A Fehérvár mind a 3 pontot akarja a Znojmótól

   

Bizonyára a csehek sincsenek ezzel másképp, hiszen még ők sem mondtak le arról, hogy beférjenek a legjobb hat közé az EBEL-ben.

A Magyar Kupa-döntőbe jutás lendületével fogadhatja a Fehérvár AV19 péntek este az Orli Znojmót. A DVTK Jegesmedvék ellenében büntetőkkel kivívott sikerre nagy szükség volt, hiszen a decemberi száguldás – hét egymást követő diadal rendes játékidőben, új klubrekord – után két vereséget szenvedett a magyar EBEL-csapat. Kikapni a Linztől és a Viennától persze nem szégyen, más kérdés, hogy ezzel a 6., tehát felsőházat és automatikus playoffot jelentő pozíció odalett. Remélhető, hogy csak átmenetileg, ám ahhoz, hogy így legyen, elengedhetetlenül fontos megnyerni a hétvége két mérkőzését.

A másodikat Linzben rendezik vasárnap, de ne szaladjunk előre, minthogy pénteken sem lesz könnyű dolguk Háriéknak. A Znojmo méretes pofonnal a tarsolyában érkezik – hazai jégen kaptak 8-at január 1-jén, történetesen a Linztől –, ám hogy jó csapatról van szó, azt tudjuk, még úgy is, hogy a Volán legutóbb 7-et vágott nekik, ugyancsak vendégükként. Figyelmeztető jel ellenben, hogy bár legutóbbi 6 meccsükből csak kettőt nyertek meg a csehek, viszont mindkettőt idegenben, méghozzá Salzburgban és Linzben. A Fehérvárhoz képest 5 pont a Znojmo hátránya most, a Linztől 9-cel vannak lemaradva, egy különösen sikeres sorozattal ez is behozható. A mieink feladata elintézni, hogy ez a sorozat be se indulhasson. Annál is inkább, mert ha netán az alsóházban folytatódna végül a történet, akkor sem mindegy, milyen pozícióból indul a harc a negyeddöntőért.

Az összecsapást élőben közvetíti a Digi Sport.

avszno201810

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár AV19–Orli Znojmo 4-6

   

Fergetegesen kezdett a Volán, végül mégis a vendégek örülhettek. A magyar EBEL-csapat sorozatban harmadszor szenvedett vereséget.

Az első percekben még nem látszott a Fehérvár játékán, hogy 24 órával korábban büntetőlévésekbe torkolló Magyar Kupa-elődöntőt játszott. Jól pörögtek a hazai lábak, Sille előtt adódott az első lehetőség, éles szögből leadott lövését védte Lassila. A 2. perc meghozta az első emberelőnyt, és az első gólra sem kellett sokat várni: Sarauer az alapvonalról passzolt az érkező Kuralt elé, a kétmeccses eltiltását letöltő támadónak könnyű dolga volt (1-0). Támadásban maradtak a fehérváriak, és az 5. percben jött a következő: kettő-egyes kontra végén Reisz átadását a sérülésből nemrég visszatért Luttinen váltotta gólra (2-0). A harmad felére megérkezett a mérkőzésbe a Znojmo, és Kalus passzából Kujawinski szépített (2-1). Nagyot fordult a meccs képe, átvették a játék irányítását a csehek. A 14. percben ismét Kujawinski volt a főszereplő: nem túl életerős lövése becsapta Carruthot, és átcsorgott a gólvonalon (2-2). Gólra góllal felelt a Fehérvár. Miközben Erdély és Lassila kapus összeütköztek, Phillips lőtt az üres kapuba (3-2). A játékvezetők előbb akadályozás miatt szabálytalannak ítélték a találatot, végül hosszas videózás után mégis megadták. De nem sokáig tartott az öröm: a 15. percben Hvala bombájába Kalus ért bele, ismét egyenlő volt az állás (3-3). Két percre rá szinte lemásolták előző góljukat a vendégek. Ezúttal Lattner kék vonalas löketébe Luciani szúrt bele a kapu előtt (3-4). A hajrá a Voláné volt, egyenlíteni azonban nem sikerült. A harmadot Sofron és Luciano verekedése zárta.

A bunyó után kiosztott büntetések miatt emberelőnyben kezdhette a középső játékrészt a Fehérvár. Szépen járt körbe a korong, végül Sarauer kapu mögüli visszapasszát Szabó Dániel vágta a hálóba (4-4). Kapuvassal válaszoltak a csehek, majd ők is emberelőnybe kerültek, a több nagy védést bemutató Carruthnak köszönhetően maradt a döntetlen. Egyenlő létszámnál felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 28. percben ismét Carruth pillanatai következtek, gyors egymásutánban két hatalmas bravúrt is bemutatott a kapus. A védelmek finoman szólva sem remekeltek, sok volt az eladott korong, ezekből villámgyors kontrákat vezettek a csapatok, és többségében lövésekkel fejezték be az akciókat. A harmad derekán ismét a Znojmo került fölénybe. Reisz és Stretch akadtak össze, a páros büntetés után Koskiranta is kiállt, a 4 a 3-at Kalus révén kihasználták a vendégek (4-5). A végén egy-egy emberelőny maradt kihasználatlanul, így a második harmadban 21-szer kapura lövő vendégek megőrizték egygólos előnyüket a záró felvonásra.

A harmadik harmadot lendületesen kezdte a Fehérvár, ám az átütőerő hiányzott. Egy emberelőny azért összejött, de jól zárt a cseh retesz, nem sikerült helyzeteket kialakítani. Kisvártatva újra a vendégek percei következtek, Carruth kapuja előtt folyt a játék, így esély sem volt az egyenlítésre. 10 perc volt hátra, amikor egy páros kiállítás, majd Szabó Dániel büntetése után újfent 4 a 3 ellen támadhattak a csehek. Sikerült átvészelni a nehéz perceket. Ahogy kiegészült, brusztolt tovább a Volán, de a frissesség és a finesz is hiányzott Háriék játékából. A véghajrára még egy emberelőny jutott. Hannu Järvenpää időt kért, Carruth lekorcsolyázott, Kalus azonban korongot szerzett, majd a számára mesterhármast jelentő üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (4-6).avs-zno

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Az első harmadban a kezünkben volt a mérkőzés

 

Hannu Järvenpää vezetőedző így látta csapata Znojmo elleni 4-6-os vereségét.

EBEL, 3040 néző. Játékvezetők: Piragic, Fichtner, Hribar, Zgonc.
Carruth: 89,1% (Gyenes)
K
Lassila: 85,7% (Halasz)
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
1
Sedlák, Lattner, Hlava, Kujawinski, Kalus
Meland, Caruso, Sofron, Koskiranta, Sárpátki
2
Parkkonen, Vainonen, Luciani, Stretch, Novak
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Erdély
3
Stehlík, Kruckovyc, Nemec, Matus, Bulín
Luttinen, Szita, Reisz
4
Jonas, Oscadal, Spacek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:14 FHA PP Kuralt Sarauer Hári
2-0 04:13 FHA Luttinen Reisz Meland
2-1 09:17 ZNO Kujawinski Hlava Kalus
2-2 13:28 ZNO Kujawinski Hlava Kalus
3-2 13:37 FHA Phillips Sarauer Erdély
3-3 15:00 ZNO Kalus Sedlák Hlava
3-4 16:48 ZNO Luciani Lattner Stehlík
4-4 21:20 FHA PP Szabó D. Hári Sarauer
4-5 32:45 ZNO PP Kalus Parkkonen Hlava
4-6 59:48 ZNO SH Kalus Matus
28 Kapura lövések száma 47
17 Kiállításpercek 19

A Fehérvár–Znojmo mérkőzés összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum