Hozzá vagyunk szokva a sorozatterheléshez

   

Tabellaszomszédok találkoznak pénteken Miskolcon, ám a két csapat között hatalmas a különbség, és fontos lenne, hogy tovább nőjön.

A DVTK Jegesmedvék a novemberüknek és a decemberüknek köszönhetően stabil középcsapattá váltak a szlovák Extraligában. Ennek folytán gyakorlatilag bebetonozták a 8. helyüket a táblázaton, előnyük az alsóházban egymással viaskodó gárdákkal szemben jelenleg 13 pont. A 9. pozíciót most az a HC Detva foglalja el, amely péntek este másodszor teszi tiszteletét a Népkertben. Ha a hazaiak növelni tudják a fent említett különbséget, az nem csupán nekik lesz hasznos, hanem a másik magyar Extraliga-csapatnak, a MAC Újbudának is, amely pillanatnyilag 11., és a rájátszáshoz egyrészt maga mögött kell tartania a Zsolnát, másrészt a Gyetva–Liptószentmiklós duó legalább egyik tagját meg kell előznie.

A miskolci mérkőzés esélyesei elvileg a Jegesmedvék, ilyesmit azonban veszélyes leírni, hiszen a szlovák bajnokság rendkívül kompetitív, bárki bárkit legyőzhet. A magyar gárdának ugyanakkor pozitív a mérlege mai ellenfelével szemben, mert bár elsőre 5-2-re kikapott Gyetván, másodjára hazai pályán hosszabbításban, majd vendégként rendes játékidőben nyerni tudott. Magosiék a decemberi nemzetközi szünet óta kereken 50 százalékon mennek, minden meccsük véget ért rendes játékidőben, hármat nyertek, hármat buktak, 9 pontot szereztek. Óvatosságra kell intse és maximális erőbedobásra kell sarkallja ezzel együtt a csapatot az a tény, hogy ugyanebben az időszakban a HC Detva négy találkozót is behúzott, és köztük mindhárom közvetlen riválisát felülmúlta, előbb a MAC-ot, majd a Zsolnát, végül legutóbb a Liptószentmiklóst.

Kérdés még, hogy a végletekig kiélezett fehérvári kupaelődöntő mennyit vett ki a piros-fehérekből, és hogy a sérültjeik-betegeik közül hányan lesznek bevethetők a Gyetva ellen. Ezeket a dilemmákat is érintette Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapján: “Nehéz dolgunk lesz, hiszen van néhány hiányzónk, de aki jégre lép, az mindent meg fog tenni a sikerért, nekik kell megoldani a feladatot. Korábban is előfordult már, hogy két nap alatt két meccset játszottunk, hozzá vagyunk szokva a sorozatterheléshez, így most is a győzelem a célunk. Ellenfelünk jó formába lendült az utóbbi időben, agresszív, gyors hokit játszik, ezért a legjobbunkra lesz szükség, hogy itthon tartsuk a három pontot.”

misdtv

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

DVTK Jegesmedvék–HC Detva 1-2

   

A Gyetva legyőzte Miskolcon a több sebből vérző házigazdát.

A miskolci csapat három sorral tudott kiállni, miután Vas, Kiss és Láda mellé Hajós is feliratkozott a sérült- és beteglistára a fehérvári kupaelődöntőn, Slovak viszont vállalta a játékot. A csapatok lassan melegedtek be, az első kapuralövésre két és fél percet kellett várni, majd Magosi állt szemben egyedül a gyetvai kapussal, de lövését kitolta Zalivin. A 6. percben az egyik vendégvédő ügyetlenkedésésből Magosi szerzett korongot, el is húzta Zalivin mellett a korongot, de a kapus végül mammuttal hárítani tudott. Rögtön ezután játszhatta meg első előnyét a házigazda, de nem tudta azt gólra váltani. Három perc múlva ismételhettek a Jegesmedvék, de ez a két perc is eredmény nélkül telt el. A 13. percben hihetetlen helyzetet hagytak ki a vendégek: egy lövés felpattant Vayon, átpörgött fölötte, végig gurult a gólvonal előtt, majd az egyik gyetvai csatár fonákkal a kapuvasat találta el. Sok hibával játszott mindkét csapat, a tempó sem volt túl nagy. A következő percekben éledezett az addig semmit nem mutató Gyetva, több kisebb lehetőségük volt, és a korongot hosszabb ideig a támadó harmadban tudták tartani. Másfél perccel a lefújás előtt Miskolczi tört be lendületesen a gyetvai kapu elé, de lövését a lepkéssel fogta Zalivin.

A második harmad áthúzódó gyetvai előnnyel indult, de ennek méregfogát könnyedén húzták ki a Jegesmedvék. Teljes létszámban is lendületben maradt a szlovák csapat, Vaynak egymás után többször is védenie kellett. A 24. percben mégis a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést: Somogyi oldalról lőtte ki a hosszú sarkot (1-0). Élénkebb lett a meccs, mindkét csapat sorra dolgozta ki helyzeteit, ám a kapusokon nem jutottak túl. A vendégek kihagyták a következő előnyüket is. A következő cserékben a hazaiak szorították be a Gyetvát, de Zalivin jól állta a rohamokat. Továbbra is sok hiba borzolta a nézők idegeit, mivel jó néhány támadás akadt el ezeken, igaz mind a két oldalon. A 38. percben egyenlítettek a vendégek: Chovan kék vonalas lövése a kapu előtti tömegen átsuhanva egészen a hálóig jutott (1-1).

A harmadik játékrészt a Gyetva kezdte jobban, ismét Vay bizonyította jó formáját. A 45. percben Loiseau húzta meg a bal oldalon, középreadására Magosi érkezett, de egy méterről a kapusba lőtt. Két perc múlva megfordította az állást a Gyetva: kapu előtti buli után Surovyhoz került a korong a harmad közepén, ő pedig fordulásból nagy gólt ragasztott a hosszú sarokba (1-2). A következő percekben óriási helyzeteket hagytak ki a Jegesmedvék, illetve Zalivin védett nagyokat. A Jegesmedvék újabb esélyt kaptak az egyenlítésre, de emberelőnyüket ezúttal sem tudták kihasználni. Az 58. percben Gaspar maradt egyedül Vay előtt, meg is csinálta a cselt, de a kapus mammuttal hárítani tudott. Szűk egy perccel a vége előtt Vay helyett csatár érkezett a jégre, de nem sikerült egyenlíteni.
Az érthetően fáradtnak tűnő és rövid paddal rendelkező miskolci csapat vereséget szenvedett a tabellaszomszédjától, így elszalasztotta az esélyt a felzárkózásra a tabellán.

mis-det03

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

Az emberelőnyös játékunk sem működött

 

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–HC Detva mérkőzés után.

Glen Hanlon: “Nagyon kevés mérkőzést lehet megnyerni egy lőtt góllal. Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki azokat, az emberelőnyös játékunk sem működött. Ha fáradtnak tűnt a csapat, akkor ez azt jelenti, hogy nem dolgoztunk eleget a nyáron. Nem lehet kifogás, hogy előző nap mérkőzést játszottunk, és a sérültek száma sem, hiszen az ellenfelünknél is voltak hiányzók.”

Josef Turek: “Nagyon fegyelmezetten játszottunk, amihez kiváló kapusteljesítmény járult. Fontos volt, hogy fel tudtunk állni a gólhátrányból, és megfordítottuk a mérkőzést. Ez sorozatban a harmadik győzelmünk, így természetesen nagyon elégedett vagyok.”

Extraliga, 2019. jan. 4., péntek.
Vay: 94,3%
K
Zalivin: 95,8%
Crawford, Vojtkó, Pance, Miskolczi, Kulmala
1
Betker, Chovan Martin, Scurko, Murcek, Chovan Matus
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Sladok, Hrasko, Hodgson, Fekiac V., Zilka
Gőz, Milam, Ritó, Galanisz, Somogyi
3
Fekiac F., Gachulinec, Tibensky, Král, Gaspar
4
Simon, Surovy, Jendrol D., Valent
Glen Hanlon
E
Josef Turek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:47 MIS Somogyi Ritó Milam
1-1 37:34 DTV Chovan Matus Král Tibensky
1-2 46:02 DTV Surovy Valent
24 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 16

A Jegesmedvék–Gyetva meccs összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum