Szeredában próbálhat pontokat szerezni a DAB

   

A házigazdáknak az Erste Liga első helye, a vendégek számára az alsóház teteje a tét.

Valaha szebb napokat látott ez a párosítás, az idei szezonban azonban nincs egy súlycsoportban a két csapat. A Sportklub 73 ponttal második az Erste Ligában, a Fradi két meccsel többet játszva 8 ponttal előzi. Elméletileg nem lehetetlen, hogy csíkiak előzzenek a dobogó legtetején, de ehhez a vasárnapihoz hasonló kötelező győzelmeket mindenképpen hozniuk kell. A DAB 49 pontjával hatodik most, nagy versenyben a nála három meccsel kevesebbet játszott Gyergyóval. A két rivális pénteken csapott össze, a szétlövéses eredmény a Gyergyónak fájhatott jobban, főként mivel háromgólos előnyről egyenlítettek az Acélbikák. A két csapatnak ez lesz az utolsó meccse az alapszakaszban, az eddigi három alkalommal mindannyiszor gólzáporos csatákat láthattak a nézők, az összesített gólkülönbség 20-10 a Sportklub javára. Ez azt is jelenti, hogy átlagosan 10 gól esik a két csapat mérkőzésein, és ebből rendre az erdélyi csapat jön ki jobban. Ha az Acélbikák pontot vagy pontokat akarnak szerezni, egyértelműen a védekezést kell rendbe tenniük. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni: a szeredaiak pénteken az UTE-val játszottak viszonylag sima mérkőzést, amelyen 4-1-re nyertek. Sorsolásuk a könnyebbek közül való: a hátralévő nyolc meccsből csak kétszer játszanak az élvonalba tartozó csapatokkal, egyszer Újpestre, egyszer Brassóba látogatnak, a DAB-on kívül meccselnek a Gyergyóval, kétszer a Schiller-Vasas HC-vel és a Vienna Capitals II-vel, valamint a Hokiklub Budapesttel.

Egyelőre azonban kár ennyire előre tekinteni, vasárnap egy kiszámíthatatlan DAB érkezik, amellyel meggyűlhet a bajuk, főként, hogy hiányozni fog egyik legjobb csatáruk, Becze Tihamér, aki 2 meccses eltiltást kapott fejre irányuló támadásért. A hazaiaknál kérdés az is, hogy játszik-e majd a két új orosz klasszis, Anyiszin és Krasznoszlobodcev, akik pénteken még nem léptek jégre. Úgy tudni, azóta mind ők, mind a felszerelésük megérkezett, így elvben nincs akadálya a premierjüknek.

“A Gyergyó elleni mérkőzés első két harmadával nem voltam elégedett, azonban a harmadik harmadban karaktert mutatott a csapat, és sikerült visszajönnünk a meccsbe, aztán a hosszabbításban végig az ellenfél harmadában játszottunk – értékelte csapata gyergyói produkcióját Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője. – A vasárnapi nagyon kemény mérkőzés lesz, de ugyanazt a játékot várom, amit a pénteki összecsapás végén mutattunk. Csapatként, a struktúrát és rendszert betartva kell játszanunk, ha szeretnénk pontot, pontokat szerezni.”

SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák 4-0

   

A Sportklub többek között az 1+1 ponttal debütáló Krasznoszlobodcevnek és a shutouttal záró Lundströmnek köszönhetően kapott gól nélkül verték a dunaújvárosiakat.

A csíkszeredaiaknál két korábbi KHL-játékos is debütált: a kazah Vagyim Krasznoszlobodcev az első, míg Mihail Anyiszin a harmadik sorban kapott helyet. Az első gólra a 19. percig kellett várni, amikor Rokaly Norbert betalált Eduard Zaharcsenkónak. A Sportklub a középső játékrész elején eldöntötte a meccset, előbb Krasznoszlobodcev meglőtte az első Erste Liga-gólját, aztán pedig Andrej Taratuhin találatánál az első asszisztját is megszerezte. A második harmad folytatásában az indulatoké volt a főszerep, a meccs felénél 2-2 játékos kapott kisbüntetést durva játékért. A 4-0-s végeredmény a 44. percben alakult ki Flinta Botond góljával, amelynél Anyiszin gólpasszt adott.

A Sportklub kedden Gyergyószentmiklóson játszik, a DAB-ra egyhetes pihenő vár, legközelebb január 13-án játszanak a Hokiklub Budapest ellen.

DAB_SCC_20180927-9528

Fotó: DAB

A hiányzók miatt improvizált sorokkal játszottunk

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–DAB mérkőzést követően.

Don MacAdam vezetőedző, Sportklub: „Mindegyik sorunk jól állt bele a meccsbe és hatvan percen át következetes játékot mutattunk. Örömteli, hogy a védelemben ezúttal is jól zártunk, és kevés lehetőséget hagyunk az ellenfélnek. Ezúttal is jót küzdöttünk. A célunk az, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk, és úgy látom, sikerült egy fokot feljebb lépni, ami örömteli. Mondom ezt úgy, hogy a hiányzók miatt improvizált sorokkal játszottunk, köztük olyan játékossal, akinek ez volt az első meccse. Jól oldották meg a feladatukat a fiúk, jól védekeztek és nagyon bölcs döntéseket hoztak a korongos játékban.”

Corey Bricknell vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „A mérkőzés elején megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, ám ezeket nem sikerült értékesíteni. Ezt követően a fegyelmezetlenséget emelném ki a csapat részéről. A büntetőpadról nehéz gólt szerezni. Fejben ment el ez a meccs, és ebben javulnunk kell.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1750 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Fehér.
Lundström: 100% (Onodi)
K
Zaharcsenko: 90,2% (Garbacz)
Flinta, Papp, Valchar, Taratuhin, Krasznoszlobodcev
1
Jaborník, Erdélyi, Uski, Németh, Nagy M.
Salló, Farkas, Rokaly Sz., Részegh T., Rokaly N.
2
Hüffner, Mestyán, Saluga, Iossafov, Dubek
Bors, Györfy, Fodor, Bíró, Anyiszin
3
Franssila, Léránt, Török, Azari, Liarakos
Rejn, Sándor, Egyed, Horváth
4
Lencsés, Hruby, Pinczés O., Borbás
Hozó Levente
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:16 SCC Rokaly N. Részegh T. Salló
2-0 21:13 SCC Taratuhin Valchar Krasznoszlobodcev
3-0 23:56 SCC Taratuhin Krasznoszlobodcev Salló
4-0 43:07 SCC Flinta Anyiszin Fodor
41 Kapura lövések száma 21
6 Kiállításpercek 28

A kapu mögül, háttal lőtt gólt Krasznoszlobodcev

 

Az SC Csíkszereda–DAB Erste Liga-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum