Kupadöntőbe jutás után kiemelt rangadó jön

   

A MAC Újbuda a közvetlenül előtte álló Liptószentmiklóshoz utazik, és égetően fontos lenne, hogy pontokat szerezzen.

A szlovák Extraligában a legjobb tízbe kell kerülni ahhoz, hogy egy csapat szezonja ne érjen véget február végén, amikor befejeződik az alapszakasz. Az első hat automatikusan jut a negyeddöntőbe, míg a hetedik a tizedikkel, a nyolcadik a kilencedikkel küzd meg a folytatás lehetőségéért. Az alsóház négy csapata számára a negyedik kör elején nemhogy az első hatba jutás, de a nyolcadik helyen álló DVTK Jegesmedvék utolérése is lehetetlen feladatnak látszik. Matematikailag persze még nem zárható ki semmi sem, de a gyakorlatban valószínűsíthető, hogy a kvartettből két gárdának nyílik majd lehetősége arra, hogy a playoffért harcolhasson. Jelen pillanatban a 9–10. helyen a Gyetva és a Liptószentmiklós áll, a MAC a 11., a Zsolna a 12. Nem kell sokat számolgatni, hogy belássuk, mennyire fontos az újbudaiak számára a péntek esti idegenbeli találkozó az MHK Liptovsky Mikulas ellen. A különbség 1 pont közöttük, tehát ha Majoross Gergely csapata nyerni tud, akkor előz, ha kikap, nagyot nő a differencia.

A MAC Újbuda októberben és novemberben futotta legjobb időszakait a szlovák bajnokságban, a decemberére ellenben nem igazán lehet büszke. Ebben a naptári hónapban a szlovák juniorválogatott elleni nyögvenyelős sikert leszámítva mindössze két győzelmet aratott a gárda, az egyiket a Zólyom otthonában még 7-én, a másikat a Dukla Trencín ellen a Tüskecsarnokban, az esztendő utolsó találkozóján, köztük pedig öt darab pont nélküli vereséget szenvedett sorozatban. A Liptószentmiklós ennél egy árnyalattal jobban ment, lévén, hogy két rendes játékidős sikere mellett két túlórás veresége is volt. A legutóbbi alsóházi rangadójukat azonban elveszítették, minthogy 30-án 4-2-re kikaptak Gyetván. Ami a liptóiak és a MAC egymás elleni mérlegét illeti, az első találkozót büntetőkkel húzták be a szlovákok a Tüskecsarnokban, a másodikat simán nyerték Iglón, majd harmadjára beleszaladtak egy 2-8-ba a magyar fővárosban. De akármi is történt eddig, nyilvánvaló, hogy kiemelt rangadóra kerül sor péntek este, amely előtt az is kérdés, hogy a mieinknek lendületet ad-e az FTC-Telekom elleni csütörtöki kupaelődöntő meggyőző végeredménye.

maclip

Fotó: Porszász Áron (MAC)

MHk 32 Liptovsky Mikulás–MAC Újbuda 2-3

   

Majoross Gergely együttese  fordulatos mérkőzésen győzött Liptószentmiklóson, így megelőzve ellenfelét feljött az Extraliga 10. helyére.

A MAC kapujában nem a csütörtöki Magyar Kupa-elődöntőben lehetőséget kapott Bálizs Bence, hanem váltótársa, Rajna Miklós állt. A magyar együttes már az 55. másodpercben emberelőnybe került, az 5 a 4 elleni játék során a fór végén hozta össze a legnagyobb lehetőséget egy kék vonalas bombával. A két csapat kiegyenlített küzdelmet folytatott, a nyitó harmad felénél 2 másodperc eltéréssel kiküldtek 1-1 játékost. A 14. percben Langkow harcolt meg a korongért a palánk mellett, Nagy Krisztiánnak tette a játékszert, aki kiváló passzt adott a kapu előtt álló Terbócsnak, ő kicselezte Kiszlicint és vezetéshez juttatta a MAC-ot. A játékrész végén Pozsgai kiült a büntetőpadra, csapata kibekkelte a hátrányt.

A második harmad ugyanolyan játékkal indult, mint az első, egyik csapat sem tudta különösebben ráerőltetni az akaratát a másikra. A mérkőzés felénél a liptószentmiklósiak megnyomtak egy cserét, beszorították a magyar együttest, a korongjáratás végén Baca a kék vonalról egyenlített. Az első góljuk után aktívabbá váltak a hazaiak, aztán a harmad végén kétszer is emberelőnyben játszhatott a MAC, de érdemi akciót nem tudott kialakítani.

A harmadik húsz perc elején is kimaradt egy magyar előny, és ez megbosszulta magát: a 46. percben nem tudott felszabadítani a vendégcsapat, Sukel fordulásból betalált. A MAC hajtott az egyenlítésért, és ez a harmad felénél összejött: Terbócs korongot szerzett, becselezte magát a kapu elé, az üresen érkező Orbannak passzolt, aki betalált az üresen maradt kapuba. A csapatok játéka ezt követően óvatosabbá vált. A mérkőzést végül Langkow döntötte el az 57. percben: a MAC csatára kiugrott egy szlovák hátvéd mellől, és egy szép csuklólövéssel lezárta a történetet.

A MAC Újbuda a 3-2-es győzelmével megelőzte a liptószentmiklósiakat, előnye jelenleg 2 pont a 10. helyért folyó csatában.

maclipto

Fotó: Manases István/MAC

Extraliga, 2019. jan. 4., péntek.
Kiszlicin: 88,0%
K
Rajna: 93,8%
Kurali, Fereta, Kriska, Huna Richard, Huna Robert
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Terbócs
Nadasdi, Baca, Varga, Tamási, Uram
2
Negrin, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
Lendák, Mezovsky, Sukel, Piatka, Stevuliak
3
Vokla, Burt, Pápa, Nagy Krisztián, Szabad
Cenka, Vybiral, Nemec, Uhrík, Nechaj
4
Odnoga, Fejes, Majoross, Szigeti
Anton Tomko
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:08 MÚB Terbócs Nagy Krisztián Langkow
1-1 29:45 LMI Baca Uhrík Kurali
2-1 46:00 LMI Sukel Cenka Stevuliak
2-2 50:56 MÚB Orban Terbócs Langkow
2-3 55:59 MÚB Langkow Vokla Burt
32 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 14

Így nyerte meg a 6 pontos meccsét a MAC Újbuda

 

Majoross Gergely csapata fordulatos meccsen diadalmaskodott Liptószentmiklóson.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum