A Jegesmedvék lejjebb taszíthatják a Gyetvát

   

A HC 07 már csak 10 pontra van a miskolci Extraliga-csapattól, fontos lenne, hogy ne kapaszkodjon még közelebb.

Tabellaszomszédok találkoznak kedden este Gyetván, ahol a 9. helyezett hazaiak a 8. DVTK Jegesmedvéket fogadják. Glen Hanlon tanítványai az elmúlt hetekben komoly előnyt építettek fel az “alsóház” csapataival szemben, a távolság szinte beláthatatlan volt. Ez még mindig nem kicsi, ám a HC 07 kiváló formájának köszönhetően észrevehetően csökkent az utóbbi időben. A gyetvaiak legutóbbi 8 mérkőzésükből 6-ot megnyertek, továbbá 4-es győzelmi sorozatot építettek fel, és áldozataik között ott volt a MAC Újbuda és a DVTK is, ráadásul mindkettő idegenben. Legutóbb aztán lényegében kiütötték a HC Nové Zámkyt, 5-0 lett vasárnapi találkozójuk végeredménye. Amennyiben a miskolciak visszavágnának a hazai jégen elszenvedett pénteki 1-2-ért, azzal nem csupán “kellemesebbé” tennék előnyüket, és nem is csak közelebb kerülhetnének a Trencsén–Érsekújvár duóhoz, hanem a másik magyar extraligás klubnak is segíthetnének, lévén, hogy a Liptószentmiklóssal újabb ki-ki meccset vívó MAC kissé leszakadt a Gyetvától.

“A keddi meccs remek alkalom arra, hogy visszavágjunk a gyetvai csapatnak a néhány napja elszenvedett vereségért – mondta Glen Hanlon vezetőedző a hivatalos klubhonlapnak. – Ellenfelünk nagyon jó formába lendült, hiszen a legutóbbi négy meccsét megnyerte, de vasárnap mi is visszatértünk a győzelem útjára, így izgalmas találkozó elébe nézünk. A három pont megszerzése érdekében az emberelőnyös játékunk hatékonyságán mindenképpen javítanunk kell. Azt szeretném látni a jégen, hogy a megfelelő sebességben játszva kevés gólon tartjuk az ellenfelünket, és kihasználjuk a lehetőségeinket a kapunál.”

MISDET

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

HC Detva–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

Egy héten belül másodszor is legyőzte a Gyetva a miskolci csapatot, amely azonban egy pontot így is elhozott.

A sorsolás, illetve a meccsidőpontok változásának szeszélye miatt a miskolci csapat öt napon belül másodszor mérkőzött meg a Gyetva gárdájával. Jó tempóban kezdtek a felek, az első percekben Vayt bemelegítették a szlovák csatárok, míg a másik oldalon Somogyi lövését a fejvédőjével hárította Zalivin. A következő cseréket megnyomták a Jegesmedvék, teremtettek is pár meleg pillanatot a gyetvai kapu előtt. A harmad dereka felé kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét csapat gyorsan átjátszotta a pálya közepét, így sűrűn alakultak ki lehetőségek mindkét kapu előtt, de a gyetvai hálóőrnek több munkája volt. A 16. percben próbálhatta ki először speciális játékát a miskolci csapat, ám hiába voltak nagy helyzeteik, Zalivin mindent védett. Az utolsó másodpercekben hatalmas lehetőséget hagyott ki a hazai csapat, illetve Vay védett nagyot, majd egy kis tumultus alakult ki a játékosok között.

A második harmadra másfél percnyi emberelőnyt vitt át a Gyetva, de nem tudták gólra váltani. A 24. percben az egyik hazai játékos bucskázott át a palánkon, és kötött ki a miskolci kispadon. Két perccel később ismét a hazaiak játszhattak fórban, ám semmit nem tudtak vele kezdeni, sőt Kulmalának volt egy kiugrása, de lövését kitolta Zalivin. Teljes létszámban egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, hol az egyik, hol a másik térfélre tevődött át a játék. A 32. percben Gőz arcát találta el egy erős passz, a védő vérnyomokat hagyva korcsolyázott le, de később folytatni tudta a játékot. Ezt követően főként a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, a kapusokban nem sok kárt tettek. Az utolsó percekben a miskolciak kétszer az üres kapura lőhettek, ám mindig volt egy bevetődő védő, aki blokkolni tudott.

A harmadik játékrész elején szinte semmi nem változott, a csapatok fogcsikorgatva küzdöttek, de nagy ziccerek nélkül. A 46. percben kettős előnybe kerültek a házigazdák, de sem ezt, sem a szimpla fórt nem tudták gólra váltani. Az 53. percben emberelőnyben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, miután egy lecsorgó korongot Kulmala egy méterről lőtt az üresen maradt kapuba (0-1). Ezután ismételhettek a miskolciak, de ebben a két percben minden helyzetük kimaradt. Nem sokkal a vége előtt levitte a kapusát a Gyetva, majd emberelőnyt is kaptak, így az utolsó bő egy percben ismét kettős létszámfölényben léphettek jégre, és ez 38 másodperccel a vége előtt sikerre vezetett. Óriási tumultus alakult ki a miskolci kapu előtt, és Hodgson közeli lövése nyomán a korong Vay mamutjai között került a hálóba. A játékvezetők hosszasan videóztak, majd megadták a gólt (1-1).

A hosszabításban mindkét csapat pontot tehetett volna a meccs végére, Vay egyszer fejjel védett, ám a plusz pont sorsa a büntetőkre maradt. Az első öt párban két-két találat született, majd a 12. (!) körben Valent döntötte el a meccset a Gyetva javára.

mis

Extraliga, 2019. jan. 8., kedd.
Zalivin: 97,2%
K
Vay: 93,5%
Betker, Chovan Martin, Scurko, Murcek, Pulis
1
Crawford, Kiss, Pance, Galanisz, Kulmala
Jendrol D., Hrasko, Hodgson, Fekiac V., Zilka
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Fekiac F., Gachulinec, Tibensky, Král, Gaspar
3
Gőz, Milam, Vojtkó, Miskolczi, Somogyi
Simon, Surovy, Valent, Chovan Matus
4
Láda
Josef Turek
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 52:54 MIS PP Kulmala Galanisz Pance
1-1 59:21 DTV PP Hodgson Pulis Murcek
2-1 65:00 DTV GWS Valent
31 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 20

A Gyetva–DTVK Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum