Bödök Bence a hét Erste Liga-játékosa

   

A Schiller-Vasas HC csatára 3 meccsen 3 góllal és 3 assziszttal segítette hozzá csapatát ahhoz, hogy 6 pontot szerezzen.

A MAC utánpótlásában nevelkedett Bödök Bence 2 szezont töltött Majoross Gergely csapatában, de mivel nem sikerült állandó helyet szereznie magának az első két sor valamelyikében ? másodjára így is eljutott 6 lőtt gólig ?, egy idényre a Ferencvároshoz szerződött, majd tavaly nyáron a Schiller-Vasas HC játékosa lett. Itt gyakorlatilag a szezonkezdet óta a csapat legponterősebb jégkorongozója, és mióta jobban megy a piros-kékeknek, azóta ő is egyre előrébb tör a kanadai táblázaton. Most éppen 32 mérkőzésen 10+13-nál tart, ami kissé kiemeli őt szorgos csapattársai közül, de legalább ennyire figyelemre méltó, hogy pluszmínusz-mutatója ?1, ami ugyancsak a legjobb a bajnokság utolsó előtti helyén álló piros-kékeknél, holtversenyben Schmál Kristóféval. Nem akarunk túlzó következtetéseket levonni, de Bödök Bence példája is azt látszik megmutatni, hogy volt és van értelme a Vasas-stratégiának, amely több lehetőséget biztosít fiatal magyar játékosoknak.

A csapat fejlődését jelzi, hogy egy játékosa most odaérhetett a hét játékosa cím közelébe ? hét gólja elismerésben már részesült vasasos hokis Turbucz Martin személyében ?, sőt teljes joggal be is gyűjthette azt. Az elmúlt játékhétvégén ? amely igen hosszúra nyúlt, hiszen szerdán ért véget ? senki sem szerzett több pontot Bödök Bencénél az Erste Ligában, ráadául a gárda sem szenvedett rendes játékidős vereséget egyetlen alkalommal sem.

Az elismerés alkalmából kisinterjút közölt a csatárral a szövetség honlapja, amelyben az alábbiakat mondta magáról:  ?Kicsit ingadozó a teljesítményem, ezen kell javítanom, kiegyensúlyozattabbá kell válnom. De úgy érzem, ezen a területen is egyre jobban fejlődök.? A csapat lehetőségeiről pedig ezt: ?Próbáljuk tovább vinni a középszakaszra is azt a jó formát, amit már december eleje óta mutatunk. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érünk el, és nehéz ellenfélnek bizonyulunk minden csapat számára.?

A Schiller-Vasas HC igen nehéz meccsek előtt áll, péntek este az SC Csíkszeredát, hétfőn a Fehérvári Titánokat, csütörtökön az FTC-Telekomot, szombaton a Gyergyói HK-t fogadja.

bodok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum