Hári János: Mostani önbizalmunkra tudunk építeni

   

A Fehérvár jó szezont fut, amiből markánsan kiveszi a részét a csapatkapitány Hári János. Eljött az ideje, hogy kicsit kifagassuk.

Ebben az EBEL-idényben a szebbik arcát mutatja a Volán, hiszen masszív teljesítményéből adódóan reális az esélye, hogy az alapszakasz végére akár a felsőházat, a biztos rájátszást jelentő legjobb hat hely egyikét is elérje. Az utóbbi hetek jobbára remek sorozatának kulcsfigurája Hári János, aki kiugróan teljesít: a bajnokság kanadai táblázatán az innsbrucki Andrew Clark mögött a második helyen áll 36 mérkőzésen elért 16 góljával, 33 asszisztjával, összesen 49 pontjával. A magyar válogatott csatára ezzel már most felülírta tavalyi évét, amikor 50 meccsen 44 pontot (23 gól, 21 gólpassz) jegyeztek fel a neve mellé. Ennek magyarázatára voltunk először kíváncsiak. ?Úgy látom, jók a sortársaim, működik a kémia közöttünk, emellett az is fontos, hogy általánosságban nézve több gólt lövünk, mint tavaly ? kezdte a 26 éves támadó. ? Ha az én játékomat nézzük, az hasonló, mint az előző szezonban, a különbség a csapat teljesítményében van. Több a lőtt gólunk, több a győzelmünk, én is több pontot tudok szerezni. Ahogy mondtam, rengeteget tesznek hozzá ehhez a sortásaim, most épp Anze Kuralt lőtte a gólokat, legközelebb Timotej Sille talál be többször, vagy épp nekem jön ki úgy a lépés, hogy sikeresen tudom befejezni a támadásokat.?

hari2

A Fehérvár a remek kezdés után hullámvölgybe került, majd ismét a magára talált, sőt volt egy 7 győztes mérkőzéses, klubrekordot érő sorozata is. Mi változott? Volt-e probléma korábban? ?Jó az önbizalmunk, megvertünk néhány jobb csapatot, amelyek a tabella elejéhez tartoznak, fordítani is tudtunk két- és háromgólos hátrányból, hazai pályán és idegenben is. Erre az önbizalomra tudunk építeni, ezt kell tovább vinnünk. Nem mondanám, hogy van konkrét dolog, ami változott. Egyszerűen ilyen a jégkorong. Néha nyersz, néha veszítesz. Amikor nem szereztünk ennyi pontot, akkor is közel álltunk a sikerhez a találkozók nagy részén, csak nem felénk billent a mérleg nyelve. Most néhányszor nekünk jött ki jól a lépés.?

A hazai pályán nyújtott teljesítménnyel azelőtt sem volt túl nagy gond, jelenleg is a legjobbak között van ezen a téren a Fehérvár. Viszont az idegenbeli pontgyűjtögetés mintha az utóbbi időben kezdene kiegyenesedni. ?Hazai pályán érezzük a szurkolók szeretetét, mindig remek a hangulat, ezáltal mi is energikusabban tudunk játszani. Idegenben az ellenfélnél van a hazai pálya előnye. De nekünk is meg kellett tanulnunk, hogyan kell más közegben játszani. Most már egyre többször sikerült pontot szereznünk kint is. Azért eddig is voltak sikereink, döntetlenek, hosszabbításos győzelmek Klagenfurtban, Bolzanóban vagy Grazban, amelyek a topcsapatok közé tartoznak. Nemrég fontos győzelmet arattunk Znojmóban, legutóbb Linzben is.?

hari1

Decemberben kőkemény tornán vett részt a válogatott Norvégiában. Ilyenkor még a gyakorlás, az építkezés kap nagyobb hangsúlyt, de miként érződik ez csapaton belül? ?Még nehéz jóslatokba bocsátkozni. Ugyanúgy, mint az előző években, különböző keretekkel megyünk a tornákra, majd áprilisban kiderül, ki kerül be a végleges vb-csapatba. Amin javítanunk kell, az a passzjáték és a helyzetek kihasználása. Óva intek ugyanakkor mindenkit, hogy a decemberi és a novemberi EIHC-tornákból messzemenő következtetéseket vonjon le. A végső megméretés áprilisban vár ránk Asztanában.?

Hári János az egyik legtapasztaltabb magyar hokis, hiszen megjárta a svéd és a finn él- és másodvonalat egyaránt. A ligák közötti különbséget így a saját bőrén tapasztalhatta, és véleménye örömteli lehet a fehérvári szurkolóknak. ?Nehéz összehasonlítani a ligákat. Az EBEL-ben talán nyitottabb a játék, mint északon, több gólt szereznek, a támadójátékot erőlteti mindenki. Svédországban és Finnországban inkább védekező jellegű a hoki. Ettől az itteni játék élvezetesebb mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak.?

Az idei Fehérvár masszívabbnak tűnik, mint az előző néhány szezonban, a csapat gyorsabban jön ki a hullámvölgyekből, az eddigi eredmények is ígéretesebbek. ?A csapategység és a hangulat jobb a tavalyinál. Volt egy kisebb hullámvölgyünk, amikor nem tudtunk rendes játékidőben győzni. Mióta sikerült ezeket a meccseket behúzni, az sokat dobott a hangulaton. Az alapszakasz végén kiderül, ez mire lesz elég. Egyelőre mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, megyünk előre, a szemünk előtt lebeg a rájátszás. Nem szabad azonban elkövetnünk azt a hibát, hogy most elkönyveljük a sikert. Tényleg csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk.?

Az EBEL-tabella 7. helyén álló Fnhérvár AV19 legközelebb pénteken lép jégre, amikor a közvetlen rivális ? 5 pont hátránnyal mögötte tartózkodó ? Innsbruck otthonából igyekszik majd elhozni a pontokat.

hari3

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum