Nagy lökést adna egy besztercebányai siker

   

A DVTK Jegesmedvék az Extraliga listavezetőjéhez látogatnak.

A szlovák bajnokság aktuális szakaszában nincs nehezebb feladat a HC Banska Bystrica legyőzésénél. A kétszeres címvédő nem kezdte elsöprően a szezont – gondoljunk csak a harmadik forduló 4-0-s MAC-diadalára –, ám egy idő után belelendült, és fantasztikus sorozatokat produkálva előbb a dobogóra kapaszkodott fel, majd a vezetést is átvette. Ebben a pillanatban négy pont az előnye a Zólyom–Nyitra duó, illetve hat a HC Kosice előtt. A Besztercebánya hatos győzelmi sorozatban van, ezeken a találkozókon összesen 17 pontot gyűjtött, a Zsolna legyűréséhez hosszabbítása volt szüksége. Utolsó vereségéért december 26-áig kell visszamenni, akkor a Trencsén otthonában nem lett meg a pontszerzés.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy december 9-én nem kevesebb, mint 9 diadal után érkezett a Népkertbe a Besztercebánya, és 1-0-s vereséggel volt kénytelen hazatérni. Innen is tudjuk tehát, hogy a Jegesmedvék számára ez a kiemelkedő tudású alakulat sem verhetetlen. Ami a felek előző két összecsapását illeti, azok inkább a szlovákoknak kedveznek, akik előbb idegenben 5-2-re, majd hazai jégen 3-1-re nyertek.

A miskolciak az utóbbi meccseiken hektikusabb formát mutattak – különösen a Gyetva elleni két kudarc kellemetlen –, ám pénteken fantasztikus teljesítményt produkálva múlták felül az élmezőnyhöz tartozó Poprádot. A sérüléséből visszatért Vas János csatasorba állása mintha új erőt adott volna a piros-fehéreknek, a mérkőzés nagy részében ellenállhatatlan hokit mutattak. Extra motivációt jelenthet számukra, hogy már csak három pontra vannak a biztos negyeddöntőt jelentő hatodik helytől a táblázaton.

“A besztercebányai csarnokban mindig komoly kihívás játszani, ezt jól bizonyítja, hogy nagyon kevés csapat tudott ponttal távozni onnan – mondta a klubhonlapnak Glen Hanlon vezetőedző. – Hazai pályán már megmutattuk, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt, és ha most is koncentráltan, fegyelmezetten és a helyzeteinket kihasználva játszunk, akkor sikeresek lehetünk. Játékstílusban némileg eltérnek a többi együttestől, hiszen a gyors játék mellett a fizikális párharcokban is erősek, ezért kemény, magas intenzitású meccset várok. Nagy lökést adna az alapszakasz hajrájára, ha elhoznánk a három pontot a listavezető otthonából.”

misbby

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

HC Banska Bystrica–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hatalmas küzdelemben hozott el két pontot a listavezető Besztercebányától.

A házigazdák villámrajtot vettek, mindössze 49 másodperc telt el, amikor Bartánus vitte be a korongot a bal szélen, lövésre szánta el magát, és a pakk a hálóban kötött ki (1-0). A Besztercebánya a 6. percben emberelőnybe került, ez egy perc múlva kettős fórrá bővült, és bár nagy helyzeteik voltak, nem tudták ezeket gólra váltani. Nagy fölényben játszott a kétszeres címvédő, sorra alakították ki a helyzeteket Adorján Attila ketrece előtt, de valami mindig hiányzott a gólhoz szerencsére. A Jegesmedvék ritkán jutottak el Williams kapujához, de a 15. percben egy kontra végén Vas passzát Kulmala beütötte, így egyenlő lett az állás (1-1). A hátralévő időben is főként a miskolci térfélen folyt a játék, de az eredmény ekkor nem változott.

A második harmad áthúzódó miskolci előnnyel indult, ám nem tudták megfordítani az állást a piros-fehérek. Teljes létszámban továbbra is a hazaiak támadtak többet, ám a vendégek védekezése masszívnak bizonyult, és közben a kontráikban is bízhattak. A 33. percben ismét a miskolciak futhattak neki a speciális játéknak, de kevés hiányzott, hogy ők kapjanak gólt belőle, végül maradt az eldöntetlen. A házigazdák viszont a következő előnyüket gólra váltották a 38. percben: Faille lövése kipattant Adorjánról, Seleck egyedül maradt a kapu torkában, elhúzta a pakkot a hálóőr mellett és a gólvonal mögé csúsztatta a korongot (2-1). Már csak egy perc volt vissza a szünetig, amikor Magosi a palánk mellől befelé cselezte magát, oldalra passzolt, és Harrison a rövid felső sarokba bombázott (2-2).

A harmadik játékrész hazai rohamokkal indult, majd miskolci emberelőny következett, amelyből ismét nem lett gól. A Besztercebánya ezt követően négy percig játszhatott fórban, de ezúttal ők sem bántak jól ezzel a sansszal. Gyors, hullámzó játék alakult ki, mindkét félnek meg voltak a lehetőségei, de Adorjánnak kellett többet és nagyobbakat védenie. A harmad végén nagy fölénybe került a listavezető, ám hiába dolgozták ki sorra a helyzeteiket, a miskolciak kibekkelték ezt az időszakot.

A hosszabbításban mindkét csapatnak volt egy-egy ordító ziccere, de a döntés a büntetőkre maradt. Ebből a Jegesmedvék jöttek ki jobban, a hatodik sorozatban Vas János lövése a kapuvasról bepattant. A Jegesmedvék újabb szenzációs sikert értek el, miután másodszor is megszakították a kiváló formában lévő Besztercebánya sorozatát, amely nem csupán címvédője az Extraligának, hanem az idei szezonban is a végső győzelem egyik nagy esélyesének számít.

mis-bby

fotó: dvtk.eu

Extraliga, 2019. jan. 13., vasárnap.
Williams: 84,2% (Baros)
K
Adorján: 94,9%
Southorn, Marshall, Selleck, Faille, Asselin
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Mihálík, Sloboda, Bartanus, Higgs, Koper
2
Szirányi, Láda, Loiseau, Magosi, Harrison
Kubka, Datelinka, Róth, Cesik, Gabor
3
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
Biro, Török, Giertl, Lunter, Kabac
4
Slovák, Vojtkó
Ivan Droppa
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:49 BBY Bartanus Marshall Higgs
1-1 14:22 MIS Kulmala Vas Pance
2-1 37:09 BBY PP Selleck Faille Marshall
2-2 38:58 MIS Harrison Magosi Loiseau
2-3 65:00 MIS GWS Vas
39 Kapura lövések száma 19
6 Kiállításpercek 10

Így nyertek a Jegesmedvék Besztercebányán

 

Ryan Harrison csodás gólt lőtt, de Vas János győztes rávezetése sem volt piskóta.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum