Két pont hiányzik az Újpestnek a felsőházhoz

   

Ehhez a ligautolsó Hokiklub Budapest vendégeként is maximálisan koncentrált és célratörő játékot kell mutatniuk a liláknak pénteken.

Két pontra van szüksége az Újpestnek ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsa felsőházi tagságát, aminek hetek óta komoly esélyese. Újév előtt minden további nélkül megkockáztattuk volna, hogy leírjuk: valószínűleg megszerzi a csapat ezeket a pontokat a Hokiklub Budapest otthonában. Aztán azonban jött a Schiller-Vasas HC elleni vereség, majd a következő játéknapokon a kiscsapatok sorra feltámadtak, ezért azóta óvatosabban kell bánnunk a jóslatokkal.

Jelen pillanatban például úgy állnak a dolgok, hogy az egész mezőnyből az UTE szerezte az utolsó három bajnoki mérkőzésén a legkevesebb egységet, illetve ők az egyedüliek, akik e fellépésük alkalmából mindössze egyszer tudtak pontot szerezni. Összesen egyet ebben a naptári évben. Bár lehet azt is mondani, hogy Gyergyóból és Szeredából két vereséggel hazatérni nem képtelen dolog, ám a HKB sorsolása sem volt sokkal könnyebb.

Hasonlóság a lilákkal, hogy a Hokiklubnak is volt két nehéz ellenfele az ugyancsak egyre nehezebb Vasas mellett. A HKB is kikapott a Vasastól, ám előtte pontot szerzett a Brassótól, ráadásul úgy, hogy a győzelemhez is közel állt, illetve idegenben legyőzte a Debrecent. Az aligha következik mindebből, hogy a HKB lenne a mérkőzés esélyese, de az igen, hogy az UTE nem engedheti meg magának még egyszer azt a lazaságot, lustaságot, amellyel Káposztásmegyeren kezdte az esztendőt.

Az utóbbi mérkőzéseken betegségek, sérülések is hátráltatták a lilákat, de az agyrázkódással küszködő Ropret és Huba, valamint a tüdőgyulladásból lábadozó Szaller esetleges távollétében is mellettük szól a játéktudás. Az UTE legnagyobb problémája az egész szezonban a góllövés. Rengeteget lőnek kapura, de rossz hatékonysággal. Mindezek mellett az emberelőnyök kihasználása is döcög. A lilák szerencséjére a HKB sem erős ezekben, sőt valamivel gyengébben is áll. Ugyanakkor az utóbbi mérkőzések lendülete biztosan segíti őket, következésképpen nem magától értetődő egy esetleges újpesti győzelem.

KMH-UTE-900

Hokiklub Budapest–UTE 1-2

   

Újabb nagycsapattól lopott pontot a Hokiklub, az Újpest csak büntetőkkel tudott nyerni a Tüskecsarnokban.

A KMH-nál ott volt a jégen a két újonnan igazolt légiós, Filip Landsman kapus és Nicholas Kuqali, míg a liláknál Szaller visszatérhetett tüdőgyulladása után, az agyrázkódással küzdő Ropretet és Hubát ellenben továbbra sem tudták nevezni. Az UTE nagyon bekezdett, ráborította a pályát a HKB-re, de a frissiben igazolt cseh hálóőr vezérletével a házigazdák sokáig állták a sarat, mi több, olykor veszélyes ellentámadásokra is képesek voltak. A jég az utolsó percben tört meg, amikor Hebar visszatett korongját a hátulról érkező Kocsis kapta a középen, aki erős félmagas lövéssel betalált. A második harmadban felszívta magát a Hokiklub, és egy eladott korongból ki is egyenltett Albert révén, 1-1 a 28. percben. A játékrész második fele elsősorban a kihasználatlan kiállításokról szólt, és nem változott ez az utolsó húsz percben sem. Lényegében egyenlő erők küzdöttek a pályán, miközben a KMH-nak tiszta négy perce is lett volna arra, hogy bevigye a döntő találatot, amikor Varga Arnold magas botja nyomán csúnyán megsérült Orbán Attila szája. Neki legyen mondva, a védő gyors gyógykezelés után visszatért. Miután minden lehetőség kimaradt mindkét oldalon – a hosszabbításban is –, jöhettek a büntetőlövések. A hazaiak eddig még egyetlen alkalommal sem nyertek túlórában – háromszor jutottak el döntetlenig, ám ellenfelük rendre elvitte a pluszpontot az ötperces ráadásban –, ami most a szétlövésben sem sikerült nekik. Az UTE részéről Sikorcin és Stefishen is eredményes volt, a KMH részéről senki sem. Gröschl Tamás és Stefan Mega csapatát így is dicséret illeti, könnyen lehet, hogy okoz még a ligaújonc meglepetéseket a középszakaszban. A lila-fehérek ugyanakkor ezzel a szolid sikerrel már matematikailag is bebiztosították a helyüket a felsőházban.

hkbute

Agresszívebb lett az ellenfél az új edzővel

 

Mestermérleg a Hokiklub–UTE összecsapást követően.

Gröschl Tamás vezetőedző, Hokiklub Budapest: „Mindkét új játékos debütálása jól sikerült, és komoly erősségei lesznek a csapatnak. A kapus sokat tett hozzá ahhoz, hogy pontot tudtunk szerezni. Próbálunk egyre feszesebbek lenni, és dolgozni azon, hogy a részletek minél inkább ott legyenek, és a küzdelmi szintet a plafonon tartsuk. A következő három meccs arról fog szólni, hogy felkészülünk a középszakaszra, ahol bármi történhet.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, UTE: „Látszik, hogy sokkal agresszívebb csapat lett az ellenfél az új edzővel. Egy ilyen meccsen lehet kijönni a negatív spirálból. Sokat tettünk azért, hogy hárompontos győzelmet arassunk, sok helyzetünk volt, de sajnos nem voltunk pontosak. Az a lényeg, hogy nyertünk, ez fontos volt. Abban bízom, hogy átlendültünk ezen a kisebb holtponton.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 195 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Pálkövi, Soltész.
Landsman: 96,8% (Hajek)
K
Sila: 97,1% (Duschek)
Lévai, Szécsi, Albert, Sátek, Izsák
1
Szaller, Varga, Brine, Benk, Stefishen
Jancsó, Lakatos, Petres, Szappanos, Szűcs
2
Rusk, Kiss P., Kovács S., Hebar, Kocsis
Bán, Orbán, Berendi, Köllő, Németh
3
Nagy, Kovács A., Sikorcin, Csányi, Sági Martin
Csíki, Kuqali, Horváth B. D., Godó, Szopos
4
Pokornyi, Nemes, Szalma, Vincze
Gröschl Tamás
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:03 UTE Kocsis Hebar Nemes
1-1 27:13 HKB Albert Sátek Izsák
1-2 65:00 UTE GWS Sikorcin
35 Kapura lövések száma 63
6 Kiállításpercek 14

Így szerzett pontot a Hokiklub az Újpesttől

 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk