Mire megy most a kis Volán a kis Viennával?

   

Az Erste Liga pénteki fordulójában nem pusztán két EBEL-es farm rivalizálása a tét, hiszen a Fehérvári Titánok az alsóház első helyére pályáznak.

A Titánokat 16 pontos szakadék választja el a ponttáblázaton a Vienna Capitals II-től, az egymás elleni eredmények mégis a bécsiek mellett szólnak. Az osztrák fővárosban egyszer szűken nyertek a hazaiak, másodjára a Titánok győztek magabiztosan. Az eddigi egyetlen fehérvári mérkőzésüket viszont ugyanúgy 5-4-re behúzta a Vienna, mint az első bécsit, így a megszerezhető 9 ponton 6-3 arányban osztoznak a felek az osztrákok javára. A pénteki az utolsó alkalom, hogy ebben változás történjen. Igaz, feltehetően nem ez lesz a fehérváriak fő hajtóereje, sokkal fontosabb nekik, hogy a megyei riválist megelőzzék a középszakasz kezdete előtt. Erre van is esélyük. Mindkettejüknek 49 pontja van – mindkettejüknek négy meccse maradt. A Fehérvár a bécsieken kívül játszik még a Schiller-Vasas HC-val és az UTE-val, míg a DAB-ra szintén az UTE, valamint a Hokiklub Budapest és a DEAC vár. A Fejér megyeiek emellett egymással is vívnak még egy fontosnak ígérkező csatát Dunaújvárosban.

titvien
Fotó: Soós Attila / Fehérvári Titánok

A Vienna számára az alapszakasz már nem tartogathat meglepetéseket, a kilencedik helyen állnak a tabellán, messze lemaradva a 8. Titánoktól és 14 pont előnnyel a 10. Vasashoz képest. Gőzerővel készülhetnek tehát a középszakaszra, miközben egyre erősödnek, öszetételükben és eredményeikben is: legutóbb a Brassót lepték meg egy hazai pályás 2-1-gyel. A Titánok még jobb formában várják a találkozót, januárban négy meccsen 8 pontot gyűjtöttek, háromszor győztek, a Fradi ellen például idegenben 5-1-re, és sosem távoztak pont nélkül. Az alapszakasz feléig a Vienna Capitals II tudta tartani a lépést velük a táblázaton, kérdés, hogy mi a helyzet játékerőben közvetlenül a szezon legfontosabb szakasza előtt.

Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II 5-2

   

A magyar csapat összességében magabiztosan nyerte meg a farmok találkozóját, és ezzel feljött az Erste Liga-táblázat 6. helyére.

Erősen kezdtek a Titánok. Több lövés után Mihály Ákos egyedül törhetett kapura, Zimmermann védett. A 3. percben a játék késleltetéséért Pallierer mehetett a büntetőpadra. Felállni sem sikerült emberelőnyben, kiválóan működött a bécsi letámadás, sőt, Bauer szólóját Gyenesnek kellett védeni. Egyenlő létszámban jobban ment a fehérváriaknak: Bennett és Péter Andor ugrottak ki, majd Császár veszélyeztetett. A 9. percben komoly tűzijáték alakult ki a vendégkapunál, többször blokkoltak a bekkek, végül Zimmermann lepkésében pihent meg a korong. A második magyar emberelőny már jobban sikerült, megvoltak a helyzetek. Bár a gól nem jött össze, lendületbe került a Kiss-csapat. Úgy tűnt, a fizikális hokival, sok ütközéssel kezdő Vienna-farm kifogyott a szuflából. Az agilisan játszó Péter Andor vezérletével letáboroztak a támadóharmadban a Titánok, majd Császár és Mazzag ígéretes akciója következett. A hajrá az osztrákoké volt. Ebbe Bennett kis híján belerondított; egy kontra végén megkerülte a kaput, majd csilingelő kapuvasat lőtt. Kiegyenlített harmad után gól nélküli állásnál mehettek pihenni a csapatok.

Ami az első felvonásban nem sikerült, az a másodikban egy perc alatt összejött. Kiss Patrik könnyen védhető, lazán kapura emelt korongját Zimmermann elvétette, a kipattanót Lewis vágta a hálóba (1-0). A vezető gól megszerzése után Satmark, majd fél percre rá a kétszeres EBEL-bajnok, ezúttal a farmot erősítő Philippe Lakos is a kiállítás sorsára jutott. Az öt a hármat kihasználta a Fehérvár: Beukeboom átadásából ismét Lewis volt eredményes (2-0). Gyorsan jött az osztrák válasz, a 26. percben Hiltunen szépített (2-1). Beindult a gólgyár, egy kihasználatlan emberfór után Balogh Bence két bécsi bekkel is megküzdött, a korong az akciót kísérő Kiss Roland elé került, aki Dézsivel lövetett gólt (3-1). A harmad második fele – a találatokat tekintve – csendesebben telt, de esemény akadt bőven. Főleg a speciális egységek voltak a jégen, felváltva játszottak előnyben a csapatok. A 37. percben kirobbant a feszültség a játékosokból, többen is összekapaszkodtak. A hajrá az osztrákoké volt. Épp letelt Sándor Flórián büntetése, amikor Bauer passzára Maxa érkezett tökéletesen, és kapásgóljával nyílttá tette az összecsapást (3-2).

A záró harmadot a hátrányban lévő Vienna-farm kezdte jobban, majd Sándor és Ranftl estek egymásnak, a fehérvári fiú a bunyóban földre vitte ellenfelét. Mindenhonnan tüzeltek a bécsiek, helyzeteket alakítottak ki, míg a Titánok főleg kontrákra rendezkedtek be. A 45. percben Lewis kapott tökéletes egész pályás átadást, a mesterhármast Zimmermann bravúrja akadályozta meg. Ismét a speciális egységek kerültek előtérbe. Előbb az osztrákok tékozoltak el egy fórt, majd egymás után két fehérvári következett. Az 54. percben Balogh Bence emberelőnyös góljával újra kettő volt közte (4-2). Ezt nehezen viselték a vendégek, folyamatos és durva szabálytalanságaikkal egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon. A meccs érdemi része ezzel véget is ért. Egy időkérés és a kapuslehozatal után Beukeboom üres kapus találatával lezárta a mérkőzést (5-2).

titvie

Kevés dolog volt, ami nem tetszett

   

Mestermérleg az 5-2-es Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II mérkőzés után.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 305 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kis-király, Pálkövi.
Gyenes: 93,9% (Horváth D. Cs.)
K
Zimmermann: 89,5% (Tschrepitsch)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Saari, Satmark, Bauer, Hiltunen, Preiser
Imre, Szabó B., Péter, Balogh, Bennett
2
Piff, Lakos, Schlögl, Ranftl, Kittinger
Reiter, Sándor, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Posch, Hedberg, Hofer, Rohm, Maxa
Vas, Erdély, Kovács, Dézsi
4
Pallierer, Wolf
Kiss Dávid
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:22 FHA Lewis Kiss P. Kiss R.
2-0 23:53 FHA PP2 Lewis Beukeboom Kiss P.
2-1 25:08 VIC Hiltunen Preiser Posch
3-1 29:45 FHA Péter Kiss R. Balogh
3-2 37:40 VIC Maxa Bauer Saari
4-2 53:10 FHA PP Balogh Lewis Bennett
5-2 57:11 FHA EN Beukeboom
38 Kapura lövések száma 33
13 Kiállításpercek 31

A Titánok–Vienna Capitals II összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum