Kovács Dávid tovább javította átlagát

 

Ismét körülnéztünk, hogyan teljesítenek utánpótláskorú légiósaink.

A svéd U18 Elit déli csoportjában a Boräs az utolsó, tizenkettedik helyen végzett, így az alsóházban folytatja. Kozma Dávidék már túl is vannak két meccsen, a Troja otthonában 2-1-re győztek, a Mariestadot otthon verték 8-6-ra. Az első meccs győztes gólját a magyar csatár készítette elő, a másodikon két asszisztig jutott. A Boräs egyelőre vezeti az alsóházat. Kozma az U20-as csapat bajnokiján is szóhoz jutott, ahol szintén a Mariestadot verték 7-4-re. Az első gólt Kozma lőtte, a negyediket előkészítette, a junioroknál 13 meccsen 10 pontnál tart.

A ifjúsági bajnokság keleti divíziót a kilencedik helyen abszolválta a Wings, amely így szintén a régió alsóházába került. Első meccsüket be is húzták, a Vallentunát verték 5-3-ra. Kónya Krisztián játszott, pontot nem szerzett.

3 meccsen 5 pontot szerzett a svájci Elite A-ban szereplő SCL Young Tigers. Kovács Dávid csapata hazai pályán hosszabbításban 3-2-re verte a Bernt, majd rendes játékidőben 4-2-re a Genéve-öt. A GCK Lions otthonában 3-2-re kaptak ki (a hazaiaknál sem Révész, sem Falus nem játszott). Kovács a két győztes találkozón őrizte a langnaui klub hálóját, gólátlagát 2,41-re javította. A Young Tigers második a Bern mögött. Az említett Falus a GCK másik meccsén, a Bern ellen jégre lépett (2-4), de az Elite B-s ZSC Lionsnál is jutott neki mérkőzés. A testvércsapat a Rapperswilnél vendégeskedett, és bár a 22. percben Falus még egyenlített, végül a hazaiak 5-2-re behúzták az összecsapást. Ez volt Falus Ádám harmadik gólja az Elite B-ben. A ZSC a rájátszást jelentő hatodik helyen áll.

4 ponttal zárta a 2019-es év első hétvégéjét a német DNL-ben szereplő Eibären Berlin. Kánya Tamás csapata Düsseldorfban 3-2-re diadalmaskodott, majd a Köln otthonában hosszabbításban maradt alul (1-2). Kánya játszott, pontot nem szerzett. A másik magyar érdekeltségű csapat, az Augsburg Mannheimben vendégszerepelt, ám kiütéses, 8-2-es vereséget szenvedett. Péter Donát 1 gólpasszt adott, Szűcs Ádám nem szerzett pontot. A Berlin a negyedik, az Augsburg a hatodik a tabellán.

Az amerikai USHL az ünnepek alatt sem állt meg, a Madison Capitolsra öt meccs is várt a legutóbbi összefoglalónk óta. A csapat nem remekelt, mindössze 1 pontot szerzett a találkozók során, a listavezető Muskegon otthonában ráadásban szenvedett 4-3-as vereséget. Papp Kristóf az 5 meccsen 2 gólpasszig jutott, az idei szezonban 24 találkozó után 7 pont áll a neve mellett. A Madison kilencedik a konferenciájában.

A szlovák ifjúsági ligában a Trencsén előbb rendes játékidőben 4-2-re nyert Iglón, majd büntetőkkel 3-2-re múlta felül ellenfelét. Sárdi Máté mindkettőn játszott, egy gólpasszig jutott. A Dukla Trencin ötödik a bajnokságban.

Bent maradt a Nuorten Mestisben a TPS Akadémiája. Az alapszakaszt a 15 csapatból a 9. helyen záró klub már elkezdte a középszakasz küzdelmeit, a LeKi-től 5-1-re kikaptak, a Koovét 4-2-re verték. Nagy Zoltán játszott, Farkas Márton nem lépett jégre. A Daadou Ádámot foglalkoztató Diskos a 10. lett az alapszakaszban, így ők is a TPS-sel folytatják egy osztályban. A Diskos idegenben 5-2-re verte a KJT Haukatot, majd otthon 8-7-re a Jokipojatot. A második találkozót Daadou három gólpasszal zárta.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk