A Vasasnak nagyon kellene a siker a Bécs ellen

   

Az utóbbi időben egyre karakteresebb Schiller-Vasas HC tévés meccsen fogadja a Vienna Capitals II-t.

Kiváló decembert produkált Ladányi Balázs csapata az Erste Ligában. Az egész azzal kezdődött, hogy hazai pályán büntetőkkel legyőzték a DEAC-ot, majd karácsonykor rendes játékidőben a Hokiklub Budapestet, végül az új év első napján újfent szétlövésben az UTE-t is. Ezzel ebben az időszakban több pontot szereztek, mint a megelőző 23 meccsen összesen. Ami ennél is biztatóbb, a többiekkel is jobbára szoros meccsekre voltak képesek: a DEAC-tól másodjára is csak 5-4-re kaptak ki, az FTC-Telekomtól és a Fehérvári Titánoktól pedig 2-0-ra. Az alapszakasz hajrájának nagy kérdése, hogy tudja-e folytatni a szezon közbeni fejlődést a fiatal és lelkes gárda.

vasas
Fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Ehhez a fejlődéshez keresve sem találhatnának jobb ellenfelet a péntekinél: a bécsi farmcsapat látogat hozzájuk. Bár Santeri Heiskanen tanítványai csak két hellyel előzik meg a Schiller-Vasas HC-t, pontszámban nagy a különbség (13-mal szemben 29), miközben az egymás ellen lejátszott 3 meccsen a Vasas csak egy egységet tudott szerezni eddig. Legutóbb december 28-án mérkőztek meg Bécsben, akkor a házigazdák üres kapus góllal nyertek 4-2-re. Kimondottan biztató volt magyar szemmel, hogy a jegyzőkönyv szerint a Vasas 47-szer találta el a kaput, valamint hogy mindössze egyetlen kétperces emberhátrányt szedett össze. Más kérdés, hogy a Capitals-farm azt az egyet 26 másodperc alatt gólra váltotta.

Ha sikerült tanulni az egy héttel ezelőtti hibákból, akkor győzelmi reményekkel léphetnek jégre Szlamáék Káposztásmegyeren, azon a meccsen, amelyet az M4Sport is közvetít. Ez annál is fontosabb lenne, mert hosszú ideje először belátható közelségbe került, hogy elmozduljanak az utolsó helyről, lévén, hogy egy ponttal vannak csak lemaradva a 10. helyen álló Hokiklub Budapesttől, amely a Brassó “személyében” sokkal nehezebb ellenfelet kapott péntekre.

Schiller-Vasas HC–Vienna Capitals II 5-4

   

Hatalmasat dolgozott a Schiller-Vasas HC az újabb győzelemért, megérdemelten tettek el két pontot Ladányi Balázs tanítványai.

Erős összetételben érkezett Káposztásmegyerre a Vienna Capitals II, a legjobbjai közül senki sem hiányzott, és ott volt a jégen a legenda Philippe Lakos is. A vendégek alapjában véve már az első játékrészben is domináltak mezőnyben, gólt azonban ekkor még a piros-kékek szereztek, Csiki Attila volt eredményes. A második harmad elején Szlama Dániel belőtte a másodikat is, ám nem sokáig örülhettek Ladányi Balázs fiai, a bécsiek ugyanis nyolc perc alatt fordítottak, sorrendben Schlögl, Bauer és az említett Lakos iratkozott fel. A Vasas azonban nem omlott össze, hiába volt a momentum a Capitalsnál, Csiki Attila hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe, 3-3. Az utolsó húsz percben továbbra is a Vienna irányított, és a nyomásnak meg is lett az eredménye a 46. percben, amikor Hiltunen talált be. A folytatásban a Vasas inkább szórványos próbálkozásokra volt képes, mégis egyenlített. Másfél perc volt hátra, amikor Bödök Bence éles szögből belőtte a rövidbe, pontot szereztek a piros-kékek, jöhetett a hosszabbítás. Nem sok idő telt el, amikor remek passzt kapott Lőczi, és azonmód bevágta, 5-4, először győzték le a piros-kékek a Bécset, és ez már a második sikerük ebben a naptári évben.

vasasvienna

fotó: Schiller-Vasas HC

Nem szakadtunk össze, kétszer is tudtunk reagálni

   

Edzői értékelések a Schiller-Vasas HC–Vienna Capitals II mérkőzés után.

Revák Zoltán másodedző, Vasas: „Nagyon örülünk a győzelemnek, ezzel együtt most is az az érzésünk, hogy egy pontot odaajándékoztunk az ellenfélnek. Nagyon jól játszottunk, uraltuk a játékot, aztán 2-0 után egy kicsit kiengedtünk. De nem szakadtunk össze, kétszer is tudtunk reagálni, ez nagy pozitívum. Külön öröm, hogy a bajnokságban először építettünk fel győzelmi szériát, és az is, hogy egy helyet a tabellán is előreléptünk.”

Santeri Heiskanen vezetőedző, Vienna Capitals II: „Az első harmadban nagyon rosszul játszottunk, azután viszont jó hokival rukkoltunk elő. A Vasas egy góllal többet lőtt, mint mi, kihasználták a lehetőséget akkor, amikor kellett. Sajnálom, hogy így alakult.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 250 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Soltész, Horváth.
Tóth: 92,5% (Koitmaa)
K
Tschrepitsch: 85,0% (Zimmermann: 71,4%)
Bukor, Kováts, Szlama, Bödök, Schmál
1
Saari, Satmark, Antal, Bauer, Hiltunen
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Piff, Lakos, Schlögl, Ranftl, Kittinger
Bálint, Seregély, Rózsa, Kreisz, Gágyor
3
Posch, Hedberg, Hofer, Preiser, Maxa
Farkas, Inglis, Csiki, Varga, Szlépka
4
Pallierer, Wolf, Rohm
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:01 VAS Csiki Szlépka
2-0 20:23 VAS Szlama Bödök
2-1 25:22 VIC PP Schlögl Saari
2-2 30:32 VIC Bauer Hiltunen Hedberg
2-3 33:12 VIC Lakos Hiltunen Piff
3-3 39:39 VAS Csiki Bálint Varga
3-4 45:37 VIC Hiltunen Saari
4-4 58:31 VAS Bödök Bukor
5-4 60:47 VAS Lőczi Bukor Schmál
26 Kapura lövések száma 53
6 Kiállításpercek 14

A harmadik Vasas-gól hatalmas volt

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum