Megrángatnák az oroszlán bajszát a Titánok

   

Egyszer már pontot lopott a Volán-farm az Erste Liga-listavezető otthonából, de az újabb részsiker nagy bravúr lenne a fehérvári fiataloktól.

Hat meccse maradt az FTC-Telekomnak, hogy megőrizze vezető helyét az Erste Liga tabelláján. Legnagyobb riválisa a Sportklub Csíkszereda, amely most 8 pontra van lemaradva tőle. A zöld-fehéreknek nehezebb a sorsolásuk, még kétszer játszanak a Brassóval és a Gyergyóval, egyszer utaznak a Vasashoz, míg vasárnap a Fehérvári Titánokat fogadják. A kis Volánnak egészen más, de hasonlóan komolyan vett céljai vannak, ők az alsóház vezető helyére törnek. Ehhez minden feltétel adott, 43 pontjuk van, a két meccsel többet játszó DAB 6, az eggyel kevesebbig jutott Gyergyó 3 pontra van tőlük. Legutóbb Dunaújvárosból is elhoztak két pontot, és még egyszer ellátogatnak a megyei riválishoz. E meccsek mellett kétszer játszanak a Vasassal, egyszer-egyszer a DEAC-cal, a Vienna Capitals II-vel és az UTE-val. Bizakodásra adhat okot, hogy négyszer meccselnek hazai pályán, egy jó hajrával tehát simán meglehet a hatodik hely. A Fradival eddig háromszor játszottak, legyőzniük még nem sikerült őket, de Pesterzsébeten közel jártak hozzá, 7-7-es 60 perc után büntetőkkel nyert az FTC. Azóta már Fehérváron játszottak egymással, még egy meccset akkor a zöld-fehérek simán nyertek 6-1-re. Mindent összevetve a fehérváriak teher nélkül mehetnek fel a jégre, minden pont ajándék, amit kemény munkával a listavezetőktől lophatnak. Ahhoz, hogy a végén minél jobb pozícióból várhassák a középszakaszt, végső soron a gyengébb ellenfeleket “kötelező” legyőzniük.

FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 1-5

   

A székesfehérvári fiatalok meglepték a 2019-ben először jégre lépő ferencvárosiakat, akik beleszaladtak szezonbeli legnagyobb vereségükbe.

A Fehérvári Titánok erősen kezdték az FTC-Telekom elleni mérkőzésüket, John Lewis már az 55. másodpercben betalált Arany Gergelynek. A vendégek az első emberelőnyüket gólra váltották Beukeboom révén. Egy perccel később Brett Switzer szépített, hiába, 24 másodpercre rá Mark Bennett visszaállította a kétgólos különbséget. Az első harmad végén a fehérváriak kivédekeztek egy emberhátrány, miután elcserélték magukat. A második játékrész elején Hegyi Ádám és Szita Donát összeakaszkodtak, aztán a 27. percben utóbbi játékos meglőtte a Titánok 4. gólját. A hátralévő játékidőben 10 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők. A végjátékban Arany lekorcsolyázott, hiába, Kiss Patrik egy üres kapus góllal beállította az 5-1-es végeredményt.

Az FTC-Telekom jelenleg úgy vezeti 5 pontos előnnyel az Erste Ligát a Sportklubbal szemben, hogy kettővel több meccset játszott, mint csíki riválisa.

titdab

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

A kapuson nem tudtuk átjuttatni a korongot

   

Kiss Dávid és Fodor Szabolcs vezetőedzők az 1-5-ös FTC-Telekom–Fehérvári Titánok mérkőzésről.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 321 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Bedő, Kedves.
Arany: 89,2% (Pleszkán)
K
Gyenes: 98,1% (Horváth D. Cs.)
Rantanen, Boros, Walls, Perrier, Nagy G.
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
Karmeniemi, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
2
Szabó B., Sándor, Szita, Sárpátki, Bennett
Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth G.
3
Imre, Reiter, Hamvai, Császár, Mazzag
Pozsár, Lengyel
4
Vas, Erdély, Kovács, Péter, Balogh
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:55 AVS Lewis Kiss P. Sárpátki
0-2 07:34 AVS PP Balogh Lewis
1-2 08:36 FTC Switzer Tóth A. Tóth Richárd
1-3 09:00 AVS Bennett Sárpátki
1-4 26:19 AVS Szita Bennett Sárpátki
1-5 59:37 AVS EN Kiss P. Mihály
52 Kapura lövések száma 38
16 Kiállításpercek 14

Így kapták el a Titánok a Fradit

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk