A Brassónak kell a három pont a DEAC-tól

   

A szezon elején 6-1-re nyert a Debrecen a Cenk alján, ám azóta nagyot változott a világ, a két csapat élet-halál harcot folytat a bónuszpontokért.

Az Erste Liga pénteki fordulójának rangadója a DEAC brassói fellépése lesz. A két csapat fej-fej mellett halad az alapszakaszban, eddig hol az egyikük volt előrébb, hol a másikuk, és jelenlegi pozíciójuk is tökéletesen tükrözi ezt az állapotot. A DEAC a harmadik 71 ponttal, míg a Corona a negyedik 69-cel, ám az erdélyi csapat két meccsel kevesebbet játszott, és akár már pénteken megelőzheti ellenfelét. Ha viszont a debrecenieknek összejönne az idegenbeli bravúr, a különbség öt pontra nőne, ami már nagyobb biztonságot jelentene számukra. A Brassó pénteket követően még ötször lép pályára, mindannyiszor hazai pályán, ám az alapszakasz vége így sem lesz könnyű a számukra, hiszen fogadják az FTC-Telekomot, a Csíkszeredát és a Gyergyót is, így csak a Hokiklub Budapest és a Vienna Capitals II tűnik könnyebb falatnak. A DEAC az erdélyi túra második állomásán Gyergyószentmiklósra utazik, őket egyszer még hazai pályán is vendégül látják, emellett mennek a kiszámíthatatlan DAB-hoz is.

bradeac

A hátralévő meccsek alapján lehetetlen megjósolni, melyik csapat végezhet előrébb, nézzük ehelyett jelenlegi formájukat! A debreceniek az elmúlt egy hónapban két felsőházi csapattal játszottak, a Fradit legyőzték, az UTE-tól kikaptak. Emellett kétszer meccseltek a Titánokkal és a HKB-val, egyszer a Vasassal és a Viennával, ezek a mérkőzések azonban közel sem sikerültek úgy, ahogy arra a csapat helyezése alapján számítani lehetett. Nem is annyira a végkimenetelt illetően, hiszen a hat meccsen a megszerezhető 18 pontból 14-et behúztak, hanem a mutatott játék tekintetében: a Vasast 5-4-re győzték le, a Titánokat otthon 5-3-ra, idegenben rávezetésekkel, a Hokiklubtól egyszer ki is kaptak. De a Román Kupa miatti közel egy hónapos Erste Liga-szünet a Brassónak sem tett jót. Január 4-én egy HKB ellen elért hosszabbításos győzelemmel tértek vissza a magyar bázisú ligába, majd kikaptak Bécsben, hogy utána hősies körülmények között nyerjenek a Ferencváros otthonában, utolsó alapszakaszbeli magyarországi túrájuk utolsó állomásán.

Az eddigi egymás elleni meccseik eredménye is hasonló. A különbség a szezon elején volt a legnagyobb, amikor Brassóban még keresték az identitásukat, a szányaló DEAC akkor 6-1-re nyert idegenben. Két héttel később Debrecenben már csak 2-0 volt, míg november 23-ára megfordultak az erőviszonyok, idegenben győzött a Corona 3-2-re. Jó hír mindkét csapat számára, hogy a Gyergyó keddi vereségével eldőlt: a DEAC-ot és a Brassót már matematikailag sem lehet kiszorítani a felsőházból. Pénteken így sem lesz kicsi a tét, hiszen egy hajszál választja el a két csapatot nemcsak egymástól, hanem az őket kettő, illetve négy ponttal követő UTE-tól is.

Corona Brassó–DEAC 6-3

   

A brassóiak magabiztosan tartották otthon a három pontot a debreceniek ellen.

Az immár biztosan felsőházi Corona és DEAC csapott össze pénteken este. A tabellaszomszédok csatájában a házigazda alaposan nekiesett vendégének. A Brassó komoly fölényt harcolt ki, és már az 5. percben megszerezte a vezetést Péter góljával. Szenvedélyes csata folyt a jégen, a 8. percben Carlson és Turcotte akaszkodott össze, jutalmuk páros kiállítás lett. Továbbra is nyomást alá helyezték a kék-sárgák a Debrecent, és egy újabb perc elteltével Tranca meg is duplázta a gólelőnyt. A Brassó irányította a játékot, a harmadban háromszor annyit lőttek kapura, és ez az utolsó percben ismét eredményre vezetett: Lidhammar emberelőnyben talált be Hetényinek. A második harmad elején a debreceniek kétszer is előnyben játszhattak, hiába. A vendégek erőfeszítései a 29. percben hozták meg gyümölcsüket, amikor Hetényi Péter bevette Tőke kapuját. A Brassó azonban ezt nem hagyta annyiban, öt perc múlva Mihály visszaállította a háromgólos különbséget, sőt a 37. percben Tendler meglőtte újabb gólját, 5-1. A harmadik játékrész elején a DEAC jelezte, hogy nem áll még szándékában feladni meccset, Turcotte faragott a hátrányból. Az indulatok továbbra sem csillapodtak, öt perccel a lefújás előtt a hazaiak részéről Carlson és Bíró Ottó, a vendégektől Turcotte és a Novotny nevezett be egy kis bunyóba, amelyet a büntetőpadon pihenhettek ki. Az 58. percben hoki is volt a jégen, Németh még egyet faragott a hátrányból. Egy perccel a vége előtt a DEAC levitte a kapusát, ám ezt Péter góllal büntette. A Brassó fontos győzelmet aratott a tabellaszomszédok rangadóján, és ezzel fellépett a táblázat harmadik helyére.

debbra201811

Nagyon jól játszottunk az első harmadban

   

Vezetőedzők a Corona Brassó–DEAC Erste Liga-rangadóról.

David Musial, DEAC: “Bizakodva kezdtük a mérkőzést, mindent megtettünk a győzelemért, de vesztettünk. Van ilyen. Utazunk tovább Gyergyóba, meglátjuk, ott mire leszünk képesek.”

Greg Lindqvist, Corona Brassó: “Úgy gondolom, nagyon jól játszottunk az első harmadban, kombinatívan, fantáziával jégkorongoztunk, és nem voltunk rosszak a második játékrészben sem. A harmadikban kicsit figyelmetlenebbek lettünk, csak a támadásokra koncentráltunk, és ezzel rengeteg lehetőséget adtunk az ellenfélnek. A 6-3-as végeredménnyel nem lehetünk elégedetlenek, megvan a három pont, ez a lényeg.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 894 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Andre.
Tőke: 88,0% (Polc)
K
Hetényi Z.: 90,7% (Gönczi)
Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Lee
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Boriszenko, Nagy I., Mihály Á., Molnár Zs., Gliga
2
Antal, Behal, Németh, Kulesov, Hári
Dorofejev, Mihály E., Tranca, Péter, Zsók
3
Hetényi P., Berta, Kozma, Silló, Salló
Haraga, Bíró O., Bíró G.
4
Erdei, Molnár D., Vincze, Márton
Lindqvist Greg Kjell
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:13 BRA Péter Zsók Tranca
2-0 08:51 BRA Tranca Lidhammar Dorofejev
3-0 19:19 BRA PP Lidhammar Carlson Bors
3-1 28:42 DEB Hetényi P. Németh Hári
4-1 33:01 BRA Mihály Á. Molnár Zs. Gliga
5-1 36:01 BRA Tendler Lee
5-2 41:36 DEB Turcotte Novotny
5-3 57:19 DEB Németh Molnár D. Antal
6-3 59:24 BRA EN Péter Mihály Á.
54 Kapura lövések száma 25
16 Kiállításpercek 14

A Corona Brassó–DEAC találatai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk