:30 AVSRBS 4-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 SCCUTE 4-1VÉGE
EXL 18:00 ZVOMAC 3-1VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
U20 18:30 AVSMAC 5-4VÉGE
U20 18:40 UTEETO 7-4VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-4ÉLŐ
március 20., szerda
KHL 17:30 AVGBAA 
    • SPORT 2
EL 18:30 UTESCC 
március 21., csütörtök
U18 19:00 FTCKMH 
Partnerünk