Duschek Dávid: A döntő is reális lehet

   

Szezon közben került Újpestre Duschek Dávid, és remek teljesítményt nyújt a lila-fehéreknél. Volt hozzá néhány kérdésünk.

Az idény egyik legváratlanabbnak tűnő átigazolása Duschek Dávid Újpestre távozása volt az extraligás DVTK Jegesmedvéktől. A válogatott bő keretében is számításba vett hálóőr gyorsan megtalálta helyét a lila-fehéreknél, és eddigi teljesítményére igazán nem lehet panasz: 94,3 százalékos hatékonysága Hetényi Zoltán produkciójával vetekszik, igaz, a debreceni kapus több meccsen érte el ezt az átlagot. ?Szerencsére tényleg hamar befogadtak a srácok, gyorsan családtag lettem Újpesten. A hátvédekkel persze össze kellett szoknom, de szerintem ezzel sem volt gond. Most már megfelelő az összhang közöttünk, sokat segítenek nekem, hogy jó teljesítményt nyújthassak.?

A már emlegetett 94,3 százalék a 30 éves kapus pályafutásának eddigi legjobb átlaga, amihez hozzájárult a szlovák Extraligában eltöltött három hónap. ?Ez abszolút így van, a teljesítményemhez nagyon sokat tett hozzá a Tipsport Liga. A pörgősebb játékhoz, gyorsabb lövésekhez hozzá kellett szoknom, és ugyanez igaz a döntéshozatalra is. Az Extraligában akkor is koncentrálni kell, amikor nálunk van a korong, hiszen egy pillanat változhat a helyzet, akár néhány másodpercben belül már a kapunk előtt lehetnek a támadók. De nincs ez másként az edzéseken sem, ott is olyan hőfokon megy a munka, hogy kihagyni egy pillanatra sem lehet.?

A váltás viszont váratlan volt. Október végén Duschek remek teljesítményt nyújtott a Kassa és a Zólyom ellen, az utóbbi meccsen pontot is szereztek a Jegesmedvék, és úgy tűnt, a miskolci kapus elkapta a fonalat. ?Én is úgy éreztem, hogy jól ment a védés azon a két találkozón, magabiztosabb lettem. Abban bíztam, hogy a következő mérkőzésen is én állhatok kapuba, ám nem ez történt, sőt közölték velem a rossz hírt a vezetők. Edzői döntés volt: egyrészt úgy ítélték meg, hogy erősíteni kell ezen a poszton, másrészt szerintük Adorján Attila jobb formában volt, így én lettem létszám feletti. Sok időm nem volt megemészteni az egészet, addigra már kerestek is nekem csapatot, így szinte azonnal a mélyvízbe kerültem Újpesten. Ott örömmel fogadtak, mert úgy érezték szükség van rám, tudok segíteni. Bízom benne, hogy nem ért még véget az extraligás karrierem, mert a miskolci vezetőkkel abban maradtunk, hogy amint befejeződik az Erste Liga, visszatérek a Jegesmedvékhez. De a következő hónapokban az Újpest sikeréért fogok megtenni mindent.?

duschek

fotó: Somogyi Viktor

A célok komolyak, az Újpest jelenleg a felsőházért van nagy versenyben, és több mint valószínű, hogy ott tölti majd a középszakaszt. ?Úgy gondolom, a keretünk elég jó, ezt jelzi, hogy az utolsó 20 meccsünkből 14-et megnyertünk. Most volt egy hárommeccses vereségszériánk, ami nem volt bekalkulálva, de ez minden csapatnál előfordul egy ilyen hosszú sorozatban. Jobb, ha most jön, mintha a rájátszásban veszítenénk sorra. A legfontosabb, hogy a playoffra álljunk össze teljesen, az mindig egy új bajnokság. Ha sikerül helyreraknunk a csapat játékának még hiányzó darabkáit, akkor szerintem a döntő is reális lehet számunkra.?

Duschek Dávid pár hónap leforgása alatt két bajnokságban is védett, így érdekes lehet a véleménye, hogy milyen is a mostani Erste Liga. ?Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint korábban. Az előző években a Miskolc és a MAC több tíz ponttal húzott el az alapszakasz végére, most a különbség sokkal kisebb az élmezőnyben. Az első két helyezett kicsit ellépett ugyan, de mögöttük szoros a mezőny. Ráadásul a főként fiatalokból álló csapatok egyre inkább belerázódnak a ligába, elég csak az elmúlt napok eredményeit megnézni. Most már ők is tudnak komoly meglepetéseket okozni, és így a bajnokság végkimenetele igencsak kiszámíthatatlan lett.?

A kapus az elmúlt években mindig odakerült a válogatott bő keretéhez, de világbajnokságra még nem utazhatott. ?A válogatottság számomra mindig álom és megtiszteltetés. Amennyiben az idén is behívnak, mindent meg fogok tenni, hogy megfelelően teljesítsek. A küzdelem nagyon kemény, hiszen sok remek magyar kapus van, de soha nem fogom feladni.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum