Szlama Dániel: Az apró sikerekből építkezünk

 

Háromszor nyert egymás után a Schiller-Vasas HC, melynek soraiban egyre-másra lövi a gólokat az első felnőttszezonját töltő Szlama Dániel.

A Vasas csapata az utóbbi fordulókban rátalált a siker útjára. A szinte kizárólag hazai fiatalokra építő gárda az utolsó hat mérkőzésén négyszer diadalmaskodott, jelenleg hármas győzelmi szériát tudhat magáénak, és két ízben is utolérte-megelőzte a Hokiklub Budapestet, így jelenleg 10. az Erste Liga-tabellán. Ezekből a sikerekből jelentős részt vállalt Szlama Dániel, aki a már említett hat találkozón 7 pontot ? 6 gólt és 1 asszisztot ? jegyzett, a csapat kanadai táblázatán pedig a már rutinosabbnak mondható Bödök Bence és Turbucz Martin között a második helyen áll 16 ponttal, miközben ő a legeredményesebb piros-kék góllövő is 10 találattal. Ráadásul egy ideje a csapatkapitányi C felvarrót is a mezén viselheti.

Ezek szerint négy hónapra volt szüksége a csapatnak és neki is, hogy belerázódjanak az Erste Ligába. ?Valóban sok időre, illetve meccsre volt szükségünk, hogy felvegyük a fordulatszámot, a ritmust. Nagy a különbség a juniorbajnokság és az Erste Liga között, leginkább tempóban. Itt sokkal kevesebb idő van reagálni, dönteni, minden gyorsabb. Habár az edzéseken megpróbáltunk meccstempóban készülni, az igazi erőmérő a mérkőzés, ahol élesben kell bizonyítani. Úgy érzem, most kezd összeállni a csapat ezen a szinten, és remélem, hogy innen tényleg felfelé vezet az út.?

A fiatalok számára az egyik legnehezebb része ennek a fejlődési szakasznak a vereségek kezelése, hiszen korábban, a juniorok között nem ehhez voltak szokva. ?Igyekeztünk felkészülni erre, de tényleg nehéz megélni. Tudtuk, hogy kevés győzelmünk lesz, különösen az elején, mégis más, amikor átéli ezt az ember. Ahogy haladtunk előre, mindig a kis sikerekbe próbáltunk kapaszkodni: egy jól sikerült csere, egy megnyert harmad, és ezek apránként egymásra épültek. Az edzőnk, Ladányi Balázs mindig azt mondta: egyenes lehet a gerincünk, mert sokat dolgoztunk, és ő is látta ezeket az apró sikereket. Az utóbbi mérkőzéseken már az önbizalmunk is egyre nagyobb lett, így a játékunk is sokat javult. Személy szerint nekem is jobban megy, de szerencsére a csapatunk elég kiegyensúlyozott. Ha én nem találok be, lesz majd más, aki megteszi. Folyamatosan segítettük egymást a jégen, és bíztunk benne, hogy ennek előbb-utóbb meglesz az eredménye.?

Az elmúlt napokban meglett, és erről az UTE, a Vienna Capitals II és főleg a HKB játékosai is tudnának mesélni. A Vasas tehát mutogatja oroszlánkörmeit, de mi lehet a cél a szezon végéig? ?Tudjuk, hogy a földön kell maradnunk, hiszen nagyon sok pont a hátrányunk. A célunk, hogy a középszakaszban mindél több pontot gyűjtsünk. Nagyon nagy dolog lenne, ha a rájátszást is elérhetnénk.?

szlama

fotó: Tumbász Hédi/Schiller-Vasas HC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum