A Fehérvár 6 pontos meccset játszik Linzben

   

Ha sikerülne visszavágni idegenben a Black Wingsnek, ismét elérhető közelségbe kerülne a hatodik hely.

Lépéshátrányba került a magyar EBEL-csapat a felsőházért folyó küzdelemben. A Fehérvár AV19 fantasztikus decemberének és klubcsúcsot jelentő egymás után 7 rendes játékidős sikerének köszönhetően felkapaszkodott abba a bizonyos hatodik pozícióba, ám ekkor megtört a gárda lendülete. December 30-án a lehető legközvetlenebb rivális Linz 4-2-re nyerni tudott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, így visszaelőzött, majd el is húzott. Köszönhetően annak, hogy a Volán január 1-jén Bécsben is vereséget szenvedett, majd pénteken nem bírt hazai jégen a Znojmóval sem, annak ellenére, hogy szenzációsan kezdte a meccset, és néhány perc elteltével már kettővel vezetett, miközben a játék képe alapján akár négy-öt gól is lehetett volna a különbség a javára. A csehek azonban összeszedték magukat és fordítottak. Nem mondhatni, hogy Linzben ne a hazaiak lennének a “visszavágó” esélyesei vasárnap este, de tudjuk azt is, hogy nem legyőzhetetlenek. A két csapatnak ez lesz az utolsó találkozója az alapszakaszban, és bár az eddigi hármat kivétel nélkül a Black Wings nyerte – az elsőt túlórában –, fegyelmezett védekezéssel, koncentrált támadójátékkal és kiemelkedő kapusteljesítménnyel meg lehet fogni őket. Erre annál is inkább nagy szükség lenne, mert közben “lentről” is közelebb kerültek a Fehérvárhoz a versenytársak, a Dornbirn pontszámban be is érte, a Znojmo hátránya pedig 2 egységre olvadt.

avsehl-201810

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Linz–Fehérvár AV19 2-3

   

Hári Jánosék győztek közvetlen riválisuk otthonában, így a székesfehérváriak hátránya 2 pontra csökkent a 6. helyért folyó csatában.

A Fehérvár AV19 mindösszesen három sornyi játékossal lépett jégre Linzben, ugyanis Szita és Sárpátki Erste Liga-meccset játszott a Titánokban, míg Szabó Krisztián, Stipsicz és Sille sérültek. A mérkőzés elején mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, ám a kezdeti lendület után óvatosabbá vált a játék. A csendesebb időszak után Phillips és Luttinen is eleresztett 1-1 komolyabb lövést, de mindkettőt védte Kickert. A 8. percben megszületett a Fehérvár vezető gólja: Sarauer váltotta gólra Phillips passzát. A magyar csapat hajtott az újabb gólért, de a lendületet megtörte egy kiállítás. Az emberfórt Schofield révén váltotta gólra, így döntetlen állással vonultak az első szünetre a felek.

A második felvonás elején Reisz büntetését kibekkelt a Fehérvár. A 25. percben újra vezetett a Volán, Koskiranta és Sofron 2 az 1 elleni kiugrása még kimaradt, aztán Luttinen már jól ért bele Koskiranta passzába. A Linz gyorsan egyenlített, két perc múlva Brocklehurst talált be távolról. A folytatásban a kapusok átvették a főszerepet, a magyar csapat kivédekezett két újabb hátrányt.

Utóbbi hátrány átlógott a harmadik húsz percre. A 45. percben eljött az első székesfehérvári emberelőny, de kimaradt. Ami nem sikerült 5 a 4 ellen, az összejött teljes létszámban: Sofron kontráját és Reisz duplázását védte Kickert, ám Hári újra vezetéshez juttatta a Fehérvárt. A végjátékban elcserélte magát az osztrák együttes, így 3 és fél percük maradt a végén egyenlíteni. Másfél perccel a vége előtt Sarauert kiállították, Kickert lekorcsolyázott, de nem lőttek gólt a linziek 6 a 4 ellen.

A Fehérvár AV19 3-2-re győzött, aminek köszönhetően kétpontosra csökkentette hátrányát a felsőházért zajló harcban.

avsehl-201812

Fotó:

Ez volt a legjobb idegenbeli mérkőzésünk

   

Hannu Järvenpää vezetőedző a Fehérvár AV19 bravúros linzi győzelméről.

“Ez volt a legjobb idegenbeli mérkőzésünk a szezonban. Mindössze tizenöt mezőnyjátékossal és két kapussal vágtunk neki a találkozónak, hiszen több sérültünk van, a Titánok pedig a ligaleső otthonában szerepeltek. Nagyon örülök annak, hogy mi is és az Erste Ligában szereplő együttes is három pontot szerzett. A győzelem kulcsa az volt, hogy a végsőkig küzdöttünk. Nem szoktam gyakran nyíltan méltatni a csapatomat, de most nagyon büszke vagyok rájuk. Ez a győzelem nagy önbizalmat adhat nekünk a következő találkozókra.”

EBEL, 4820 néző. Játékvezetők: Kopetz, Piragic, Hofer, Nedeljkovic.
Kickert: 92,1% (Ouzas)
K
Carruth: 94,3% (Szeles)
Rutkowski, Kapstad, Kristler, Locke, Lebler
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Reisz
Matzka, Brocklehurst, DaSilva, Schofield, Davies
2
Meland, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
Carle, Kragl, Brucker, Kearns, Umicevic
3
Tikkanen, Láday, Phillips, Sarauer, Erdély
Korecky, Ober, Woger, Gaffal, Rosenberger
4
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:23 AVS Sarauer Erdély Phillips
1-1 17:29 EHL PP Schofield Locke Brocklehurst
1-2 25:15 AVS Luttinen Koskiranta Sofron
2-2 27:20 EHL Brocklehurst Umicevic Kearns
2-3 47:27 AVS Hári Reisz Sofron
35 Kapura lövések száma 38
4 Kiállításpercek 10

A Fehérvár Linz elleni sikerének összefoglalója

 

Nagyon kellett ez az idegenbeli győzelem, megmutatjuk, hogyan sikerült megcsinálni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk