A Fehérvári Titánok megelőzhetik a DAB-ot

   

Ehhez az idén még veretlen Schiller-Vasas HC-t kell legyőzniük.

Továbbra is nagy a verseny az alsóház tetején és alján is. A legjobban a hatodik Gyergyó áll 50 ponttal. Nála két meccsel többet játszott a DAB, amely 49 ponttal a hetedik, míg a Titánok 47 pontot gyűjtöttek, akik a DAB-nál egy meccsel kevesebbet, a Gyergyónál eggyel többet játszottak. Kiss Dávid csapata az elmúlt hetekben jó formában játszik, a legutóbbi hat meccsén 10 pontot spájzolt be, oda-vissza verte a DAB-ot, 5-1-re legyőzte idegenben a listavezető Fradit, de pontot rabolt az UTE otthonából is. Sok idejük ugyanakkor nem volt pihenni a szerdai meccs előtt, hiszen kedden a DEAC csapatát fogadták, ahol két harmadon keresztül nagyszerűen ment nekik, 3-1-re vezettek, csak az utolsó 20 percet rontották el, de ez elég volt ahhoz, hogy a debreceniek egyenlítsenek, majd rávezetésekkel a pluszpontot is megszerezzék. Ám ahogy Kiss Dávid vezetőedző a meccs után fogalmazott: bánkódni nincs idő, hiszen szerda este fél héttől a Vasas érkezik hozzájuk.

Ladányi Balázs csapata hasonló formajavuláson ment át az utóbbi időben, mint a Titánok. Hárommeccses győzelmi szériában vannak: az UTE-t büntetőkkel, a Vienna Capitals II-t hosszabbításban, a Hokiklub Budapestet rendes játékidőben győzték le, vagyis ebben a naptári évben még nem kaptak ki. A jó sorozatnak meg is lett az eredménye, ugyanúgy 18 pontjuk van, mint a Hokiklub Budapestnek, és mivel a kiírás szerint a helyezések sorrendjét pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmények határozzák meg, így kimondottan jól jött nekik, hogy az elmúlt két hétben kétszer is elkapták Orbán Attiláékat, mert ebben már ők a jobbak, és több meccsük nem lesz egymás ellen. Hasonlóan fontos volt a Titánok számára a DAB elleni két siker, bár ők még egyszer utaznak Dunaújvárosba, de az egymás elleni meccsek eredménye szerzett pontok tekintetében 5-4 a javukra.

titdab
Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Egyelőre azonban mindkét csapat kevésbé számolgat, inkább az alapszakaszból számukra hátra lévő öt mérkőzésen igyekeznek minél több pontot szerezni. Az esélyek egyértelműen a Fehérvár mellett szólnak, és nemcsak azért, mert kevés híján 30 pont választja el őket a tabellán, hanem az egymás elleni meccsek is arról tanúskodnak, hogy a Titánok a jobb csapat. A papírformát azonban valódi pontokra kell váltani, és ezt csak a megfelelő hozzáállással lehet elérni. Intő jel lehet a hazaiak számára, hogy a szezon eddigi egyetlen fehérvári találkozóján, december 19-én csak 2-0-ra tudtak nyerni Ladányi Balázs csapatával szemben.

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 3-2

   

0-2-es első harmad után jött vissza a Volán-farm, de a piros-kékek egy pontot így is elvittek.

Egy perc sem telt el a mérkőzésből, Lewis máris mehetett a büntetőpadra akadályozásért. A Vasas gyorsan kihasználta az emberelőnyt. Szlama, majd Varga Tamás lövése is lejött a blokkról, a második kipattanót Szabad Kevin és Bödök Bence együttes erővel segítették a kapuba (0-1). A jegyzőkönyvbe végül utóbbi került be gólszerzőként. Próbáltak azonnal reagálni a Titánok, nem sok sikerrel, a vendégek frissebbeknek tűntek. A 13. percben Gágyor kiállítása jelentett egyenlítési esélyt. Mazzag közelije és a Beukeboom kék vonalas bombája utáni kipattanóért vívott harc okozott veszélyt a kapu előtt, ám a helyzetek kimaradtak. Gágyor köszönte szépen, ahogy visszajött a büntetőpadról, elszáguldott a bal oldalon, középre nézett, végül passz helyett kilőtte a hosszút (0-2). A fehérváriak ismét csak helyzetekig jutottak, ebből sem volt sok. A legnagyobb Péter Andor előtt adódott, aki a harmad utolsó percében csilingelő kapuvasat lőtt. Megérdemelten vitte el az első felvonást a Vasas.

A középső játékrészt nem mindennapi góllal indították a Titánok. Tóth kapus hátrakorcsolyázott egy alapvonal mögötti korongért, nem vette észre Mihály Ákost, aki lecsapott a kilőtt pakkra, egyből visszatette a kapu elé, ahonnan az egy védőről a gólvonal mögé vágódott (1-2). A találat lendületet adott a hazaiaknak, de az egyenlítés – ekkor még – nem jött össze. A 25. percben a Schiller-Vasas HC növelhette volna előnyét; komoly tumultus alakult ki a hazai kapu előtt, végül Gyenes a botok sűrűjében rátenyerelt a korongra. A folytatásban is inkább a fehérváriak akarata érvényesült, mígnem a 29. percben Szabad Kevin blokkolt egy lövést, megindult a koronggal, a szóló végére Gyenes tett pontot. A harmad második felében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd erőteljes hazai rohamok következtek. A lövések viszont a blokkokról vagy Tóthról, esetleg a kapu mögötti plexin csattantak. Fordult a kocka, de Mihály Ákos kiállításával nem tudtak élni az angyalföldiek. A 38. percben bánhatták ezt igazán. Öt az ötben Bennett küzdött meg a korongért a sarokban, középre passzolt, az üresen érkező Péter Andor egyenlített (2-2).

A záró harmadban kezdhettek mindent elölről a csapatok. Tornyai kiállítása miatt a fehérváriak kerültek emberelőnybe, ezt kivédekezték a fővárosiak. Kemény csata folyt a harmadik találatért. Kiss Patrik és Péter Andor egyéni alakításaival ehhez a Titánok álltak közelebb, főleg a vendégek harmadában folyt a játék. Az 58. percben újabb nagy esélyt kapott a Fehérvár, ezúttal Lőczi ment ki két percre gáncsolásért. Gyorsan felálltak a hazaiak, Lewis előbb egy kapáslövéssel, majd egy távolival is veszélyeztetett, egyik sem hozott gólt. A rendes játékidőt Varga Tamás bombája zárta, ez sem ért célt, következett a hosszabbítás.

A ráadás első percében ismét emberelőnybe kerültek a székesfehérváriak. Megjárattak a korongot, végül Beukeboom kék vonalas lövésével megnyerték az összecsapást, és kétgólos hátrányból fordítva bezsebelték a pluszpontot (3-2).

titvas

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Úgy mehetünk haza, hogy büszkék vagyunk

 

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője csapataik mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 220 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Kedves, Árkovics.
Gyenes: 90,0% (Horváth D. Cs.)
K
Tóth: 90,6% (Fekete)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Bukor, Inglis, Szlama, Bödök, Schmál
Imre, Szabó B., Péter, Balogh, Bennett
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Reiter, Sándor, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Bálint, Seregély, Csiki, Varga, Szabad
Vas, Erdély, Kovács, Dézsi, Almási
4
Farkas, Szigeti, Kováts, Gágyor
Kiss Dávid
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:10 VAS PP Bödök Szabad Varga
0-2 15:03 VAS Gágyor Inglis Varga
1-2 20:12 FHA Mihály
2-2 37:49 FHA Péter Bennett
3-2 61:14 FHA PP Beukeboom Bennett
32 Kapura lövések száma 20
4 Kiállításpercek 10

A Titánok–Vasas összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum