A szezon legkeményebb Brassó–Fradija jön

   

Az alapszakasz hajrájában mindkettejüknek jobban kellenek a pontok, mint bármikor. Ráadásul hétfőn viharos meccsen nyert büntetőkkel a Corona.

Az Erste Liga vasárnapi fordulójában a két listavezető a másik csapat legnagyobb riválisának otthonában lép pályára: az SC Csíkszereda Újpesten, az FTC-Telekom Brassóban. A Fradinak lenne miért visszavágnia, hiszen a két csapat nem egészen egy hete játszott televíziós mérkőzést, ahol a brassóiak borsot törtek a zöld-fehérek orra alá. Hiába vezettek 2-0-ra a hazaiak, az erdélyi csapat összekapta magát és egyenlített. Az utolsó hét percben aztán emberfeletti teljesítményt produkáltak védekezésben, ugyanis végig létszámhátrányban, sőt több mint két percig kétfős mínuszban játszottak. A Fradi rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is képtelen volt betalálni, így jöhettek a rávezetések, amelyben viszont a kék-sárgák voltak a jobbak, így elvitték a pluszpontot. Érdekesség, hogy a Corona idén hatszor túlórázott, és mindig övé lett a második pont, kétszer hosszabbításban, négyszer büntetőkkel győzték le ellenfelüket, vagyis a műfaj specialistáinak is nevezhetők. A Fradi mérlege is pozitív, azonban kevésbé meggyőző arányban: ötször jutottak el a rávezetésekig, ebből hármat nyertek, három alkalommal hosszabbításra dőltek el a dolgok, ezek közül kétszer a javukra.

A hétfői vereség azért is lehetett fájó az FTC-Telekom számára, mivel így az előnye négy pontra csökkent legnagyobb riválisával, a Sportklubbal szemben, miközben a második helyen álló erdélyi csapat két meccsel kevesebbet játszott. A Szeredának öt meccse van még, amelyek közül három a könnyebbek közül való: oda-vissza játszanak a Vienna Capitals II-vel és fogadják a Hokiklub Budapestet. Az UTE és a Brassó otthonába is ellátogatnak, ezek kétesélyes összecsapások. A Fradi a vasárnapi mérkőzés után a Vasashoz látogat, majd hazai pályán fogadja a Gyergyót. Vagyis ha nyernek a Brassó ellen a zöldek, azzal nagy lépést tehetnek az alapszakasz-győzelem felé. Igen ám, de a Brassó is minél több ponttal szeretné kezdeni a középszakaszt. Ahhoz a két éllovas valamelyikének hatalmasat kellene zuhannia az alapszakasz hajrájában, hogy harmadik helynél előrébb végezzen a Corona, de a dobogó sem biztos még, hiszen a DEAC két, az UTE három pontra van, igaz, mindkét csapat két meccsel többet játszott.

A szezon folyamán a Brassó egyre közelebb került a Fradihoz. Október elején még 8-0-ra nyertek a zöld-fehérek, december elején Brassóban már csak Pavuk Attila üres kapura elért góljával győztek 4-2-re, így érkeztünk el a hétfői mérkőzésig. A felek összecsapása azért is érdekes, mert nyáron mindkét csapattól távozott a legponterősebb játékos: Braden Walls a Ferencvárosba, Jereme Tendler a Brassóba ment. A klubváltás egyikük esetében sem okozott törést, sőt, új lendületet kaptak: míg Walls tavaly 33 meccsen 38 pontot szerzett az alapszakaszban, addig idén 36 meccsen 54 pontnál jár. Tendler hasonló számokat hoz, tavaly 38 meccsen 31 pontra volt képes, idén 35 meccs után 51-nél tart. Mindkét csapat jóval gólerősebb, mint egy szezonnal ezelőtt: a Fradi 3,1 gólt lőtt meccsenként a 2017/18-as idényben, most 4,5-öt, a Brassó 2,6-ról 3,7-re fejlődött ebben. Igazán sokat a védekezésben sikerült javulniuk, a zöldek tavaly közel 4 gólt kaptak meccsenként, idén 2,4 ez a szám. Brassóban nem volt ekkora a baj, három kapott gól egy hetedik helyen végzett csapattól nem rossz teljesítmény, de ebből sikerült egy felet lefaragni.

Persze az egy másik Erste Liga volt, hiszen akkor még itt játszott a DVTK és a MAC, de ettől függetlenül a mutatók jelzik, miért ők vannak idén a legerősebbek között. Vasárnap egymás ellen kell bizonyítaniuk, az alapszakasz hajrájában egyre élesebb formát indokolt mutatniuk, így mindenképpen közönségszórakoztató hokira van kilátás a Cenk alján, és a tét sem lesz kicsi.

Corona Brassó–FTC-Telekom 1-8

   

A Fradi hétfői hazai veresége után vendégként kiütötte a Brassót, így százszázalékos túráról térhet haza Erdélyből.

Az alapszakasz végeredménye és a középszakasz bónuszpontjai szempontjából fontos rangadó rendeztek a Cenk alján, ahová az FTC-Telekom érkezett vasárnap délután. Már az első harmadban óriási csatát vívott a két élcsapat, a küzdelem teljesen kiegyenlített volt, egyforma teher hárult a két kapusra. A kezdés végül a vendégeknek sikerült jobban, mert a 7. percben Walls betalált korábbi munkaadója kapujába. A Corona gyorsan válaszolt, az egész szezonban bombaformában játszó Tendler hajszálpontosan négy perc múlva egalizált. A zöldeket azonban nem zavarta meg a bekapott gól, bő egy perc elteltével Nagy Gergő ismét őket jutatta vezetéshez. Egy rangadóhoz felfokozott érzelmek is járulnak – különösen azután, amilyen meccset hétfőn játszottak a felek Pesterzsébeten: nem akármilyen körülmények között nyert a Corona büntetőkkel 3-2-re –, ennek megfelelően a 15. percben Pavuk és Nagy talált egymásra, jutalmuk két-két perc pihenő lett. Alig 40 másodperc volt a szünetig, amikor Walls duplázott, így a csapatok 1-3-nál mehettek az öltözőbe. A második játékrészben folytatódott a kiélezett csata. A vendégek kivédekeztek egy hátrányt, majd ismét a Brassó került előnybe, ám ebből Tóth Adrián lőtt gólt a 34. percben. A csatár olyan lendületbe jött, hogy három percen belül újabb találatot jegyzett, ezúttal teljes létszámban. Ez a gól és az 1-5-ös állás Greg Lindqvist vezetőedzőnek is sok volt, lehozta az ezúttal nem túl hatékony Tőkét, és Polc állt a helyére a kapuba. A 38. percben másfél percnyi kettős előnybe kerültek a kék-sárgák, ám ezt a Fradi ki tudta védekezni, így a második szünetre maradt a négy gól különbség. A harmadik játékrész elején másfél perc sem telt el, amikor Pozsár bevette a brassói kaput, eldöntve minden lényegi kérdést. A Fradi nem elégedett meg ennyivel, a 48. percben Tóth Adrián mesterhármast ért el, 7-1-re módosítva az állást. Pontosan egy perc volt a végső dudaszóig, amikor Tóth Gergő is gólt lőtt, még komolyabbá téve a kiütést. Braden Walls 2+2-vel zárt, a fiatal Pozsár 1+1-gyel.

Az FTC-Telekom utolsó erdélyi túráján begyűjtötte mind a hat pontot, így továbbra is versenyben van az alapszakasz-győzelemért.

ftc-bra

A negyedik gólunk után a miénk volt a meccs

   

Így látta az 1-8-as Brassó–FTC-Telekom mérkőzést a két vezetőedző.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Kétségkívül nagyon jó meccset játszottunk, tudtuk, hogy kemény lesz, és nem is tévedtünk. Különösen az elején voltak nehéz időszakaink, de ezen az estén minden nekünk kedvezett, előnyben, hátrányban és egyenlő létszám mellett is jók voltunk. Úgy gondolom, a negyedik gólunk után a második harmadban már a miénk volt a meccs. Természetesen a harmadik játékrészt is jól hoztuk le.”

Greg Lindqvist, Corona Brassó: “A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy ismerjük a Fradit, és tudjuk, hogy nehéz őt legyőzni. Az első harmadban nem voltunk képesek megnyerni a csatákat a kapujuk előtt, aztán amikor megkaptuk a negyediket a második harmadban, kicsit elvesztettük a fonalat. Ezen az estén nem ment neki, megérdemelten nyert az ellenfelünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 850 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Andre.
Tőke: 72,2% (Polc: 75,0%)
K
Arany: 96,6% (Pleszkán)
Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Lee
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy G.
Boriszenko, Nagy I., Tranca, Péter, Zsók
2
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Dorofejev, Mihály E., Mihály Á., Bíró G., Gliga
3
Hegyi, Sarcia, Pozsár, Farkas, Tóth G.
Haraga, Bíró O., Chitac
4
Lengyel, Roczanov, Tóth Renátó, Rafaj
Lindqvist Greg Kjell
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:26 FTC Walls Pavuk Jászai
1-1 10:26 BRA Tendler Lidhammar Boriszenko
1-2 11:38 FTC Nagy G. Walls Tóth A.
1-3 19:19 FTC Walls Pavuk Nagy G.
1-4 33:09 FTC SH Switzer Walls Karmeniemi
1-5 35:51 FTC Tóth A. Jászai Perrier
1-6 41:22 FTC Pozsár Perrier Switzer
1-7 47:11 FTC Tóth A. Switzer Tóth Richárd
1-8 59:00 FTC Pozsár Farkas Tóth G.
29 Kapura lövések száma 30
2 Kiállításpercek 14

Így ütötte ki az FTC-Telekom a Brassót

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk